GIFT CARD התחבר/י

עוגת שוקולד וגבינה טבעונית


שלום יפים ויפות 🙂

איכשהו התברגה לפה עוגת שוקולד וגבינה טבעונית באמצע יולי!

אבל זה תמיד זמן לעוגות מפנקות ואי אפשר להכין יותר מידי מתכונים כאלו לדעתי.

לכבוד מה הכנתי את העוגה הזו? אה!

אוקי, אז מה שקרה זה שלפני 3 שבועות פתחתי טיקטוק. אחרי המון המון זמן שהרגשתי שאין לי סבלנות או מקום לזה.

עוגת שוקולד וגבינה טבעונית

החלטתי לפתוח משתי סיבות-

חבר טוב מאוד שלי מתמחה בטיקטוק והוא לא עזב אותי עם זה שאני חייבת להכנס לשם ולהכניס לשם טבעונות.

והסיבה השניה היא שאני מאוד מאמינה בלהיות חלק מהקצב של מה שקורה בעולם הוירטואלי, בתור מי שזה המקצוע שלה ופחות או יותר חיה ברשת מהבוקר עד הערב.

אז כשהתלבטתי הרבה אמרו לי- מה? טיקטוק זה לילדים ולבני נוער ומה את קשורה לשם בכלל ולמה לך בכלל להכנס לזה?

ואני הרגשתי שדווקא בגלל זה אני רוצה להכנס לשם- כי בני נוער הם העתיד ולא רק שאני מרגישה צורך תמידי להתקדם עם העולם הוירטואלי, הרגשתי שיש הזדמנות להסברה טבעונית.

אז פתחתי טיקטוק. השאר היסטוריה.

עוגת שוקולד וגבינה טבעונית

היום, פחות מ 3 שבועות אחרי, יש לי שם 10K עוקבים ומאות אלפי צפיות בסרטונים (יש סרטונים עם קרוב לחצי מיליון צפיות- של אוכל טבעוני!).

ומעבר למספרים הפסיכיים האלו, נפתחה לי דלת משוגעת לדבר על טבעונות ולהציג טבעונות לאוכלסייה שלמה שעד לא מזמן לא ידעו שאני בכלל קיימת ואני מעולם לא פניתי בתכנים שלי אליהם.

אני מתרגשת כל פעם שהם שואלים שאלות על טבעונות, נפתחים שם דיונים מדהימים (וגם קשים) ובעיקר אני מראה שיש אלטרנטיבה.

וחוץ מזה, פשוט כיף שם בטירוף! מקום להיות פחות מלוטש, חופשי יותר, קליל יותר, מהיר יותר ופשוט ולעניין. 🙂

אז את העוגה הזו הכנתי לכבוד 10K עוקבים בטיקטוק.

והנה, גם כל מי שכאן זכה כי היא מדהימה, גבוהה, טעימה, רכה ופשוט יאמי.

איך אפשר לטעות עם עוגת שוקולד טבעונית? אי אפשר.

תהנו- אוהבת אתכם. ❤️

עוגת שוקולד וגבינה טבעונית

עוגת שוקולד וגבינה טבעונית


הכנות
20 דקות
בישולים
45 דקות
מתי מוכן
עוד שעה וקצת

מה צריך

עוגה (תבנית קפיצית 22-20 לא יותר)
רטובים
2 ורבע כוסות חלב סויה
2 כפות חומץ (כל סוג)
½ כוס שמן
¼ כוס גבינה לבנה טבעונית כלשהי
1 כוס סוכר חום
1 כפית תמצית וניל

יבשים

3 כוסות קמח כוסמין לבן / חיטה לבן

⅓ כוס אבקת קקאו

2 כפיות אבקת אפייה

תוספות

חופן שוקולד צ׳יפס

ציפוי שוקולד

½ כוס קרם קוקוס

70 גרם שוקולד צ׳יפס

ציפוי גבינה

¼ כוס גבינה לבנה טבעונית כלשהי

2 כפות אבקת סוכר

מה עושים

עוגה

רטובים

להדליק תנור על 170 מעלות (לא יותר)

בקערה לערבב חלב וחומץ עד לקבלת קצף עדין

להוסיף את כל שאר המרכיבים הרטובים ולערבב טוב

יבשים

לתוך קערה לנפות דרך מסננת דקה את כל המרכיבים היבשים

לערבב בעזרת מזלג עד שאחיד לגמרי

בשלוש נגלות להעביר תערובת יבשה לרטובה (לערבב בין כל נגלה)

להוסיף שוקולד צ׳יפס ולקפל פנימה בעזרת מרית

אפייה

להעביר את הבלילה לתבנית משומנת היטב

לאפות בין 45-55 דקות או עד שקיסם יוצא נקי יחסית ממרכז העוגה

לקרר לחלוטין לפני שמצפים

ציפוי שוקולד

בסיר או מיקרו לחמם קרם קוקוס

להוריד מהאש ולהוסיף שוקולד, להניח בצד בלי לגעת 3-4 דקות

אחרי 3-4 דקות לערבב טוב עד שמתקבלת תערובת סמיכה ואחידה

לקרר 10 דקות על השיש

ציפוי גבינה

בקערית לערבב גבינה ואבקת סוכר

לאחר שהעוגה התקררה לצפות בציפוי שוקולד בנדיבות

להניח כפיות כפיות של ציפוי גבינה מעל ובעזרת קיסם לעשות בלאגן בצורת שיש

להגיש מיד או לשמור בקרור למאוחר יותר



הערות והמרות:

  • אני לא ממליצה להמיר יותר מ 30% מהקמח בקמח מלא
  • אפשר לאפות בתבנית מלבנית 30/40 וגם בתבנית מאפינס או 2 אינגליש
  • קרם הקוקוס לא מורגש בטעם בכלל

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים