GIFT CARD התחבר/י

קינוח כוסות קפה ושוקולד


שלום אהובות ואהובים.

המרתון שלנו מתקדם בצעדי ענק 🙂 היתה לנו כבר תוספת מגניבה של גביניות אספרגוס, היתה לנו כבר מנה עיקרית של ניוקי ארטישוק…

והיום הגיע הזמן לקצת מתוק לא?

גם המתכון הזה מככב השנה בחוברת שבועות שאני כל כך גאה לקחת בה חלק והאמת שהוא אחד האהובים עליי.

כשאני והבנות המדהימות מלאישה התחלנו את התהליך של בניית המתכונים הטבעוניים לחוברת, קצת התלבטתי אם להציע את הרעיון הזה.

כי אומנם קינוח כוסות קפה ושוקולד זה משהו שכולם אוהבים אבל לא הייתי בטוחה שהוא יהיה מרשים מספיק.

קינוח כוסות קפה ושוקולד

בסוף עשיתי ניסוי אחד והבנתי שני דברים-

קודם כל זה קינוח סופר מרשים!

השכבות היפות האלו בתוך צנצנות ההגשה, הקצפת החגיגית מעל, השילוב של הצבעים… עפתי על הנראות, הטעם האסטטיקה.

דבר שני שהבנתי זה שזה בהליכה אחד הקינוחים הכי הכי קלים שתכינו לחג.

כשאני חושבת איזה מתכונים טבעוניים יעלו לבלוג לפני חגים אני ממש מקפידה לעשות מיקס-

מתכונים מורכבים ומרשימים במיוחד למי שיש לה זמן ורוצה להשקיע.

מתכונים ברמת עבודה והשקעה בינונית עד רגילה, קצת יותר מיוחדים ומעניינים ממתכונים של יום יום אבל עדיין פשוטים יחסית להכנה.

קינוח כוסות קפה ושוקולד

ואז- מתכונים קלילים במיוחד, לאלו שאין להן זמן, שצריכות לאלתר קינוח ברגע האחרון, שאין להן מטבח רחב ידיים עם תנור וכו וכו.

האמת שאלו המתכונים שהכי גורמים לי לחייך.

יש משהו בלקחת מנה פשוטה ולעשות אותה מדהימה וחגיגית במיוחד.

ויש משהו בלדעת שגם סטודנטיות או אמהות עסוקות או כל מי שאין בידו להכין קינוח שלוקח שעות, יכולה להרשים עם קינוח טבעוני בערב חג. 😊

אז הקינוח הזה הוא ממש ממש במיוחד בשבילכן- תהנו!

קינוח כוסות קפה ושוקולד

פרסום בשיתוף תנובה ALTERNATIVE

קינוח כוסות קפה ושוקולד


הכנות
15 דקות
בישולים
5 דקות
מתי מוכן
עוד 20 דקות

מה צריך

שכבת שוקולד (3-6 קינוחים)

4 גביעים מעדן סויה בטעם שוקולד תנובה ALTERNATIVE

שכבת קפה

2 כוסות משקה שיבולת שועל בריסטה תנובה ALTERNATIVE

3 כפות סוכר חום

3 כפות קורנפלור + ⅓ כוס מים

1 כף נס קפה אבקה (לא גרגירים)

25 גרם שוקולד מריר

שכבת קצפת

150 גרם שמנת טבעונית להקצפה

2 כפות פודינג וניל

מה עושים

שכבת קפה

בסיר לערבב משקה שיבולת שועל וסוכר

להביא לרתיחה ולהנמיך את האש

בקערית לערבב קורנפלור ומים עד לקבלת תערובת אחידה לחלוטין

ממש ממש ממש לאט ותוך כדי ערבוב תמידי עם מטרפה, להעביר את תערובת הקורנפלור לסיר

לערבב עד שמתקבלת תערובת ממש סמיכה

להוסיף שוקולד וקפה ולערבב עד שאחיד

להעביר לקערה, להצמיד לחלק העליון של הפודינג ניילון נצמד ולהניח במקרר עד לקרור מוחלט

שכבת קצפת

בקערת המיקסר להניח שמנת ופודינג

להקציף 2-3 דקות עד לקבלת קצפת בהירה ויציבה

הרכבה

להניח כמה כפות של מעדן שוקולד בתחתית כל כוס הגשה

לזלף מעל בעזרת שקית זילוף שכבה של פודינג קפה (אפשר גם להעביר עם כף)

מעל להניח עוד כמה כפות של מעדן שוקולד וחוזר חלילה

לזלף מעל קצפת ולהגיש



הערות והמרות:

  • במקום משקה שיבולת שועל אפשר משקה סויה או משקה שקדים
  • במקום מעדן שוקולד אפשר להכין בדיוק את אותו הפודינג של הקפה רק עם קקאו (ממליצה להוסיף עוד סוכר)
  • במקום קצפת אפשר מעדן וניל או יוגורט במתיקות מופחתת
  • אפשר להכין את הקינוחים יום מראש ולעטוף טוב
  • לא ממליצה להקפיא
  • אפשר לשדרג בשברי עוגיות מעל הקצפת בכל כוס הגשה

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים