GIFT CARD התחבר/י

דונאטס טבעוני


נר אחרון של חנוכה והחלטתי לחגוג עם מתכון משמח במיוחד-

דונאטס טבעוני! הם רכים ומתוקים ויפים וכל כך קלים להכנה : )

ועכשיו אחרי שעשיתי להם יחסי ציבור….

מי שמכיר אותי פה יודע שאני לא אוהבת ספוגניות… אכלתי השנה אחת בטעם טירמיסו שדניאל הקונדיטורית הטבעונית המדהימה הכינה.

זה היה מושלם אבל בעיקר בגלל כל עניין הטירמיסו (הקינוח האהוב עליי בעולם) ופחות בזכות זה שזו היתה סופגניה 😜

דונאטס טבעוני

בכל מקרה… דווקא דונאטס אני מממממששששש אוהבת.

וכן- זה לא אותו דבר!

דונאטס הם קטנים יותר, הרבה הרבה פחות שומניים, אפשר לאפות אותם והם עדיין יהיו מדהימים.

הם לא מלאים בריבה ואבקת סוכר אלא בציפוי עדין שמוסיף טעם (ואם הוא ורוד אז בכלל קניתם אותי).

כשהיינו בניו יורק וגם כל פעם שאני בלונדון, עניין הדונאטס יוצא מכלל שליטה.

דונאטס טבעוני

יש שם דונאטס טבעוניים בכל פינה וכל פעם שאני רואה אחד כזה עם גלייז ורוד אני פשוט חייבת לקנות.

אבל הדונאטס הכי טעים שאכלתי בחיים שלי היה בכלל בטוקיו שנה שעברה.

אני ומתן היינו במרכז העיר ברחוב בכלל של שופינג ופתאום התחשק לנו נשנוש.

עשינו Google maps עם המילה ויגן (תחביב ידוע ומומלץ מאוד בחו״ל) במחשבה שאין סיכוי שיהיה משהו באיזור.

דונאטס טבעוני

גוגל אמר לנו את הדבר המתיע הבא- יש מאפיה עם אופציות טבעוניות 65 מטר (!!!) מכם.

וכך ברחוב צדדי וסופר מגניב, הגענו למאפייה היספטרית מהממת עם מלא מלא אופציות טבעונית.

שם אכלתי רול קינמון (כמובן) ודונאטס ענקי ורוד בטעם לימודה ופטל. זה היה פשוט מושלם.

אוף עכשיו אני מתגעגעת לחו״ל 🥺

קיצור- לכו תכינו דונאטס ושיהיה לנו חג שמח!

דונאטס טבעוני

דונאטס טבעוני


הכנות
20 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
עוד 35 דקות

מה צריך

דונאטס (5-6 חתיכות)

רטובים

½ כוס חלב סויה

1 כף חומץ / מיץ לימון

1 כפית תמצית וניל

2 כפות רסק תפוחים

2 כפות שמן

½ כוס סוכר חום

יבשים

¼ 1 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

נגיעה של מוסקט (לא חובה)

לשימון התבנית- שמן או חמאה טבעונית

ציפוי

150 מ״ל קרם קוקוס

100 גרם שוקולד מריר

עוגיות שבורות / קוקוס קלוי / חמאת בוטנים / סוכריות צבעוניות וכו

מה עושים

דונאטס

להדליק תנור על 175 מעלות

בקערה לטרוף חלב סויה וחומץ

להוסיף את כל שאר המרכיבים הרטובים ולערבב עם מטרפה

בעזרת מסננת לנפות את הקמח לקערת המרכיבים הרטובים

להוסיף אבקת אפייה ואגוז מוסקט ולערבב טוב

להעביר לתבנית דונאטס משומנת היטב

לאפות 15-17 דקות עד שגבוה ויציב

לקרר בתבנית 10 דקות ואז להעביר לרשת ולקרר לחלוטין

ציפוי

בסיר קטן לחמם קרם קוקוס

להוריד מהאש, להוסיף שוקולד ולא לגעת 5 דקות (לא לערבב עדיין)

אחרי 5 דקות לערבב עד שמתקבל רוטב שוקולד אחיד

לטבול כל דונאט בשוקולד ולקשט מעל במה שאוהבות

להגיש ולזלול!



הערות והמרות:

  • אפשר חצי כמות קמח מלא
  • אפשר כוסמין לבן
  • לדעתי יעבוד טוב עם קמח כרגיל או קמח תמי
  • ממליצה לצפות בסמוך להגשה (כמה שעות לפני גם בסדר אבל לא יום לפני נגיד)
  • לא ממליצה להחליף את חלב הסויה

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים