GIFT CARD התחבר/י

עוגיות אגוזים מדהימות


היי, איזה כיף שזה כבר הפוסט השלישי שעולה השבוע 🙂

וכמה חכיתי לפוסט הזה.

אני מאוד אוהבת פוסטים שקשורים לאמא שלי, כי אני מאוד מאוד אוהבת את אמא שלי…

וזה פוסט שהוא כולו היא.

לפני כמה שבועות, בראש השנה, נסענו לאכול אצל ההורים שלי צהריים במפגש משפחתי.

כבר שהתיישבנו היו על השולחן כרגיל, תה, פירות, פיצוחים ועוגיות טבעוניות.

עוגיות אגוזים מדהימות

לעוגיות היה ריח מדהים והן היו קראנצ׳יות בקטע אחר.

שאלתי את אמא שלי מה היא שמה בפנים והיא אמרה לי אה סתם זרקתי פה ושם.

אמא שלי, כמוני, מבשלת אינטואטיבית, היא לא מודדת כלום.

כשאני בונה מתכון לבלוג הוא תמיד מתחיל מלזרוק דברים ולערבב ורק אחר כך אני מתחקה אחר הכמויות ששמתי.

כן כן, גם באפייה… מרבית העוגות והעוגיות בבלוג בגירסה הראשונה שלהן נעשו פשוט ככה- לפי העין.

עוגיות אגוזים מדהימות

אז אמא הסבירה לי כמה בערך מכל דבר היא שמה ואני כבר רצתי כמובן לספר לכם הכל בסטורי באינסטגרם וכמובן שכולם רצו מתכון.

אז העוגיות שאכלתי אצל אמא היו בעיקר בוטנים וטחינה ואני החלטתי כמובן לשדרג ולעשות מזה ספיישל עוגיות אגוזים מדהימות מ 4 מרכיבים!

והנה הוא- 4 סוגי עוגיות אגוזים, 4 טעמים שונים, כל מתכון מיוחד וטעים והכל בקערה אחת.

כיף נכון?

תהנו 🙂

עוגיות אגוזים מדהימות

עוגיות אגוזים מדהימות


הכנות
10 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד חצי שעה

מה צריך

עוגיות בוטנים עשירות בחלבון (10-12 עוגיות)

170 גרם בוטנים קלויים טחונים דק (אני פשוט טוחנת 20 שניות בבלנדר)

2-3 כפות חמאת בוטנים

2 כפות אבקת חלבון (לא חובה)

3-4 כפות סוכר חום

2 כפות קמח כוסמין מלא

2-3 כפות מים

עוגיות שקדים וקינמון (10-12 עוגיות)

170 גרם שקדים קלויים / או מולבנים טחונים דק

2-3 כפות חמאת שקדים

1/2 כפית קינמון

3-4 כפות סוכר חום

2 כפות קמח כוסמין מלא

2-3 כפות מים

עוגיות סומסום וחמוציות (10-12 עוגיות)

170 גרם סומסום טחון דק

2-3 כפות טחינה

חופן חמוציות קצוצות

3-4 כפות סוכר חום

2 כפות קמח כוסמין מלא

2-3 כפות מים

עוגיות לוז שוקולד (10-12 עוגיות)

170 גרם אגוזי לוז טחונים דק

2-3 כפות חמאת לוז

1 כף אבקת קקאו

חופן שוקולד צ׳יפס

3-4 כפות סוכר חום

2 כפות קמח כוסמין מלא

2-3 כפות מים

מה עושים

הוראות הכנה לכל העוגיות 

להדליק תנור 180 מעלות

לערבב את כל המרכיבים בקערה

אם הבצק רטוב מידי, להוסיף עוד כף קמח

אם הוא יבש מידי להוסיף עוד כף מים

להרטיב ידיים ולהכין עוגיות בעובי 1/2 ס״מ (ככול שהעוגיה תהיה דקה יותר ככה היא תהיה יותר קריספית- תלוי בכם)

להניח ברווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות בין 15 ל 20 דקות תלוי כמה קראנצ׳יות אתם רוצים שהעוגיות יהיו

לקרר ולהגיש



הערות והמרות:

  • לדעתי אין בעיה לשים כל קמח ככה שגם קמחים נטולי גלוטן יעבדו פה טוב
  • אתם יכולים להוסיף מה שבא לכם וגם לעשות מיקסים בין סוגי העוגיות
  • אם אין לכם חמאת אגוזים כמו לוז ושקדים פשוט שימו טחינה זה טעים גם ככה

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים