GIFT CARD התחבר/י

לחמניות שום טבעוניות


היי כולם!

אחרי ששבוע שעבר עלו לכאן בעיקר מתכונים קלילים כמו סלטים וכו, השבוע אנחנו יותר בסימן מאפים 🙂

ואנחנו מתחילות ב… לחמניות שום טבעוניות מקמח כוסמין מלא שממולאות בחמאת שום ועשבי תיבול.

לא מאמינה כמה זה טעים. זה כל כך כל כך טעים!!!

הרעיון למתכון הזה צץ כי התחשק לי להכין מתכון ללחם שום נתלש ואז גליתי שכבר יש לי אחד כזה בבלוג 😂

לחמניות שום טבעוניות

אז אמרתי לעצמי טוב, איך אפשר בכל זאת לחדש ולעשות משהו מעניין שקשור בלחמניות ושום?

ואז הגיע הרעיון החמוד הזה של לחמניות עם בריכות של חמאת שום ועשבי תיבול וזה יצא כזה יפההההה.

לפני שתקפצו להכין את המתכון אני אשתף אתכם בכמה עדכונים מהחיים בפרדס חנה.

עברו 3 שבועות מאז שעברנו ואפשר לומר שאני מתחילה להתרגל.

היו ימים קשים והיו ימים זורמים והיו ימים של הלם מוחלט ועכשיו יש ימים שגם כיף לי.

החלטתי לצאת בפרוייקט מגניב של פרגון לעסקים קולינריים שמקדמים טבעונות באיזור.

לחמניות שום טבעוניות

כל שבוע אני הולכת לכמה מקומות שונים (על פי כל מיני המלצות) מנסה את האוכל, מצלמת, פוגשת את הבעלים ומסקרת הכל בסטורי.

עד עכשיו יש הענות מדהימה וזה ממש כיף לי.

זו דרך מעולה גם להכיר את האזור, גם להכיר קולגות מתחום הקולינריה וגם להרים ולפרגן לעסקים שתומכים בטבעונות.

כולם מרוויחים! 🥰

אז אם אתן לא עוקבות, תעקבו יש היילייט מיוחד לזה עם כל ההמלצות.

ועכשיו, אחרי שדיברנו מספיק, ממליצה לגשת להכין לחמניות שום טבעוניות כבר היום!

לחמניות שום טבעוניות

לחמניות שום טבעוניות


הכנות
25 דקות
בישולים
25 דקות
מתי מוכן
עוד שעתיים וחצי (התפחה)

מה צריך

בצק (8 לחמניות)

½ 3 כוסות קמח כוסמין מלא

½ 1 כפות שמרים יבשים

2 כפות סוכר חום

3 כפות רסק תפוחים

1 כוס מים חמימים

½ 1 כפיות מלח

¼ כוס חמאה טבעונית

¼ כוס שמן זית

ציפוי

½ כוס סומסום

מילוי

⅓ כוס חמאה טבעונית

1 כפית פסטו

חופן קטנה עשבי תיבול קצוצים דק (פטרוזיליה / כוסברה /  בזיליקום וכו)

2 שיני שום כתושות

מעט מלח

מה עושים

בצק

בקערת המיסקר לערבב קמח, שמרים וסוכר

להוסיף מים ורסק תפוחים וללוש במיקסר 2 דקות

להוסיף חמאה, שמן זית ומלח וללוש במיקסר (או ביד) 10 דקות

התפחה

לעשות כדור, לשים בקערה גדולה משומנת (לשמן גם את הכדור) ולעטוף את הקערה במגבת או ניילון נצמד

להניח במקום חמים לשעה עד שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו

מילוי

לערבב את כל מרכיבי המילוי בקערית

להעביר לשקית זילוף (או כל שקית קשיחה) ולהניח במקרר

הכנה

כשהבצק תפח, להוציא מהקערה וללוש קצת על משטח מקומח

לחלק ל 8 חתיכות שוות בגודלן ומהן להכין 8 כדורים

לרדד כל כדור למלבן קטן לקפל פנימה דופן אחת ומעליה את השניה ולרדד עוד קצת

מה שיווצר זה מלבן צר ארוך ועבה

לקפל את הקצה העליון והתחתון של המלבן פנימה

להצמיד דופן ארוכה אל דופן ארוכה ולהדק את התפר טוב טוב

ציפוי

להרטיב מעט כל לחמניה במים ולגלגל בסמסום (להדק את הסומסום ללחמניה בעזרת הידיים)

להניח על תבנית כשהתפר כלפי מטה

לכסות ולהתפיח עוד חצי שעה

אפייה

לאחר חצי שעה להדליק תנור על 175

בעזרת מספריים לחתוך 3 חתכים אורכיים בחלק העליון של כל לחמניה

למלא כל חתך בחמאת שום בעזרת שקית הזילוף

לאפות 25 דקות ולהגיש חם או קר

(אפשר למלא את החתכים בעוד חמאת שום רכה לפני הגשה)



הערות והמרות:

  • במקום כוסמין מלא אפשר חיטה מלא
  • מקום קמח מלא אפשר קמח לבן
  • לחמאה אין תחליף, אפשר כמובן להכין כסתם לחמניות
  • אפשר להקפיא
  • במקום סומסום אפשר לקט גרעינים
  • לרסק תפוחים אין ממש תחליף הולם אבל אפשר יוגורט טבעוני

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים