GIFT CARD התחבר/י

מרק לקוסקוס טבעוני


שלום שלום!

טוב אז היום באמת שעולה מתכון שמצד אחד אני לא מבינה איך הוא לא היה בבלוג עד עכשיו ומצד שני זה גם קצת הגיוני.

עד לא מזמן לא עלו מתכוני ׳עדות׳ לבלוג.

זה לא היה בכוונה, אני חושבת שזה היה בעיקר כי אלו לא דברים שאני בדרך כלל מבשלת בבית.

לא יוצא לי הרבה ׳להרים סירים׳ מה שנקרא…

מרק לקוסקוס טבעוני

בגדול תתנו לי לצלחת מנה במסעדת כוכב מישלן וזה ידבר אליי יותר מאשר להכין מפרום 😂

לדוגמא… הפעם הראשונה שאכלתי קובה היתה כשביקשתם שאני אכין מתכון לקובה טבעוני לבלוג.

אז הכנתי וזו היתה גם הפעם הראשונה שהכנתי וגם הפעם הראשונה שאכלתי קובה סלק חחח

וכנ״ל דרך אגב עם המפרום ועוד כמה וכמה מתכונים בסגנון הזה שעלו לבלוג.

אני חושבת שאולי זה גם קשור לזה שהרבה שנים חייתי בחו״ל והניסיון שלי עם אוכל ׳מסורתי׳ הוא לא עשיר.

מרק לקוסקוס טבעוני

אבל בשנה האחרונה אני דווקא ממש מעלה לפה מתכונים שכאלו בעיקר כי אתם מבקשים וגם כי זה פשוט כיף!

עכשיו מה? מרק לקוסקוס טבעוני זה דווקא משהו שאני מכינה המון בבית.

אני גדלתי על מרק של קוסקוס (לא מסורתי ולא מרוקאי או משהו, סתם מרק לקוסקוס מושלם של אמא שלי) ככה שזה משהו שיש פה לא מעט.

אז את המתכון הזה אני מממשששש שמחה לחלוק אתכם.

כי הוא של אמא שלי 🙂 וכי הוא טעים כל כך וכי הוא מזכיר לי ארוחות שישי אצל ההורים וכי הוא מושלם לחורף וכי הוא נו… מתכון למרק לקוסקוס! לא צריך עוד סיבות.

מקווה שתהנו, שבוע מהמם שיהיה.

מרק לקוסקוס טבעוני

מרק לקוסקוס טבעוני


הכנות
15 דקות
בישולים
45 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

מרק

1 בצל גדול קלוף

3 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לרבעים

3 גזרים גדולים קלופים חתוכים ל3-4 חתיכות

2 בטטות בינונית חתוכות לחתיכות מאוד גדולות

2 גבעולי סלרי חתוכים ל 3-4 חתיכות

1 כוס גרגירי חומוס מוכנים לאכילה

2 כפות אבקת מרק אורגנית

1 כפית כל מרכיב: כמון, פפריקה מתוקה

מלח על פי טעם

חופן כסברה ופטרוזיליה קצוצים

להגשה

קוסקוס לבחירתכם

מה עושים

מרק

בסיר רחב לחמם כמה כפות שמן

להניח את הבצל הקלוף בשלמותו ולטגן 4-5 דקות, לגלגל אותו מידי פעם שכל הצדדים יצרבו

להוסיף תפוחי אדמה ולטגן כדי ערבוב 4-5 דקות (לא פחות)

להוסיף גזרים ולטגן כדי ערבוב 4-5 דקות (לא פחות)

להוסיף סלרי ובטטה ולטגן כדי ערבוב 4-5 דקות (לא פחות)

להוסיף חומוסים ולכסות במים

להוסיף תבלינים, לכסות את הסיר ולבשל עד שהירקות רכים

לכבות את האש, להוסיף את הכוסברה והפטרוזיליה, לכסות ולתת למרק לשבת 5-10 דקות

להגיש על קוסקוס שאתם אוהבים (והמלצה שלי? שקדי מרק!)



הערות והמרות:

  • אפשר להוסיף איזה ירקות שאתם אוהבים כמו דלעת, דלורית וכו וכו
  • אפשר להוסיף 3 כפות רסק עגבניות למי שאוהב מרק אדום
  • לא לוותר על החלק של הטיגון של כל ירק, זה מה שעושה את המרק 🙂

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים