GIFT CARD התחבר/י

לזניית בשר וגבינות טבעונית


שלום חברות וחברים 🙂

אז לפני כמה חודשים קיבלתי שיחת טלפון שהשאירה אותי בהתרגשות שיא. 🌸

התקשרו אליי מתנובה וסיפרו לי שנבחרתי לייצג את החלק הטבעוני בחוברת שבועות.

אותה חוברת מפורסמת שיוצאת בפריסה ארצית כל שנה, אותה חוברת שעד לא מזמן מי בכלל היה מאמין שיהיה בה חלק טבעוני?

השנה, כך הם הודיעו לי, נבחרתי לפתח פרק שלם עם הכי הרבה מתכונים טבעוניים שאי פעם היו בחוברת.

לזניית בשר וגבינות טבעונית

סיימתי את השיחה הזו בהתרגשות מטורפת, פשוט מטורפת.

התרגשתי כי מי היה מאמין אפילו לפני כמה שנים בודדות שהטרנד החולף הזה שקוראים לו טבעונות יהפוך להיות עובדה מוגמרת

חלק בלתי נפרד ממטבחים של כל כך הרבה אנשים בארץ ובעולם?

עד כדי כך שבפרק הטבעוני בחוברת השנה יש 5 מתכוניםלא פחות מאף פרק אחר בחוברת. וואו.

אבל מעבר לטבעונות, ההשתתפות בחוברת מסמלת בשבילי, בעולם הקטן שלי, נקודה ענקית בדרך.

לזניית בשר וגבינות טבעונית

לפני 4 וחצי שנים פתחתי את הבלוג, אז כשהייתי עוד סוג של עולה חדשה פה, לא הכרתי פה אף בלוגר וכמעט אף בן אדם.

בניתי את הבלוג הזה לבד, המתכונים, הצילומים, העריכות, שבוע שבוע יום יום.

הבלוג הזה הוא מעשה ידיי והוא העולם שלי וחלק עצום מהזהות שלי היום.

בשבילי, לחלוק במה עם הבלוגרים ויוצרי התוכן הכי גדולים בישראל, בהפקה הקולינרית הכי גדולה בישראל, זו נקודת ציון דרך ענקית

בקריירה שלי, בהתפתחות שלי מקצועית ואישית ובהבנה שלי שוב ושוב, שהכל בחיים האלו אפשרי.

5 מתכונים טבעונים טעימים במיוחד היו השנה בפרק הטבעוני שלי בחוברת והחוברת עצמה יוצאת השנה גם בפרינט וגם בדיגיטל ככה שאתם לא תוכלו לפספס!

והיום עולה הראשון- לזניית בשר וגבינות טבעוניות הכי טעימה שרק אפשר.

שכבות שכבות של קרם גבינתי, רוטב עגבניות סמיך ועשיר וטחון קצוץ שכולו טבעוני 😍

רוצו להכין ונתראה פה עוד עם מתכונים מדהימים לשבועות בשבוע הבא!

לזניית בשר וגבינות טבעונית

*בשיתוף תנובה. לחוברת- חוברת שבועות

לזניית בשר וגבינות טבעונית


הכנות
30 דקות
בישולים
50 דקות
מתי מוכן
עוד שעה וחצי

מה צריך

לזניה ​(תבנית מלבנית 30/22) 

1 חבילה דפי לזניה

רוטב עגבניות

 3 כפות שמן זית

 1 בצל קצוץ 

3 שיני שום כתושות 

3 קופסאות של עגבניות קצוצות (400 גר׳ כל קופסא)

1 כוס מים 

1 כפית כל מרכיב: בזיליקום מיובש, אורגנו מיובש 

מלח על פי טעם 

נגיעה של שבבי צ׳ילי למי שאוהב

מילוי ׳בשר׳ טחון

3 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ

 2 שיני שום כתושות

500 גרם פטריות שמפיניון 

300 גרם טופו קשה בטעם טבעי של תנובה ALTERNATIVE חתוך גס

1 כף פפריקה מעושנת 

3 גרם מלח או על פי טעם

מילוי גבינות

1 גביע ממרח סויה בטעם טבעי של תנובה ALTERNATIVE

⅓ כוס שבבי שמרי בירה 

שכבה עליונה 

1 גביע ממרח סויה בטעם טבעי של תנובה ALTERNATIVE

חופן עלי בזיליקום קצוצים

כמה כפות שמן זית

1 כוס מרוטב העגבניות

מה עושים

רוטב עגבניות

במחבת עמוקה לטגן בצל עד שמזהיב 

להוסיף שום ולטגן יחד כמה רגעים 

להוסיף עגבניות מרוסקות ומים ולבשל 5 דקות לערך 

להוסיף תבלינים, לערבב ולבשל עוד דקה שתיים, להניח בצד

׳בשר׳ טחון

במחבת רחבה ועמוקה לטגן בצל עד שמזהיב 

להוסיף שום ולערבב יחד כמה רגעים 

במעבד מזון להניח פטריות ולקצוץ דק דק דק 

להוסיף למחבת ולבשל עד שכל הנוזלים מתאדים והפטריות מתחילות להיצרב 

במעבד מזון להניח חתיכות טופו ולקצוץ דק 

להוסיף למחבת עם הפטריות ולערבב עד שהטופו מזהיב 

להוסיף תבלינים ולערבב טוב, לכבות את האש

הרכבה 

להדליק תנור על 180 מעלות 

בתחתית התבנית למרוח כמה כפות רוטב עגבניות 

להניח מעל דפי לזניה כך שכל התחתית מכוסה בדפים לכסות ברוטב עגבניות בנדיבות

לפזר מעל כפות של ׳בשר׳ טחון 

 לפזר מעל כפיות כפיות של קרם סויה 

לפזר מעל שמרי בירה, לכסות בדפי לזניה וחוזר חלילה (להקפיד להשאיר לפחות כוס רוטב עגבניות לשכבה העליונה) 

שכבה עליונה

להניח עלי לזניה ולכסות בנדיבות ברוטב עגבניות (להקפיד על הפינות)

לפזר מעל כפות כפות של 1 גביע גרם קרם סויה ולעשות בלאגן בעזרת כף

לזלוף מעל שמן זית, לפזר מעל שמרי בירה ולעטוף בנייר כסף 

לאפות 40-50 דקות עד שסכין עוברת בקלות את כל הדפים

לקשט בעלי בזיליקום טריים, לקרר מעט ולהגיש חם



הערות והמרות:

  • במקום פטריות + טופו אפשר טחון מין הצומח
  • אפשר בלי שמרי בירה
  • אפשר עם לזניה ללא גלוטן

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים