GIFT CARD התחבר/י

עוגיות שוקולד מחמישה מרכיבים


שלום לכולם!

הרבה זמן לא היו לנו פה עוגיות.

לאחרונה נכנסתי חזק באוכל אסייתי וגם אני לא יודעת אם שמתם לב אבל הרבה מאוד מהמתכונים לאחרונה הם מתכונים יחסית קלים ומהירים.

פשוט המון מכם מבקשים את זה ואני ממש מזהה פה צורך.

אז אני כאן לעזור!

אני ממש משתדלת שגם אם המתכונים הם פשוטים ומהירים הם עדיין יהיו מפנקים וממש טעימים וכייפים.

ושבכלל לא תהיה הרגשה שמתפשרים פה על משהו.

עוגיות שוקולד מחמישה מרכיבים

כי באמת שלא מתפשרים על כלום גם אם המתכון הוא פשוט ומהיר יחסית.

או נגיד שיש בו ממש מעט מרכיבים כמו העוגיות שוקולד מחמישה מרכיבים שאנחנו הולכים להכין היום 🙂

יש אפילו משהו ממש כיף בליצור מתכון מנצח שלוקח רבע שעה להכין ואין בו כמעט מרכיבים.

נגיד הסיני חמוץ מתוק שעלה וגם הכרובית, ליגה נכון?

עוגיות שוקולד מחמישה מרכיבים

אבל רגע קטן לפני שנעבור למתכון, רציתי סתם לחלוק אתכם שהזמינו אותי להרצות על טבעונות בפני שכבה בחטיבת ביניים בהרצליה.

איזה מהמם נכון?

זו הזדמנות פסיכית להעביר מסר לדור הבא ואני ממש מתרגשת.

אני הולכת לדבר על עצמי ועל התהליך שלי ואיך הפכתי לבלוגרית וגם על טבעונות בכלל בעיקר בהקשר של מה אני אוכלת ביום ועוד ועוד.

הולך להיות כיף!

אוקי ועכשיו עוגיות? יאללה.

אז העוגיות האלו עשויות רק מחמישה מרכיבים, הן טבעוניות וללא גלוטן והן טעימות ממש.

סופר קלות להכנה ואפשר לשדרג ולשנות כמעט את כל המרכיבים ככה שכולם באמת מרוויחים.

יאללה תהנו. 🙂

עוגיות שוקולד מחמישה מרכיבים

עוגיות שוקולד מחמישה מרכיבים


הכנות
10 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
עוד 25 דקות

מה צריך

עוגיות (10 עוגיות גדולות)

¾ כוס מייפל או כל ממתיק נוזלי אחר (אפשר גם קצת יותר למי שאוהב יותר מתוק)

¼ כוס חמאת אגוזים לבחירתכם (גם טחינה הולך)

4 כפות אבקת קקאו

2 כפות צ׳יה + 2 כפות מים (אפשר גם פשתן טחון)

2 כוסות שיבולת שועל עבה / דקה (לאקסטרה קראנציות אפשר להוסיף חופן אגוזים שבורים)

מה עושים

עוגיות

בקערית לערבב צ׳יה ומים ולהניח בצד 5 דקות

להדליק תנור על 180 מעלות

בקערה לערבב טוב מייפל וחמאת אגוזים

להוסיף קקאו ולערבב טוב

להוסיף צ׳יה ולערבב טוב

להוסיף שיבולת שועל ומלח ולערבב

להרטיב ידיים ולהכין עוגיות בגודל ועובי שאתם אוהבים (דק יותר = קראנצ׳י יותר)

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (הן לא משנות צורה באפייה)

לאפות 15-18 דקות

לקרר לחלוטין ולהגיש



הערות והמרות:

  • שימו לב- אם התערובת פירורית מידי ולא מתחברת בקלות לעוגיה תוסיפו עוד חמאת אגוזים
    אם התערובת דביקה מידי ונדבקת לחלוטין לידיים תוסיפו עוד שיבולת שועל
  • אפשר לשדרג עם כל שדרוג מגניב שבא לכם- אגוזים, חמוציות, קינמון, שוקולד צ׳יפס ועוד
  • המתכון בהשראת Lazy Cat Kitchen

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים
רוצים ללמוד
לבשל טבעוני?
מגוון סדנאות בישול
מחכות לכם כאן-
לפרטים נוספים