GIFT CARD התחבר/י

עוגת שמרים שוקולד קוקוס


כמעט שבת שלום 🙂

בשבת הזו אנחנו מתארחים גם אצל המשפחה שלי וגם אצל המשפחה של מתן אז החלטתי להשקיע.

הכנתי עוגת שמרים שוקולד קוקוס בסגנון באונטי בקשירה 4 בגירסה של צמות אישיות!

אני עפההה עליהן!

הן כל כך יפות, כל כך טעימות, כל כך ביתיות וכל כך מרשימות. בדיוק מה שרציתי לסופ״ש הזה.

ועכשיו יש לי וידוי קטן…

אני ממש ממש ממש גרועה בצורות של עוגות שמרים 😂

אני מאוד אוהבת להכין עוגות שמרים, ממש אוהבת, אבל אני בדרך כלל אלך על הצורות הכי קלות.

צמה רגילה, רול, שמרים באינגליש וכו…

עוגת שמרים שוקולד קוקוס

כל פעם שאני רואה סרטונים של צמות 4, 6, 8 אני תוך כמה שניות לא מצליחה לעקוב אחרי הידיים של מי שמכינה והכל מסתבך לי חח

אני פשוט בן אדם מאוד לוגי ואני חייבת להבין היגיון כדי להבין שיטתיות.

וכך קרה שהיום, ממש רציתי לעשות צמות עם 4 רצועות וישר אמרתי לעצמי- טוב נו את יודעת מה יקרה…

את תתחילי, תסתבכי, ויצא לך מין צמה שהיא יותר מין קשר מסובב וחסר כיוון 😳

אבל אז אמרתי די! אין מצב, אני חייבת למצוא דרך להבין את זה.

עוגת שמרים שוקולד קוקוס

מפה לשם שוטטתי ביוטיוב ולראשונה נתקלתי במישהי שהסבירה את הקשירה בשפה שלי- סיסטמטיות!

כל מה שאני צריכה זה הגיון ונקודות מפתח…

היא אמרה דבר פשוט מאוד- תמיד רצועה שמאלית- מעל הרצועה הבאה, מתחת לבאה, מעל הבאה.

שמאלית, מעל, מתחת, מעל.

עוגת שמרים שוקולד קוקוס

איזו הקלה!!! לא אני לוקחת רצועה, מרימה, משחילה, מניחה, עוד רצועה, עוד כל מיני מילים כמו השחלות וליפופים…. חחח

פשוט וקל והגיוני- שמאלית, מעל- מתחת- מעל.

סגרה לי פינה לחייים הבחורה הזו!

ובאמת, קבלו איזה יפות הן יצאו נכון? וכל כך טעימות וכל כך ביתיות, בול בול עוגה לשבת עם המשפחה.

תהנו 💕

עוגת שמרים שוקולד קוקוס

עוגת שמרים שוקולד קוקוס


הכנות
30 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד שעתיים וחצי (התפחה)

מה צריך

בצק (5-6 צמות אישיות או 1 גדולה)

יבשים

3 כוסות קמח לבן / חצי חצי קמח מלא

1 כף שמרים יבשים

¼ כוס סוכר חום

קורט כפית מלח

רטובים

4 כפות רסק תפוחים

¼ כוס חמאה טבעונית / שמן

¾ כוס חלב שקדים / סויה מעט חם

1 כפית תמצית וניל

מילוי

250 גרם שוקולד מריר

3 כפות שמן קוקוס

½ 1 כוסות קוקוס וטחון

ציפוי

כמה כפות אגבה / מייפל סילאן

חופן שקדים מולבנים פרוסים / שבבי קוקוס

מה עושים

בצק

בקערה לערבב את המרכיבים היבשים

להוסיף את המרכיבים הרטובים וללוש 10 דקות בידיים או במיקסר וו (להוסיף מעט קמח אם הבצק דביק במיוחד)

התפחה

לעשות כדור, לשמן את הכדור וקערה, לעטוף את הקערה במגבת או ניילון נצמד

להניח במקום חמים לשעה עד שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו

מילוי

במיקרו / סיר להמיס שוקולד ושמן קוקוס

להוסיף קוקוס טחון, לערבב ולהניח במקרר 10 דק להתייצבות קלה

הכנה

כשהבצק תפח, להוציא מהקערה וללוש קצת על משטח מקומח

לחלק ל 5-6 כדורים שווים בגודלם

לחלק כל כדור לשתי חתיכות ולרדד כל חתיכה למלבן קטן

למרוח מילוי ברחבי המלבן ולגלגל לרולדה, להדק ולסגור טוב את החיבור

להניח את כל הרולדות במקפיא עשר דקות או במקרר חצי שעה

לאחר הקרור, לקחת שתי רולדות ולפרוס כל אחת באמצע לאורך כך שנוצרות 4 רצועות

לחבר את ארבעת הרצועות בחלקן העליון

להרים את הרצועה השמאלית ולהניח אותה מעל הרצועה שמימינה

להעביר אותה מתחת לרצועה הבאה ואז שוב מעל האחרונה-

תזכרו את זה ככה: רצועה שמאלית- מעל, מתחת, מעל (תמיד רצועה שמאלית)

לסיים את הצמה, להדק את הקצוות ולדחוף אותם מתחת לצמה

לכסות ולהפתיח את הצמות 30 דקות במקום חמים

אפייה

להדליק תנור על 175 מעלות

למשוח את הצמות באגבה ולפזר מעל שקדים פרוסים

לאפות 25-35 דקות עד ששחום ויציב

ברגע שהחלות יצאו מהתנור, למשוח בעוד כמה כפות אגבה

להגיש חם או קר



הערות והמרות:

  • אפשר חצי חצי עם קמח מלא (גם 70-30 למי שרגיל למרקם של קמחים מלאים)
  • אתם יכולים איזה מילוי שבא לכם כמובן עם קוקוס בלי קוקוס וכו
  • מבחינת צורה- במקום צמות קטנות אפשר אחת גדולה מאוד (זה מהמם!) או כל צורת שמרים אחרת

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים