GIFT CARD התחבר/י

סינבון טבעוני


היייייי ברכות חמות מאוד מהבית החדש!

וואי כמה מרגש 🙂

את השורות האלו אני כותבת לכן בפעם הראשונה מפרדס חנה.

זהו, זה אשכרה קרה… עברנו דירה. עזבנו את תל אביב- מי היה מאמין? לא אני 😜

היום אנחנו חוגגים שבוע בבית החדש ואני אומרת בית כי זה באמת בית.

בית של גדולים כזה, עם מלא חדרים ושתי קומות ומזווה (!) ומקום לפינת אוכל וכל מיני דברים כאלו שאין בדירה בתל אביב.

הרעיון לעבור עלה כבר בשבועות הראשונים של ההריון.

סינבון טבעוני

ולא כי ״איך אפשר לגדל ילדים בתל אביב!״ דווקא בעיני אפשר לגמרי ולגיטימי לגמרי.

זה דווקא נבע יותר מהצורך שלי בשקט… ממש ממש רציתי שקט וטבע ומרחב וריח טוב של עצים.

אחרי כמה חיפושים מצאנו את הבית הנוכחי, שהוא לא בית החלומות שלנו עדיין אבל הוא בול מה שהיינו צריכים לשלב הזה.

וזהו אנחנו כבר כאן שבוע והכל כבר מסודר ועומד והמטבח מוכן וזה הזמן להתחיל לבשל ולאפות- יס!

רציתי לחנוך את התנור החדש במטבח החדש עם מאפה ביתי שימלא את כל הבית בריח של אפייה ומה יותר מתאים מקינמון?

סינבון טבעוני

החלטתי ללכת על סינבון טבעוני עם ציפוי של קרם לבן ובאמת שכל הבית ריח מטורף של אפייה 🙂

וכמה שאני מתרגשת מלהתחיל שוב לבשל ולאפות אני אפילו יותר מתרגשת מלהתחיל לצלם בבית הזה!

היום היה סט הצילום הראשון שלי פה ומה אני אגיד לכן? בנתיים אני ממש מרוצה.

התמונות יצאו ביתיות וחמות ובדיוק מה שהבית והמעבר הזה מסמלים לנו.

אה וגם- זה ממש ממש ממש ממשששש טעים 😍

תהנו!

סינבון טבעוני

סינבון טבעוני


הכנות
25 דקות
בישולים
25 דקות
מתי מוכן
עוד שעתיים (התפחה)

מה צריך

בצק (8-10 רולים גדולים)

יבשים

¼ 3 כוסות קמח לבן

1 כף שמרים יבשים

¼ כוס סוכר חום

½ כפית מלח

רטובים

3 כפות רסק תפוחים

⅓ כוס שמן

¾ עד 1 כוס חלב סויה מעט חם

1 כפית תמצית וניל

מילוי

½ כוס חמאה טבעונית בטמפרטורת החדר (או שמן קוקוס במצב משחתי)

½ כוס סוכר חום דביק כהה / סוכר חום / סוכר קוקוס

2 כפיות קינמון

ציפוי

1 גביע יוגורט טבעוני (או גבינה לבנה טבעונית / גבינת שמנת טבעונית)

½ כוס שוקולד לבן טבעוני

מה עושים

בצק

בקערת מיקסר לערבב את המרכיבים היבשים

להוסיף את המרכיבים הרטובים ולתת למיקסר לעבוד 10 דקות (אפשר ללוש עם הידיים)

התפחה

לעשות כדור, לשים בקערה גדולה משומנת (לשמן גם את הכדור) ולעטוף את הקערה במגבת או ניילון נצמד

להניח במקום חמים לשעה ורבע עד שעתיים או ע שהבצק מכפיל את נפחו

מילוי

בקערית לערבב את כל המרכיבים למשחה סמיכה ואחידה

הכנה

כשהבצק תפח, להוציא מהקערה וללוש קצת על משטח מקומח

לרדד למלבן רחב בעובי חצי ס״מ

למרוח בנדיבות ממרח ולגלגל לרולדה הדוקה

לחתוך לרולים גדולים ולהניח ברווחים בתבנית אפייה קטנה (כך שהרולים נוגעים בדפנות אבל יש רווח בין אחד לשני)

לכסות ולהתפיח 30 דקות

אפייה

להדליק תנור על 180 מעלות
לאפות 25-30 דקות עד שיציב וזהוב כהה

לקרר לחלוטין לפני שמצפים

ציפוי

בסיר או במיקרו להמיס יחד שוקולד לבן ויוגורט

לערבב טוב עד שכל השוקולד נמס ואין גושים

לשפוך על הרולים בנדיבות, לתלוש רול עסיסי ולהנות ממש הרבה 🙂



הערות והמרות:

  • אפשר חצי חצי עם קמח מלא (אפילו 70-30 למי שרגיל למרקם של קמחים מלאים)
  • יש שאומרים שזה עובד טוב עם קמח רב תכליתי נטול גלוטן- אני לא ניסיתי בעצמי
  • אתם יכולים כל מילוי אחר שבא לכם כמובן כמו חלבה שוקולד, ממרח שוקולד לוז וכו
  • מבחינת תבניות- שימו לב שהרולים צריכים אחרי התפחה שניה להתנגש אחד בשני, תשימו אותם בתבנית קטנה יחסית אבל לא כזו שהם יהיו צמודים בה עוד מלפני הההתפחה

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים