GIFT CARD התחבר/י

טארט שוקולד ופיסטוק טבעוני


הופה! מתכון אחד אחרון חביב לפני שפסח 2021 רישמית יוצא לדרך 🙂

חייבת להגיד שעכשיו כשעברו הבחירות יש קצת יותר הרגשה של חג.

פתאום מרגיש שכולם מנקות ומנקים, הולכות לעשות קניות, בונים תפריטים…

סוף סוף הרגשה של פסח! אני מאוד מרוצה.

השנה אנחנו חוגגים הכי מצומצם שחגגתי מימי בערך 🙂 אנחנו אשכרה נהיה רק שלושה אנשים.

אבל זו כמובן בחירה שלנו ואני ממש שמחה על הבחירה הזו כי אנחנו ככה דואגים שאיש שאנחנו מאוד אוהבים לא יהיה לבד בחג.

טארט שוקולד ופיסטוק טבעוני

אז אין לי הרבה הכנות (או יותר נכון אין לי הכנות בכלל חח) ואני לא בלחץ לפני החג והכל די רגוע אבל עדיין לשמחתי החג מורגש.

מחר בצהריים אנחנו קופצים להורים שלי להגיד חג שמח ובגלל שלא נהיה איתם ועם כל המשפחה שלי שתהיה שם בליל הסדר החלטתי להכין להם עוגה.

שתהיה להם לערב חג ואולי אפילו ליום אחרי זה עם הקפה והתה לאורחים.

טארט שוקולד ופיסטוק טבעוני

היתה לי התלבטות מה להכין כי אני באה מבית של אנשים לא חובבי שוקולד גדולים (כמוני) ולרוב הם יעדיפו קינוח על בסיס פירות.

אבל כששאלתי אתכן ברשתות החברתיות מה בא לכן- טארט שוקולד פיסטוק או טארט שוקולד לבן מנגו, הרוב המוחלט הצביעו לפיסטוק.

אז הנה אנחנו כאן עם מתכון מדהים במיוחד לטארט שוקולד פיסטוק טבעוני ללא גלוטן בול לליל הסדר.

טארט שוקולד ופיסטוק טבעוני

שימו לב שיש רשימה של החלפות בתחתית המתכון לכל מי שלא אוהבת פיסטוק או קוקוס או כל מרכיב אחר.

ככה שכולם יוכלו להכין ולהנות מהמתכון הזה בערב חג.

יאללוש, אוהבת אתכן ושיהיה חג שמח 🥰

טארט שוקולד ופיסטוק טבעוני

טארט שוקולד ופיסטוק טבעוני


הכנות
20 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד 4 שעות (קרור)

מה צריך

בצק (תבנית פאי 24 ס״מ)

יבשים

⅔ 1 כוסות שקד טחון (אפשר לקנות בכל סופר, לא לטחון לבד)

¼ כוס אבקת קקאו

¼ כוס קורנפלור / קמח טפיוקה

2 כפות סוכר חום

רטובים

2 כפות רסק תפוחים / יוגורט טבעוני

¼ כוס שמן קוקוס נוזלי / חמאה טבעונית מומסת

מילוי

1 כוס קרם קוקוס 18% שומן ומעלה (אין צורך להפריד)

1 כפית תמצית וניל

2 כפות סוכר חום (או יותר לפי טעם)

2 כפות טחינה / חמאת אגוזים / חמאת פיסטוק

200 גרם שוקולד מריר

50 גרם שוקולד לבן (או עוד מריר)

100 גרם פיסטוקים קלופים מרוסקים

לקישוט

חופן פיסטוקים קלופים מרוסקים

מה עושים

בצק

להדליק תנור על 180 מעלות

בקערה לערבב את כל המרכיבים היבשים

להוסיף מרכיבים רטובים ולערבב טוב עד שמתקבל בצק אחיד ויציב

להעביר את הבצק לתבנית ולהדק טוב טוב לדפנות ולתחתית

לחורר מעט את הבצק עם מזלג ולאפות 15 דקות

מילוי

בסיר או מיקרו לחמם קרם קוקוס, סוכר, וניל וטחינה

להניח את השוקולדים בקערה ולשפוך מעליהם את תערובת קרם הקוקוס החמה

להניח בצד 5 דקות ורק אז לערבב טוב עד שאחיד

להוסיף פיסטוק ולערבב

להוציא את התבנית מהתנור (לאחר 15 דקות אפייה) ולשפוך מעל הבצק את המילוי

לקשט בפיסטוקים ולהניח במקרר ל 4 שעות להתייצבות או שעה במקפיא ואז להעביר למקרר עד הגשה



הערות והמרות:

  • במקום פיסטוק אפשר כל אגוז שאוהבים או חלבה או או כל תוספת אחרת שטעימה לכן עם שוקולד
  • אפשר להכין את הטארט בכוסות / צנצנות אישיות: לא צריך לאפות את הבצק ולא צריך את הקורנפלור. פשוט להעביר לצנצנות שכבה של תערובת הבצק ואז שכבה של מילוי ואז פיסטוקים שבורים וחוזר חלילה עד קצה הצנצנת. לסגור ולשמור בקרור עד הגשה.
  • אין תחליף לקמח שקדים אבל אפשר לעשות בצק פאי עם גלוטן (יש כמה וכמה מתכונים בבלוג)
  • במקום קרם קוקוס אפשר שמנת טבעונית לבישול אבל בעיני זה יהיה פחות טעים

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים