GIFT CARD התחבר/י

עוגת קפה וניל טבעונית


רגע לפני שנכנס יום כיפור, מתכון אחד אחרון ואיזה מתכון וואו וואו וואו 🙂

עוגת קפה וניל טבעונית ארבע שכבות של בצק וניל מתוק, מילוי קפה סמיך ועשיר, עוד בצק ומעל כל זה קרמבל קפה שנמס בפה.

יאאאאא!!!

כמעט לא העליתי את המתכון הזה כי הרגיש לי שכבר מאוחר מידי, איכשהו יצא שרק התחלתי לעבוד עליו בעשר ואז עד שהעוגה מתקררת כדי לצלם…

מפה לשם כבר נהיה כמעט אחת ואמרתי לעצמי שאולי נחכה לאחרי כיפור אבל אבל אבל לא 🙂

עוגת קפה וניל טבעונית

היא כל כך טעימה (!!!) כל כך יפה וכל כך קל להכין אותה שלא יכולתי לוותר והנה היא עולה ממש רגע קטן לפני שנכנס כיפור.

אני לא יודעת כמה מכם צמים וכמה מכם שומרים כיפור מה שבטוח זה שהשנה הכל ממש ממש הזוי בחגים האלו וכולנו נהיה בבית בכיפור.

אני אישית לא צמה אבל לוקחת את היום הזה להתמסר לשקט שגם ככה מקיף אותנו ופשוט להיות עם עצמי או עם מתן או עם חברים טובים.

זמן טוב בעיני להתכוונן ולדייק קצת את מה שביום יום אין לנו זמן לעצור ולדייק.

עוגת קפה וניל טבעונית

מאחלת לכם שהדרך שבה אתם בוחרים להעביר את היום הזה תהיה לכם טובה ונכונה ויעילה, באמת באשר היא.

ואני בעיקר מאחלת לכם שתכינו את העוגה הזו!

כי היא אחת הטעימות שעלו לבלוג והיא שונה בדרך ההכנה שלה מעוגת בחושות רגילות שאני מכינה שזה ממש כיף.

אני ממש אוהבת ליצור בשבילכם דברים חדשים ומעניינים.

אז להלן- מתכון עוגת קפה וניל טבעונית מפנקת במיוחד שמתאימה בול לאחרי הצום.

נשיקות! 🙂

עוגת קפה וניל טבעונית

עוגת קפה וניל טבעונית


הכנות
25 דקות
בישולים
45 דקות
מתי מוכן
עוד שעה וקצת

מה צריך

בצק (אינגליש 22/10)
½ כוס חמאה טבעונית מומסת / שמן קוקוס מומס
⅔ כוס סוכר חום

3 כפות רסק תפוחים
125 גר יוגורט טבעוני (אפשר ממותק)
¼ כוס חלב סויה וניל / סויה רגיל

1 כף תמצית וניל

2 כוסות קמח לבן / מלא
1 וחצי כפיות אבקת אפייה

מילוי קפה
½ כוס סוכר חום כהה דביק (אין לכם? אין בעיה, תערבבו סוכר חום רגיל עם 2 כפות סילאן)
1 עד 2 כפיות נס קפה / קקאו *
חופן אגוזים כלשהם מרוסקים דק (אני שמתי לוז)

קרמבל
⅓ כוס חמאה טבעונית מומסת / שמן קוקוס מומס
½ כוס סוכר חום רגיל
⅔ כוס קמח לבן / מלא
1 עד 2 כפיות נס קפה / קקאו *

מה עושים

בצק

בעזרת מטרפה (לא חשמלית) לטרוף טוב סוכר וחמאה עד שאחיד וסמיך

להוסיף רסק תפוחים, יוגורט, וניל וחלב ולטרוף לתערובת בהירה ואוורירית

להוסיף קמח ואבקת אפייה ולערבב בעזרת כף לבלילה בצקית וסמיכה

מילוי קפה

בעזרת מזלג לערבב את כל מרכיבי מילוי הקפה

קרמבל

בעזרת מזלג לערבב את כל מרכיבי הקרמבל עד לקבלת כדורונים בכל מיני גדלים

הרכבה

להעביר חצי מכמות הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה וליישר

מעל לפזר את מילוי הקפה וליישר מעט

מעל להעביר את שארית הבצק וליישר

לפזר מעל קרמבל ולאפות על 175 מעלות 40-45 דקות

לקרר לחלוטין לפני שמגישים



הערות והמרות:

  • הכמות של כפיות הקפה תלויה בכמה אתם אוהבים קפה
  • לעוגה הזו אני ממליצה להשתמש בנס קפה הכי קלאסי והכי אבקתי שיש, כמה שפחות גרגירים יותר טוב
  • אפשר קקאו במקום קפה אם זה לילדים
  • אפשר קפה נטול קפיאין
  • אפשר קמח מלא אבל העוגה תהיה דחוסה מאוד
  • במקום רסק תפוחים אפשר מי שימורים מקופסת שימורים של גרגירי חומוס
  • לא חייב אגוזים ואפשר להמיר אותם גם בשיבולת שועל
  • במקום יוגורט טבעוני אפשר גבינה לבנה טבעונית

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים
רוצים ללמוד
לבשל טבעוני?
מגוון סדנאות בישול
מחכות לכם כאן-
לפרטים נוספים