GIFT CARD התחבר/י

כדורי שוקולד לילדים


יום ראשון, מתכון חדש בבלוג!

היום בבוקר קמתי ועברתי על כל הדברים שיש במטבח כדי לראות אם צריך משהו לשבוע.

בין היתר היו על השיש עוגיות שהכנתי לפני כמה ימים שבגלל ריבוי קינוחים אחרים נשארו מאחור וקצת התייבשו.

תוך רגע העוגיות כבר היו במעבד מזון בדרך להפוך לכדורי שוקולד שזה הפתרון הקבוע שלי במצבים כאלו.

ואז חשבתי לעצמי- יכול להיות שלא חלקתי אתכם את הטריק הזה אף פעם?!

כדורי שוקולד לילדים

מיד התחלתי לצלם והחלטתי שעולה היום מתכון לבלוג של כדורי שוקולד לילדים שהכי קל להכין והם מתאימים גם למבוגרים 🙂

עכשיו הקסם במתכון הזה מגיע משני מקומות-

קודם כל זה המתכון הכי מודולרי בעולם, זאת אומרת שאפשר להחליף פה כמעט כל מרכיב וזה עדיין יעבוד (בעצם זו סוג של פורמולה!)

והקסם השני הוא וזה מה שהכי חשוב זה שאפשר להכין את הכדורים האלו מכל עוגה או עוגיות שקצת התייבשו- אפילו עוגת שמרים 🤩

מה שמגניב זה שהטעם של הכדורים יהיה בעצם לפי טעם העוגה.

כדורי שוקולד לילדים

אז אם נגיד עשינו את הכדורים עם שאריות של עוגת שמרים קינמון יהיה לנו כדורי שוקולד בטעם קינמון.

או אם השתמשנו בעוגיות מייפל אגוזים, יהיה לנו כדורי שוקולד בטעם מייפל אגוזים וכו וכו

נכון זה הכי מגניב בעולם?!

אני הכנתי את הכדורים שבתמונה מעוגיות שוקולד צ׳יפס אבל יצא לי להכין אותם מכל כך הרבה סוגים של עוגיות ועוגות אפילו עוגת בננה!

בקיצור אם נשארו לכן כמה חתיכות עוגה או עוגיות שאיבדו קצת מהמרקם זה הזמן להכין כדורי שוקולד טבעונים הכי טעימים בעולם.

תהנו אוהבת מלאן ❤️

כדורי שוקולד לילדים

כדורי שוקולד לילדים


הכנות
10 דקות
בישולים
5 דקות
מתי מוכן
עוד 15 דקות

מה צריך

כדורים (15-20 כדורים)

100 גרם שוקולד מריר

⅓ כוס חמאת אגוזים (טחינה, חמאת בוטנים וכו) / קרם קוקוס

2 כוסות עוגה / עוגיות מפוררים (כאלו שנשארו כמה ימים ואיבדו מהקסם שלהם קצת)*

⅓ כוס קוקוס טחון (לא חובה)

לציפוי

כוס קוקוס טחון

מה עושים

כדורים

בקערה להניח פירורי עוגה / פירורי עוגיות (אפשר לפורר בידיים או במעבד מזון)

במיקרו או בסיר, להמיס יחד שוקולד וחמאת אגוזים

לשפוך מעל פירורי העוגה ולהוסיף קוקוס טחון

לערבב טוב

להרטיב ידיים לפני כל כדור ולעשות כדורים קטנים והדוקים

אם התערובת יבשה מידי ולא מתחברת להוסיף עוד חמאת אגוזים

אם התערובת רטובה מידי ולא מתחברת להוסיף עוד קוקוס טחון (או קמח קוקוס / קמח שיבולת שועל / קמח שקדים)

לגלגל כל כדור בקוקוס טחון ולהגיש מיד או לשמור בקופסא סגורה במקרר



הערות והמרות:

  • הרעיון בכדורים הוא להשתמש בעוגה שהכנתן לפני כמה ימים והיא כבר קצת התייבשה ואין מה לעשות איתה- כל עוגה תתאים פה והטעם של העוגה או העוגיות יכתיב את הטעם של הכדורים
  • כמות הרטובים (חמאה שוקולד וכו) תלויה בסוג העוגה או העוגיות- זאת אומרת, אם השתמשתן בעוגיות מאוד יבשות תצטרכו יותר רטובים, אבל אם נגיד השתמשתם בעוגה שהיה בה קרם- תצטרכו פחות רטובים. זה כל הכיף- אפשר לשחק!
  • אפשר להוסיף עוד תוספות אם אוהבים אבל בעיני מה שמגניב זה שהכדורים מקבלים את הטעם המקורי של העוגה או העוגיות
  • אפשר להקפיא עד 3 חודשים בכיף

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים