מאפינס שוקולד וחמאת בוטנים



שלום וחג שמח!

אוקי אז עוד כמה ימים פורים, כבר עשינו מתכון לאוזני המן והמון מתכונים לעוגיות שמתאימים למשלוח מנות והיום בא לי להוסיף עוד מתכון לרשימה.

היום עולה לבלוג מתכון מיוחד ממש שהדהים אותי לגמרי.

לפני כמה ימים פנתה אליי בחורה חמודה להפליא בשם אריאל שיש לה בלוג חדש בשם בראילי ודרך חברים משותפים שאלה אותי אם אני רוצה לעשות איתה מתכון.

דיברנו בטלפון, צחקנו, פטפטנו והחלטתי שאני ממש אשמח לארח אותה בבלוג.

כשחשבנו איזה מתכונים נעשה, איכשהו עלה נושא הכוסמת.

מאפינס שוקולד וחמאת בוטנים

אני ישר הבעתי את חוסר שביעות רצוני (בלשון המעטה) מהדגן הזה ואריאל אמרה שהיא רוצה לשכנע אותי שכוסמת זה חומר גלם מעולה.

אז כך קרה שקבענו לנו להפגש ולעשות שני מתכונים עם כוסמת שאמורים לשנות את דעתי.

אריאל הגיעה לפה אתמול, היה לנו מלא מלא על מה לדבר והעברנו בוקר שלם של צחוקים ולמידה משותפת.

פגשתי בחורה סופר אמביציונית, מלאת מוטיבציה ואהבה למה שהיא עושה ובעיקר- מוכשרת בטירוף.

והיום עולה פה המתכון הראשון מבין שני המתכונים שהכנו ביחד (מתכונים שאריאל לימדה אותי להכין)- מאפינס שוקולד וחמאת בוטנים בלי טיפה אחת של קמח ואפילו בלי סוכר.

התוצאה הפתיעה אותי כל כך.

מאפינס שוקולד וחמאת בוטנים

הייתי בטוחה שיצא דחוס, יבש, מוזר ובעיקר בטעם של כוסמת.

ואף אחד מהדברים האלו לא קרה ולהיפך! המאפינס יצאו אוריריים, מתקתקים וטעימים ובחיים לא הייתי יודעת שיש בהם כוסמת.

מה שכן, אני אישית כן הייתי מוסיפה מעט מייפל או סוכר קוקוס להמתיק כי זה היה לי קצת פחות מידי קינוחי 🙂

לקראת פסח יעלה הפוסט הבא שהכנו ביחד והוא אפילו יותר טוב מזה!

אז לכל מי שמבקש ממני מתכונים ללא גלוטן וללא סוכר- זכיתם.

ואני זכיתי להכיר בחורה חדשה ומקסימה- יאיי 🙂

מאפינס שוקולד וחמאת בוטנים

מאפינס שוקולד וחמאת בוטנים


הכנות
5 דקות דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד חצי שעה

מה צריך

מאפינס (6 חתיכות)

1/2 כוס כוסמת ירוקה מושרית ללילה ומסוננת (למדוד לפני השרייה)

2 כפות רסק תפוחים / מחית בננה / טחינה

1/2 כוס חלב סויה / כל חלב טבעוני אחר

1/2 כפית כל מרכיב: אבקת אפייה, סודה לשתייה

2 כפות כל מרכיב: אבקת קקאו, שמן קוקוס (או כל שמן אחר)

6 תמרי מג׳הול עסיסים

קורט מלח

למי שאוהב מתוק יותר- 2 עד 3 כפות מייפל / סוכר חום

תוספות וקישוטים

חופן שוקולד צ׳פס

כמה כפיות חמאת בוטנים

מה עושים

מאפינס

להדליק תנור על 175 מעלות

לסנו את הכוסמת מנוזלי ההשרייה ולשטוף טוב טוב במסננת עד שהמים יוצאים שקופים

להניח את הכוסמת עם כל שאר מרכיבי המאפינס בבלנדר (ללא התוספות)

לעבד למשחה חלקה לחלוטין

להעביר ל 6 גומות מאפינס מרופדות במג׳טים

לקשט בשוקולד צ׳יפס וחמאת בוטנים (אפשר לעשות ציורים עם קיסם)

לאפות בין 15-20 עד שקיסם יוצא נקי

לקרר ולהגיש 🙂



הערות והמרות:

  • אפשר לוותר על חמאת הבוטנים
  • אפשר לקשט בכל קישוט אחר שאתם אוהבים
  • להקפיד שהכוסמת תהיה ירוקה ולא חומה
  • זה לא עובד כל כך טוב במעבד מזון אז תקפידו על בלנדר
  • לכוסמת אין תחליף כי זה כל השוס של המתכון, למי שרוצה מאפינס רגיל יש עוד מלאן מתכונים למאפינס טעימים בבלוג 🙂

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים