GIFT CARD התחבר/י

מאפינס קוקוס תפוז


ערב טוב 🙂

כפי שאתם בטח שמים לב, המתכונים בשבועיים האחרונים עולים בכל מיני ימים קצת מוזרים.

אני לא אשקר לכם- זה לא קל לי! חחח

אני מאוד רגילה לסדר שלי וכשעובדים מהבית ומנהלים את העסק של עצמך שהוא עצמך, סדר זה ממש חשוב.

אבל בחודש חודשיים האחרונים יש לי המון מה לעשות, הרבה שינויים, הרבה התפתחויות והרבה דברים שאני עובדת עליהם.

לאט לאט הבנתי שאם אני רוצה לא לצאת מדעתי, אני אהיה חייבת לשחרר קצת.

מאפינס קוקוס תפוז

מצאתי את עצמי עובדת על פוסטים בשעות ממש הזויות רק כי ממש היה חשוב לי שהפוסטים תמיד יעלו ביום שני.

פשוט לא יכולתי לשאת את המחשבה שאתם תחכו לפוסט והוא לא יעלה.

אבל אז הבנתי שאני אחת ואתם רבים ושאתם כנראה תאהבו אותי גם אני אעלה פוסט ביום שלישי ולא ביום שני 🙂

אז הנה- מתכון חדש בבלוג ביום שלישי בערב וזה חתיכת מתכון מדהים!

מישהו פה לא אוהב את השילוב המושלם של קוקוס ותפוז?

וואו איך אני אוהבת את זה…

מאפינס קוקוס תפוז

כבר כמה וכמה פעמים שניסיתי להכין מתכון מוצלח למאפינס קוקוס ותפוז ותמיד יצא לי דחוס מידי.

אחרי כמה ניסיונות הבנתי משהו חשוב- במתכון הזה ספציפית, זה שסוכר חום הוא לח יותר מסוכר לבן זה מאוד קריטי.

בגלל שגם הקוקוס לח ובגלל שיש פה לא מעט מיץ תפוזים הסוכר החום ממש מכביד ואפילו הייתי אומרת הורס את התוצאה הסופית.

אשכרה הלכתי לקנות סוכר לבן במיוחד (כי אין לי בבית) כדי לעשות ניסוי וזה פשוט יצא כל כך הרבה יותר טוב.

אז לפנים משורת הדין אני ממליצה להכין את המתכון הזה כמו שהוא עם סוכר לבן והכל- תאמינו לי לא תתחרטו.

מאפינס קוקוס תפוז

מאפינס קוקוס תפוז


הכנות
15 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד 45 דקות

מה צריך

מאפינס (12 חתיכות)

יבשים
2 כוסות קמח כוסמין לבן / חיטה לבן
¾ כוס סוכר לבן (לפנים משורת הדין!)
½ 1 כוסות קוקוס טחון
½ 1 כפיות אבקת אפייה

¼ כפית סודה לשתיה

קורט מלח

רטובים
¾ 1 כוסות מיץ תפוזים
¾ כוס שמן

1 כפית תמצית וניל

ציפוי

1 כף מייפל

1 כף מיץ תפוזים

מה עושים

מאפינס

להדליק תנור על 170 מעלות

לתוך קערה עמוקה לנפות קמח

להוסיף את כל שאר המרכיבים היבשים ולערבב עם מזלג / מטרפה

להוסיף את כל המרכיבים הרטובים ולערבב עם מזלג / מטרפה

להעביר לתבנית מאפינס מרופדת בנייר אפייה / מנג׳טים

לאפות 25-35 דקות עד שקיסם יוצא נקי לחלוטין והמאפינס סדוקים, זהובים, גבוהים ויציבים

ציפוי

לערבב מייפל ומיץ תפוזים בקערית

ברגע שהמאפינס יצאו מהתנור למשוח כל אחד מהם בציפוי

לקרר 10 דקות בתבנית ואז להוציא ולקרר לחלוטין לפני שזוללים



הערות והמרות:

  • אפשר חצי חצי עם קמח מלא
  • סוכר לבן עובד משמעותית יותר טוב פה (סוכר חום הוא לח יותר ובמתכון הזה ספציפית הוא מאוד מכביד על המרקם)
  • קוקוס טחון זה שבבי הקוקוס שנראים כמו שלג
  • לא ניסיתי עם קמח נטול גלוטן
  • אפשר לימון במקום תפוז
  • אפשר להוסיף שוקולד צ׳יפס לחובבי הג׳אנר של תפוז- שוקולד

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים