GIFT CARD התחבר/י

עוגת גבינה ושוקולד טבעונית


אוף אני קצת עצובה… הגענו לגולת הכותרת… הגענו לשיא מרתון שבועות!

זה עבר ממש מהר השנה וואו.

וזה היה מרגש יותר מכל שנה אחרת.

משהו בשילוב של זה שהקורונה עברה שסוף סוף אפשר לחגוג חג עם המשפחה וגם זה שזה החג הכי מושלם בשנה וגם החוברת של שבועות  עשו את התקופה הזו קסומה אפילו יותר מתמיד. 

נהניתי מכל רגע של העבודה על המתכונים לחוברת ובמהלך העבודה (שהיתה לפני חודשים) ממש יכולתי לדמיין את הרגע הזה עכשיו.

הרגע שבו תעלה לבלוג העוגה הזו, היפה הזו, המהממת הזו, המרשימה הזו.

עוגת גבינה ושוקולד טבעונית

בפוסט הקודם סיפרתי לכם שהיו שני מתכונים שישר ידעתי שאני רוצה שיהיו בחוברת, שני מתכונים שקודם כל ראיתי את התמונה שלהם בראש ורק אז תירגמתי למילים.

אז אני שמחה ומתרגשת לחלוק אתכם היום את העוגה השניה.

האחרונה מהחוברת המושלמת שאני כל כך גאה שלקחתי בה חלק והאחרונה למרתון מתכונים לשבועות השנה.

עוגת גבינה ושוקולד טבעונית מנומרת ויפה שיושבת על קלתית שוקולדית עם מילוי רך וקרמי ובגדול כן היא פשוט מושלמת.

עוגת גבינה ושוקולד טבעונית

גם השנה, כמו כל שנה, אני מארחת את שבועות ומתוך כל המתכונים שאני רוצה להכין, אין לי ספק שהיפה הזו תהיה על השולחן.

שבועות, כמו יום העצמאות, זה לא חג קל לטבעונים.

לשבת בשולחן חג שעליו פרוסים כל הדברים שהם ההיפך המוחלט מהשקפת העולם שלנו זה קשה וזה לא פשוט.

עוגת גבינה ושוקולד טבעונית

אני כבר שנים מארחת אצלי את שבועות ככה שהשולחן כולו מאה אחוז טבעוני והוא מלא בקסם ואהבה ואביב בלי טיפה אחת של סבל.

אם אתם הולכים לחגוג שבועות בשולחן לא טבעוני. תגיעו בראש מורם הכי גבוה לשמיים…

כי שבועות זה לא חג של גבינות, שבועות זה חג האהבה ואיזו דרך יותר נכונה לחגוג אהבה אם לא בקבלה מוחלטת של כל הבריות כולן?

אוהבת אתכן/ם ❤️

עוגת גבינה ושוקולד טבעונית

בשיתוף תנובה

עוגת גבינה ושוקולד טבעונית


הכנות
20 דקות
בישולים
75 דקות
מתי מוכן
עוד 12 שעות קרור

מה צריך

קלתית (תבנית קפיצית 20-22 ס״מ)

180 גרם ביסקוויטים
⅓ עד ½ כוס שמן קוקוס
1 וחצי כפות אבקת קקאו

מילוי
800 גרם ממרח סויה בטעם טבעי של תנובה ALTERNATIVE בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר לבן / קנים (סוכר חום יצבע את העוגה בבז׳)
2 כפיות תמצית וניל
½ כוס קמח לבן כלשהו

½ כוס שוקולד צ׳יפס לבן טבעוני (יש בכל סופר, ליד השוקולד צ׳יפס המריר יש שוקולד ציפס לבן פרווה)
3 כפות שמן קוקוס

לחלק הכהה- 1 כף אבקת קקאו

מה עושים

קלתית

להדליק תנור על 180 מעלות

במעבד מזון להניח ביסקוויטים וקקאו ולעבד לפירורים דקים

להוסיף שמן קוקוס ולעבד עד שאחיד וכל הפירורים לחים וכהים

להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה ולהדק טוב טוב טוב טוב לתחתית 

לאפות 10 דקות ולהניח בצד

מילוי

להנמיך את המעלות של התנור ל 160

בסיר קטן על אש נמוכה להמיס תוך כדי ערבוב שוקולד לבן ושמן קוקוס, להניח בצד 

בקערה עמוקה להניח את כל שאר מרכיבי המילוי (מלבד הקקאו)

להוסיף את תערובת השוקולד הלבן המומס ולערבב בעזרת מטרפה ידנית רק עד שאחיד

מילוי שוקולד

לקערית נוספת להעביר כמה כפות גדושות מהמילוי הלבן

להוסיף קקאו ולערבב עד שאחיד 

הרכבה

להעביר את חצי מכמות המילוי הלבן לתבנית מעל הקלתית

בעזרת כפית לפזר ברווחים חצי מכמות מילוי השוקולד מעל המילוי הלבן שבתבנית

לכסות ביתרת המילוי הלבן ומעל שוב לפזר כפיות של מילוי שוקולד 

בעזרת קיסם לעשות בלאגן כך ששני המילויים יתערבבו אחד בשני בצורת שיש

לדפוק את התבנית על השיש חזק כמה פעמים 

אפייה

להכניס לתנור (על 160 מעלות לא יותר) ל 70-75 דקות 

כשמרבית העוגה יציבה ורק החלק האמצעי מאוד (קוטר 3-4 ס״מ במרכז העוגה) עדיין רוקד כשדופקים על דופן התבנית, אפשר להוציא 

ברגע שהתבנית יצאה מהתנור להעביר כמה פעמים ממש בעדינות סכין חדה ודקה מאוד בין הדופן לעוגה (כדי למנוע סדקים)

לקרר לחלוטין בטמפרטורת החדר ואז להעביר למקרר ל 12 שעות לפחות 

להגיש קר



הערות והמרות:

  • את הגבינה אפשר להמיר ביוגורט טבעוני ביו סויה
  • במקום קקאו אפשר ריבת תותים או מחית אוכמניות או מחית פטל (לעוגה לבנה-ורודה)
  • לעוגה ללא גלוטן אפשר ביסקווטים טבעוניים ללא גלוטן וקמח ללא גלוטן

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים