GIFT CARD התחבר/י

קרמבו טבעוני במילוי שוקולד


היי היי!

אז זה היה ברור שבאיזה שהוא שלב בחורף הזה אני אפציץ באיזה מתכון חורף מוגזם נכון?

אז הנה- הגיע היום 🙂 קרמבו טבעוני במילוי שוקולד- כן כן מה ששמעתן… אשכרה החבאתי ממרח שוקולד בתוך הקרמבו!

יש כבר מתכון לקרמבו טבעוני בבלוג אבל המתכון שעולה היום הוא משופר ומשודרג ופשוט כל כך טעים.

ואני חושבת שהוא עולה ביום מאוד מדוייק.

בדיוק היום הודיעו על סגר נוסף… סגר שלישי כבר אני חושבת אבל מי סופר…

קרמבו טבעוני במילוי שוקולד

אז מיום ראשון שוב אסור להתרחק מהבית וכל ההגבלות הנוספות ושוב יש לחץ לקבוע מהר מהר עם המשפחה בסופ״ש הקרוב לפני שאסור 🙁

ובכלל, התחושות הלא נעימות שבאות עם המילה הזו- סגר.

אני ומתן היינו אמורים לנסוע ל 4 ימים לצפון בסופ״ש הבא (לחגוג עם חברים את השנה האזרחית החדשה) והיום ביטלנו את כל הטיול.

אני בטוחה שיש אנשים שהסגר הזה הוא הרסני בשבילם והתחושה בכללי היא די קשה.

אז מרגיש לי שאולי המתכון הזה בא בול לשיפור המצב רוח 🙂

וגם אם לא תכינו… רק התמונות האלו מעלות חיוך נכון?!

קרמבו טבעוני במילוי שוקולד

המתכון הזה הוא ביוזמה של אחת הלקוחות האהובות עליי (מהשחר העולה) שכל כך כיף לי לעבוד איתה.

היא התקשרה לפני כמה ימים ושאלה אם אני חושבת שאני יכולה לשלב מוצרים של השחר העולה בקרמבו כי ממש מתחשק לה מתכון לקרמבו.

אמרתי שאין בעיה והתחלתי לעבוד.

קרמבו טבעוני במילוי שוקולד

היא חשבה שאני אשלב את הממרח בציפוי אבל עשיתי לה הפתעה והחבאתי אותו גם בתוך הקרמבו.

אוף זה יצא כזה טוב!!!

בקיצור, שיהיה סופ״ש נעים לפני הסגר…

מקווה שתכינו ושהקרמבו יעלה לכן חיוך ענקי על הפנים 🙂

קרמבו טבעוני במילוי שוקולד

בשיתוף- השחר העולה.

קרמבו טבעוני במילוי שוקולד


הכנות
30 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
שעתיים וחצי (קרור)

מה צריך

עוגיה

100 גרם חמאה טבעונית / שמן קוקוס במרקם משחתי

½ כוס סוכר חום

1 כפית תמצית וניל

3 כפות חלב סויה

יבשים

1 כוס קמח

½ כפית אבקת אפייה

מרנג

150 גרם מי שימורים משימורים של גרגירי חומוס

300 גרם סוכר לבן

3 כפות אבקת סוכר

הפתעות

למילוי הפתעה בכל קרמבו- ½ כוס ממרח שוקולד אגוזי לוז (אני השתמשתי בשחר העולה)

ציפוי

100 גרם שוקולד מריר

3 כפות שמן

2 כפות ממרח שוקולד לוז

מה עושים

עוגיות

במיקסר עם וו גיטרה (או בעזרת מקציף חשמלי ידני) להקציף חמאה וניל וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה ותפוחה

להוסיף קמח ואבקת אפייה

להוסיף חלב סויה ולעבד לבצק אחיד ודביק מעט

לקמח משטח עבודה ומערוך ולרדד לעובי חצי ס״מ

לקרוץ עיגולים בקוטר 3 ס״מ ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים

להכניס למקפיא ל 15 דקות

להדליק תנור על 180 מעלות ולאפות 20-25 דקות עד ששחום מעט

לקרר לחלוטין לפני שעוברים לשלב הבא

מרנג

בקערת מיקסר עם וו הקצפה להניח סוכר לבן ומי חומוס

ולהקציף 7-10 דקות עד לקבלת מרנג תפוח ויציב (תהפכו את הקערה ותבדקו שהוא לא זז)

להוסיף אבקת סוכר ולהקציף עד שנתמע ויציב מאוד

הרכבה

במרכז כל עוגיה להניח כפית של ממרח שוקולד

להעביר את המרנג לשקית זילוף עם צנתר גדול, לזלוף מעל כל עוגיה (על הממרח) מרנג בנדיבות

להניח במקפיא לשעתיים לפחות

ציפוי

בבאן מארי להמיס שוקולד צ׳יפס, שמן וממרח שוקולד לוז תוך כדי ערבוב, לקרר 5 דקות

להוציא את הקרמבו מהמקפיא ולטבול בעדינות בשוקולד החם

לשמור בכלי סגור במקפיא- להוציא רק כשאוכלים אחרת זה נמס כמו ארטיק 🙂



הערות והמרות:

  • לא ממליצה להשתמש במי בישול של חומוס זה לא יוצא אותו דבר
  • לא קריטי אם יש מלח בשימורים זה לא מורגש
  • אל תפחיתו מכמות הסוכר, זה חשוב ליציבות של המרנג- זה קרמבו, אין מה לנסות להיות פה בריאים 🙂
  • תדאגו שהקערה של המיקסר יבשה ונקייה לחלוטין בלי טיפות של מים או שמן
  • ההקצפה לוקחת זמן, בסביבות העשר דקות- סבלנות
  • אי אפשר לשבור מרנג טבעוני (זאת אומרת להקציף יותר מידי) אז אל תחששו מזמן ההקצפה
  • לא ניסיתי לעשות מזה נשיקות
  • המרנג מחזיק יפה אבל הוא תמיד לא משנה מה קצת ימעך כשהוא נוגע בשוקולד- פשוט אל תצפו לקרמבו כמו בסופר מבחינת הגובה, זה קרמבו ביתי 🙂
  • לא ממליצה לטבול את כל הקרמבו בשוקולד הוא ימעך אז תטבלו רק צד אחד
  • הם יהיו סבבה במקפיא בערך שבוע אחר כך הם קצת מאבדים את זה

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים