GIFT CARD התחבר/י

פלאפל ביתי מהיר


היי לכולם!

יום העצמאות מתקרב והפעם החלטתי לעשות מעשה.

במקום מתכונים לעל האש טבעוני שיש כבר מיליון בבלוג (מתכון לשניצל טבעוני? יש 3. מתכון להמבורגר טבעוני? יש 4. מתכון לקבבים טבעוניים? יש 2. מתכון לסלטים לעל האש? יש ספיישל שלם!) החלטתי ללכת על משהו קצת אחר.

פלאפל ביתי מהיר

פלאפל! האמת שממש היתה לי התלבטות כי לא הייתי לגמרי בטוחה שפלאפל זה מתאים ליום העצמאות.

אבל אחרי ששאלתי אתכן הבנתי שזה מתאים בהחלט.

אז עשיתי לנו מתכון לפלאפל ביתי מהיר וטבעוני ומוצלח במיוחד.

פלאפל ביתי מהיר

יש סיבה שלא היה בבלוג מתכון לפלאפל עד עכשיו. האמת שיש שתי סיבות.

הראשונה היא שאני לא אוהבת פלאפל. ☺️ באמת שניסיתי וזה לא רק בגלל שאני לא אוהבת מטוגן.

גם פלאפל אפוי אני לא אוהבת. אני פשוט לא אוהבת חומוס…

אני כן יכולה להעריך אבל מנה פלאפל בפיתה עם כל הסלטים והטחינה והחריף יאמי! אני פשוט תמיד מבקשת שישימו לי רק כדור אחד 😂

פלאפל ביתי מהיר

הסיבה השניה שלא היה פה עד עכשיו מתכון לפלאפל זה כי פלאפל זה מין משהו כזה שהרגיש לי שאפשר לקנות פשוט מתחת לבית.

זה ב 90% מהמקומות טבעוני לחלוטין, זה בכל מקום, זה נגיש וזה מין משהו כזה שאוכלים בחוץ.

אבל מה אני אגיד לכן… היה ביקוש אז הנה אנחנו כאן.

אני את הכדור האחד שלי אכלתי והייתי מאוד מרוצה. השאר מחכה פה למתן כשהוא יחזור מעבודה בערב.

עוד מתכונים ליום העצמאות, בקרוב! ❤️❤️

פלאפל ביתי מהיר

פלאפל ביתי מהיר


הכנות
20 דקות
בישולים
10 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

פלאפל (20-25 חתיכות)

2 כוסות גרגירי חומוס מושרים ל 12-24 שעות (למדוד לפני השריה)

1 בצל חתוך לרבעים

3-5 שיני שום (עניין של טעם)

חופן פטרוזליה וכוסברה קצוצה

1 פרוסת לחם יבשה

½ 1 כפיות כמון

1-2 כפיות סחוג (לא חובה אבל מגניב)

מלח על פי טעם (אני שמתי כפית וחצי)

2 כפות קמח כלשהו- רק אם התערובת מאוד רכה ולא יציבה

1 כפית סודה לשתיה

שמן לטיגון עמוק

אופציות לשידרוגים לבלילה

2 כפות סומסום לבן / כפית פפריקה / כפית זרעי חרדל / כף טחינה / נגיעה של פלפל שחור / חצי כפית פלפל לבן / חצי צ׳ילי טרי וכו

מה עושים

פלאפל

מלבד הסודה לשתייה להניח במעבד מזון את כל מרכיבי הפלאפל

לעבד לתערובת גסה ולהניח במקרר לחצי שעה

לחמם שמן בסיר עמוק

להוסיף סודה לשתייה לתערובת הפלאפל ולערבב טוב

להכין פלאפלים בגודל שאתם אוהבים ולטגן כדור אחד לבדיקה

אם הכדור יוצא שחום וקריספי מבחוץ ואפוי טוב מבפנים השמן מוכן*

לטגן את כל שאר הכדורים ולהניח כמה רגעים על נייר סופג

להגיש עם כל מה שטעים ולהתחיל לזלול!



הערות והמרות:

  • אם הפאלפל ממש קריספי בחוץ ולא אפוי בפנים השמן חם מידי
  • אם הפלאפל לא משחים ואפילו מעט מתפורר, השמן קר מידי
  • בשום אופן לא להשתמש בחומוס משימורים / מבושל / מבושל קפוא
  • אפשר להוסיף עוד מלא ירק לפלאפל ירוק

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים