GIFT CARD התחבר/י

עוגיות שיבולת שועל קריספיות


היי כולם 🙂

ביום שבת היתה הפעם הראשונה של רפאל בתל אביב.

רגשות מאוד מעורבים מבחינתי… מצד אחד מרגש, מצד שני עצוב כי אני כל כך מתגעגעת לעיר שלפעמים אני לא מאמינה שהוא לא נולד בה.

אומנם עזבנו את העיר בלב שלם אבל די מהר הבנתי שתל אביב היא בנשמה שלי והכפר… הכפר התאים לתקופה מאוד מסויימת ובעיקר לרעיון ולא בהכרח למציאות.

אז אנחנו לאט לאט עושים את דרכינו חזרה לעיר 🙂

ובשבת ביקרנו בה בפעם הראשונה עם רפאל.

עוגיות שיבולת שועל קריספיות

כחלק מהביקור ישבנו לנו כולנו באנסטסיה- היה לי כל כך כיף לשבת שם ביחד בפעם הראשונה כמשפחה…

הדברים הקטנים האלו כאלו מרגשים.

בכל מקרה, אחרי שאכלנו, החמודים האלו שם הביאו לנו במתנה צנצנת עוגיות שיבולת שועל.

אני לא יודעת אם אתן מכירות אבל העוגיות שיבולת שועל שלהם זה משהו פסיכי!

עוגיות שיבולת שועל קריספיות

אי אפשר להפסיק לאכול את זה, הן קריספיות בטירוף וממכרות בקטע מפחיד.

מאז היו פה כמה אנשים והצנצנת הזו חוסלה די מהר… אבל לי נשאר טעם של עוד.

אז היום החלטתי לנצל את ההפוגה ביום כשרפאל ישן ולהכין גירסה מסויימת של העוגיות האלו.

עוגיות שיבולת שועל קריספיות

האמת? זה לא יצא דומה בכלל 😂 אבל זה יצא כל כך טעים שלמי איכפת??

קיצור- עוגיות שיבולת שועל קריספיות טבעוניות ואפילו עם אופציה ללא גלוטן.

תהנו!

עוגיות שיבולת שועל קריספיות

עוגיות שיבולת שועל קריספיות


הכנות
10 דקות
בישולים
10 דקות
מתי מוכן
עוד 20 דקות

מה צריך

עוגיות (12-15 חתיכות)

1 כוס סוכר חום כהה / חום רגיל

3 כפות רסק תפוחים + 2 כפיות קורנפלור

½ 1 כוסות שיבולת שועל מהירה להכנה

100 גרם חמאה טבעונית מומסת / שמן קוקוס מומס

1 כפית כל מרכיב: קינמון, אבקת אפייה

3 כפות קמח כוסמין מלא / חיטה מלא

1 כף כל מרכיב: שומשום, פרג

מה עושים

עוגיות

להדליק תנור על 180 מעלות

בקערה לטרוף עם מטרפה ידנית סוכר רסק תפוחים וקורנפלור

להוסיף את שיבולת שועל וחמאה ולערבב

להוסיף את כל שאר המרכיבים ולערבב

ולהניח ברווחים כפיות גדושות של בלילה על תבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות 10-13 דקות

אם העוגיות לא השתטחו אחרי 8 דקות אפייה, לפתוח את התנור ולמעוך אותן מעט עם כף ולהמשיך אפייה



הערות והמרות:

  • במקום קמח חיטה / כוסמין אפשר קמח ללא גלוטן
  • במקום רסק תפוחים אפשר 3 כפות בננה מעוכה או טחינה (3 כפות גם)
  • אפשר להוסיף גרעינים והפתעות
  • אפשר שיבולת שועל לא מהירה להכנה

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים