GIFT CARD התחבר/י

עוגת שוקולד וקוקוס


שלום!!!

וווואהההה איזה מתכון מושלם עולה ברגע זה לבלוג 🙂 🙂

אין לי מילים באמת, הרבה זמן לא התהלבתי ככה ממתכון שעולה לפה.

אני חושבת שהסיבה שאני כל כך מרוצה מהמתכון הזה היא כי הוא לא רק טבעוני כמו תמיד, הוא גם כשר לפסח!

ולהוציא עוגה שנראית ככה ועם טעם ומרקם פשוט ממכרים שהיא גם טבעונית וגם נטולת גלוטן וגם כשרה לפסח זה באמת הישג לדעתי.

עוגת שוקולד וקוקוס

אנחנו מדברים פה על עוגת שוקולד וקוקוס שהיא פאדג׳ית בטירוף- רכה ולחה וקטיפית עם טונות של שוקולד וקוקוס.

פסח תמיד מזכיר לי קוקוס אבל למה להתפשר על עוגיות קוקוס יבשות של פסח (סורי חחח) אם אפשר להנות מעוגה כזו מפנקת?

אז כן, הפסח הזה יהיה מוזר ממש וכן אנחנו לא נהיה עם המשפחה אבל וואלה- לפחות נוכל להנות מאוכל וקינוחים מושלמים.

מילה לפני שאתם רצים להכין:

קודם כל לפני שתשאלו- אין תחליף לקוקוס… 🙂 זו עוגת שוקולד וקוקוס ואין לי תחליף ראוי שלא ישנה לגמרי את המתכון.

עוגת שוקולד וקוקוס

דבר שני-

בגלל שזה מתכון טבעוני ללא גלוטן וגם כשר לפסח (זאת אומרת בלי קמח שיבולת שועל שהוא מעולה וכו) אני ממש מעדיפה שלא תעשו במתכון שינויים.

נתתי הרבה אופציות להחלפה והמרה ואם אתם יכולים כמה שיותר לדבוק במרכיבים המקוריים ככה יותר טוב.

זהו!

לכו להכין עוגה לליל הסדר ואנחנו נתראה פה עם עוד מלא מתכונים לפסח בהמשך השבוע.

חג שמח!

עוגת שוקולד וקוקוס

עוגת שוקולד וקוקוס


הכנות
10 דקות
בישולים
40 דקות
מתי מוכן
עוד שעתיים (קרור)

מה צריך

עוגה (תבנית 18/18)

רטובים

¾ כוס חלב סויה / שקדים

1 כף חומץ

¼ כוס שמן

1 כפית תמצית וניל

⅓ כוס רסק תפוחים / מחית בננות / מחית בטטה
2 כפות חמאת אגוזים / טחינה

¾ כוס סוכר חום

יבשים

¼ כוס קקאו
1 כוס קוקוס טחון (זה שנראה כמו שלג)
½ כוס קמח קוקוס או 1 כוס קמח שקדים*
2 כפיות אבקת אפייה
2 כפות קורנפלור

¼ כוס שוקולד צ'יפס

ציפוי

100 גרם שוקולד מריר

2 כפות שמן קוקוס / שמן רגיל

2 כוסות קוקוס טחון (זה שנראה כמו שלג)

מה עושים

עוגה

להדליק תנור על 180 מעלות

בקערה לערבב טוב מרכיבים רטובים

להוסיף מרכיבים יבשים ולערבב טוב

להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות 35-45 דקות עד שסדוק ויציב במרכז

לקרר חצי שעה

ציפוי

בקערית להמיס שוקולד ושמן קוקוס

לשפוך על העוגה ולכסות לחלוטין בקוקוס טחון

לקרר שעתיים על השיש ולהגיש כשיציב

(אם שמרתם במקרר אז תוציאו אותה מהמקרר לפחות  20 דקות לפני הגשה- חשוב!)



הערות והמרות:

  • אם אתם מחליפים את קמח הקוקוס בקמח שקדים יכול להיות שתצטרכו להוסיף יותר מכוס שימו לב למרקם שבוידיאו
  • בגלל שזו עוגה כשרה לפסח (ללא גלוטן וכו) אני ממש מעדיפה שלא תעשו שינויים במרכיבים כי גם ככה להגיע למקרם טוב עם כל ההגבלות זה קשה… 🙂
  • לקוקוס אין תחליף, זה כל הלב של העוגה

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים