GIFT CARD התחבר/י

מרק תירס טבעוני


היי חברים 🙂

היום עולה פוסט מיוחד ומעניין לבלוג כי חוץ מזה שעולה לפה מתכון מהמם למרק תירס טבעוני, אני רוצה גם לחלוק אתכם סיפור.

לפני 4 שנים כשחזרנו לארץ, התחילו לי כל מיני בעיות לא רציניות אבל מציקות בבטן.

אחרי כמה חודשים הרגשתי שהמצב מציק לי יותר מידי ושאני רוצה להבין מה בדיוק מפריע לבטן שלי, מתי, כמה ולמה.

הלכתי לרופאה אחת ועוד אחת ועוד אחת, עשיתי לא מעט בדיקות חלקן מאוד לא נעימות.

הלחיצו לי את החיים עם כל מיני השערות, אמרו לי שיש לי מעי רגיז, אמרו לי שאני צריכה לקחת אנטיביוטיקה (סתם כי אולי זה יעזור).

אמרו לי שסתם אכלתי הרבה מידי (אמיתי) אמרו לי שאני מדמיינת (אמיתי לגמרי) ובעיקר אמרו לי שהכל בסדר ושאין שום סיבה שהבטן שלי מציקה לי ולא נוחה לי.

מרק תירס טבעוני

הזמן עבר ומכל מיני סיבות המצב שהיה די קשוח כשחזרנו לארץ סוג של התייצב.

אבל עדיין, היו הרבה דברים שפשוט לא יכולתי בשום פנים ואופן לאכול, היו דברים שסתם היה לי לא נוח לאכול והיו דברים שהייתי בטוחה שעושים לי ממש רע אבל אז פתאום לא עשו לי רע ולהיפך.

בקיצור, היה הרבה מאוד תסכול.

בתוך כל הסאגה הזו כמובן שגם הייתי מטופלת אצל נטורופתית ועשיתי המון דברים שלא קשורים ישירות למערכת העיכול כדי לאזן את מערכת העיכול.

לפני בערך 8 חודשים, אחת העוקבות שלי פה בבלוג סיפרה לי שהיא עשתה בדיקה מקיפה למערכת העיכול דרך חברה בשם Lab-it.

התייעצתי עם הנטורופתית שלי שהמליצה לי בחום לעשות את הבדיקה ופניתי אליהם לשאול מה למעשה יש להם להציע.

אחרי יעוץ של הנציגים שלהם, שהיו מקסימים להפליא, החלטתי לעשות 2 בדיקות.

הראשונה היא בדיקה מקיפה למערכת העיכול והשניה בדיקת רגישות למזונות.

כשהתוצאות של הבדיקה הראשונה חזרו הייתי מופתעת ולא מופתעת.

מרק תירס טבעוני

למעשה נאמר לי שיש לי לא מעט חיידקים במערכת העיכול (החשוד המיידי- טיולים בלתי פוסקים להודו וסיני) ושרובם הם סוגי חיידקים שבבדיקה רגילה במרפאה לא בודקים.

חשוב לי לציין בשלב זה משהו שאני לא ממש הבנתי בהתחלה וזה חשוב לדעת.

Lab-it לא מציעים טיפול רפואי בעקבות תוצאות הבדיקה- הם סוג של גוף מקשר בינך לבין המעבדות שעושות את הבדיקה בחו״ל.

אם אתם רוצים טיפול רפואי אתם צריכים ללכת לרופא/ה המשפחה שלכם או למטפל ברפואה אלטרנטיבית, להראות לו או לה את תוצאות הבדיקה ולנסות לשכנע אותם לטפל בכם למרות שלא הם אלו שבדק אתכם.

אני בחרתי להמשיך בטיפול נטורופתי ולא לקחת אנטיבטיוקה כי לא היה צורך אקוטי, אבל אני חושבת שיש מצבים שאנטיביוטיקה יכולה ממש לעזור.

הבדיקה השניה שעשיתי היא בדיקת רגישות למזונות.

הייתי משוכנעת שאני אקבל רשימה מטורפת של דברים ולמעשה קיבלתי את הרשימה הקצרה ביותר בעולם שכללה כמה סוגי סוכרים, חומוס (לא פספוס גדול) ו…. תירס! (אתם כבר מתחילים להבין למה עולה מתכון למרק תירס היום?!)

מרק תירס טבעוני

במקביל לבדיקות שעשיתי עם Lab-it התחלתי בהמלצת הנטורופתית שלי לקחת טיפות של שיח אברהם.

אני חייבת להגיד לכם שהחיים שלי פשוט השתנו ללא הכר.

גם הבדיקה, שנתנה לי שקט נפשי ועשתה לי סדר, גם לדעת שאני לא כזה רגישה להרבה מזונות אלא היה לי איזה חיידק בבטן וגם שיח אברהם שפשוט שינה לי את החיים לחלוטין ואיזן את הכל בצורה פשוט שלא תיאמן.

אז זהו, חפרתי אבל ממש רציתי לחלוק אתכם את הסיפור.

ובגלל שמסתבר שאני רגישה לתירס החלטתי לעשות מסיבת סיום לתירס לזמן הקרוב ולהעלות מתכון הכי טעים בעולם ל מרק תירס טבעוני קרמי וסמיך וחורפי.

אם יש שאלות תרגישו חופשי 🙂

מרק תירס טבעוני

מרק תירס טבעוני


הכנות
10 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
25 דקות

מה צריך

מרק (4 מנות)

500 גרם גרגירי תירס מוכנים לאכילה

1 כוס חלב שקדים / סויה (עדיף לא ממותק)

2 כפות שמן קוקוס / חמאה טבעונית

2 כפות קמח כוסמין לבן (או כל קמח אחר)

½ 1 כוסות קרם קוקוס (אפשר גם עוד חלב שקדים / סויה)

½ כפית אגוז מוסקט

מלח פלפל על פי טעם

מה עושים

מרק

בבלנדר להניח 400 גרם תירס (100 גרם להשאיר בצד)

להוסיף חלב שקדים ולעבד למשחה יחסית חלקה

להניח בצד

בסיר עמוק לחמם שמן קוקוס

להוסיף קמח ולערבב ללא הפסקה עד שמתקבל מעין בצק

להוסיף קרם קוקוס כף כל פעם ולערבב טוב טוב אחרי כל כף עד שמתקבלת תערובת אחידה לחלוטין

להוסיף את משחת התירס מהבלנדר ואת התבלינים

לבשל תוך כדי ערבוב תמידי 5 דקות

אם המרק מאוד מאוד סמיך אפשר להוסיף עוד כמה כפות חלב שקדים / חלב סויה / קרם קוקוס

להוסיף את שאר גרגירי התירס (השלמים) ולערבב

להגיש חם, יאם!



הערות והמרות:

  • אפשר לבשל קלחי תירס לבד ולגרד את הגרעינים עם סכין
  • אפשר קמח ללא גלוטן
  • אפשר שכל הנוזלים שבמתכון יהיו קרם קוקוס ואפשר שכל הנוזלים יהיו חלב שקדים / סויה זה תלוי כמה סמיך ושמנמן אתם רוצים שהמרק יהיה
  • המרק יתגבש כשהוא יתקרר, תוסיפו קצת חלב, תערבבו ותחממו והוא יחזור לעצמו גם יום אחרי

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים