GIFT CARD התחבר/י

שוקובו טבעוני


שלום חברות וחברים.

קודם כל אני חייבת לכם עדכונים על גורי החתולים (למי שלא יודע מה מדובר אני ממש ממליצה לקרוא את הפוסט האחרון שעלה לבלוג)

אז נכון להיום שניהם עדיין בחיים, הם ממש רוצים לשרוד ולחיות וממש מנסים להתחזק, כרגע עדיין חלשים ומאוד מאוד קטנים.

אחד מהם מההתחלה היה הרבה יותר חלש ולא חשבנו שהוא יעבור את הלילה. הוא עדיין במצב לא ממש טוב אבל הוא אוכל ויש לו אנרגיה שזה משמח 🙂

ועכשיו בואו נדבר קצת על מתכונים לקיץ.

שוקובו טבעוני

מרגיש לי שעם כל הקורונה איכשהו עברנו מחורף לקיץ בבום. הקורונה שיבשה את כל המעבר העדין של האביב ופתאום נהיה ממש חם.

ויחד עם החום הזה מתחשק לי ובטח גם לכם, מתכונים קלילים וקרירים ומרעננים.

לפני כמה ימים עשיתי סקר באינטגרם ושאלתי איזה מתכונים של אוכל (לא קינוחים) לקיץ הייתם רוצים.

ממש הפתעתם אותי! ממש הרבה מכן ביקשו סלט מנגו וסלט פפאיה, מאיפה הבאתם את זה?

שוקובו טבעוני

והרבה ממש (הכי הרבה) ביקשו ספרינג רולס קרים עם רוטב מעניין, שזה מה שהולך לעלות מחר (!)

אחר כך עשיתי סקר דומה ושאלתי איזה ארטיקים או גלידות אתם הכי רוצים ומלא מלא מלא ביקשו שוקובו טבעוני.

אני כמו שאתם יודעים לא כזה בקטע של שוקולד ככה שאם כבר ארטיק גלידה אני תמיד הייתי מעדיפה תותי פרוטי אבל אני יכולה להבין למה שוקובו טבעוני זה מתכון ממש מתבקש.

אז ביקשתם ועכשיו אתם מקבלים- מתכון לשוקובו טבעוני עם שדרוגים והפתעות כמו שאני אוהבת 🙂

תהנו.

שוקובו טבעוני

שוקובו טבעוני


הכנות
20 דקות
בישולים
ללא
מתי מוכן
4 שעות הקפאה

מה צריך

בר שוקולד (4 ארטיקים)

100 גרם שוקולד מריר

גלידת שוקולד

200 מ״ל קרם קוקוס (לא מופרד)

125 גרם (1 גביע) יוגורט טבעוני (כזה שיש בכל סופר)

1 כף קקאו

3 כפות חמאת שקדים (או ממרח שוקולד טבעוני)

⅓ עד ½ כוס סוכר חום

ציפוי

100 גרם שוקולד מריר

⅓ כוס שמן קוקוס

חופן שבבי קקאו או שוקולד שבור דק

מה עושים

בר שוקולד (החלק המרכזי של השוקובו)

במיקרו או באן מארי להמיס שוקולד

להניח נייר אפייה על כלי הגשה ממתכת (נגיד תבנית אפייה)

להניח במקפיא 10 דקות

להניח 4 מקלות על נייר האפייה שעל התבנית ברווחים

להעביר לאט לאט כפות של שוקולד מומס על כל מקל ככה שנוצרת שלולית בצורת ארטיק קטן

(להשאיר 3 ס״מ בחלק התחתון של המקל, שיהיה איפה להחזיק את הארטיק)

להכניס את התבנית למקפיא ל 20 דקות

גלידה

לערבב את כל מרכיבי הגלידה בקערה עד לקבלת תערובת אחידה לחלוטין

אחרי 20 דקות להוציא את התבנית מהמקפיא ולהעביר כל מקל ארטיק עם השוקולד לגומה בתבנית ארטיקים

(אם זה לא נכנס כי השוקולד גדול יותר מהגומה, תחתכו את הצדדים של גוש השוקולד שעל המקל עד שזה יכנס לגומה)

להכניס למקפיא ל 3-4 שעות עד שקפוא לחלוטין (כמה שיותר זמן יותר טוב)

ציפוי

אחרי 3-4 שעות, בסיר או במיקרו להמיס שוקולד ושמן קוקוס עד שאחיד וחלק

להעביר לכוס גבוהה וצרה

להוציא את הארטיקים מהמקפיא ולחלץ כל ארטיק מהגומה שלו (זה עוזר להרטיב את התבנית במעט מים פושרים)

לטבול כל ארטיק בציפוי, להניח על משטח מרופד בנייר אפייה ומיד לפזר מעל שבבי קקאו

להכניס למקפיא עד הגשה או לאכול מיד



הערות והמרות:

  • במקום יוגורט טבעוני אפשר עוד קרם קוקוס / גבינה לבנה טבעונית
  • במקום קרם קוקוס אפשר שמנת סויה / שמנת אורז / שמנת שיבולת שועל

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים
רוצים ללמוד
לבשל טבעוני?
מגוון סדנאות בישול
מחכות לכם כאן-
לפרטים נוספים