נר אחרון של חנוכה והחלטתי לחגוג עם מתכון משמח במיוחד-
דונאטס טבעוני! הם רכים ומתוקים ויפים וכל כך קלים להכנה : )
ועכשיו אחרי שעשיתי להם יחסי ציבור….
מי שמכיר אותי פה יודע שאני לא אוהבת ספוגניות… אכלתי השנה אחת בטעם טירמיסו שדניאל הקונדיטורית הטבעונית המדהימה הכינה.
זה היה מושלם אבל בעיקר בגלל כל עניין הטירמיסו (הקינוח האהוב עליי בעולם) ופחות בזכות זה שזו היתה סופגניה 😜
בכל מקרה… דווקא דונאטס אני מממממששששש אוהבת.
וכן- זה לא אותו דבר!
דונאטס הם קטנים יותר, הרבה הרבה פחות שומניים, אפשר לאפות אותם והם עדיין יהיו מדהימים.
הם לא מלאים בריבה ואבקת סוכר אלא בציפוי עדין שמוסיף טעם (ואם הוא ורוד אז בכלל קניתם אותי).
כשהיינו בניו יורק וגם כל פעם שאני בלונדון, עניין הדונאטס יוצא מכלל שליטה.
יש שם דונאטס טבעוניים בכל פינה וכל פעם שאני רואה אחד כזה עם גלייז ורוד אני פשוט חייבת לקנות.
אבל הדונאטס הכי טעים שאכלתי בחיים שלי היה בכלל בטוקיו שנה שעברה.
אני ומתן היינו במרכז העיר ברחוב בכלל של שופינג ופתאום התחשק לנו נשנוש.
עשינו Google maps עם המילה ויגן (תחביב ידוע ומומלץ מאוד בחו״ל) במחשבה שאין סיכוי שיהיה משהו באיזור.
גוגל אמר לנו את הדבר המתיע הבא- יש מאפיה עם אופציות טבעוניות 65 מטר (!!!) מכם.
וכך ברחוב צדדי וסופר מגניב, הגענו למאפייה היספטרית מהממת עם מלא מלא אופציות טבעונית.
שם אכלתי רול קינמון (כמובן) ודונאטס ענקי ורוד בטעם לימודה ופטל. זה היה פשוט מושלם.
אוף עכשיו אני מתגעגעת לחו״ל 🥺
קיצור- לכו תכינו דונאטס ושיהיה לנו חג שמח!