GIFT CARD התחבר/י

מוקפץ אטריות זכוכית


היי אהובות ואהובים.

היום בנימה קצת מוזרה.

המצב המשונה שכולנו נלקענו אליו כבר ממש מתחיל להשפיע.

אני לא יודעת איך אתם אבל אני בגל הראשון הייתי די בטוב, יצרתי הרבה, היה לי זמן פתאום, היה מרחב לעשות שינויים, היה מרחב לזוגיות, היה זמן.

הפעם, הכל מרגיש ממש אחרת.

יש תחושה של כאוס ובכללי שמשהו פה כרגע לא ממש מסתדר.

במקום פרץ היצירתיות שהיה בשבועות הראשונים של הקורונה, יש יותר תחושה של התכנסות עצמית.

מוקפץ אטריות זכוכית

אני יודעת שזה בא בתקופות ומאוד משתנה משבוע לשבוע ובגלל זה אני פשוט נותנת לזה להיות ומחכה לראות מה תביא איתה התקופה הזו.

מה שכן, יש לי חשק ללמד ולפגוש אתכם ואחרי ממש הרבה בקשות החלטתי לפתוח סדנת זום בלייב!

הסדנא היא סדנא מתוקה במיוחד שכולה קינוחים לכבוד הסופ״ש והיא מתקיימת ביום חמישי הקרוב ב 17:30.

אנחנו הולכים להכין ביחד עוגיות ועוגות ומאפינס ועוד ועוד והכל לכבוד השבת.

מזמינה אתכם להצטרף וממש מחכה לפגוש אתכם על המסך. כל הפרטים וההרשמה כאן- סדנת קינוחים לסופ״ש זום בלייב!

ועכשיו….

אנחנו ממשיכים בפינה שלנו- TivonEat מסביב לעולם!

מוקפץ אטריות זכוכית

והפעם, קפיצה קטנה למזרח הרחוק.

כמו שכל כך הרבה מכם ביקשו- תאילנד 🙂

אני מבינה אתכם אין על אוכל תאילנדי והפעם בפינה החלטתי לא להתחכם אלא ללכת על קלאסיקה שכולם אוהבים פשוט מוקפץ תאילנדי!

אבל השוס מבחינתי הוא האטריות. מוקפץ אטריות זכוכית זה המוקפץ האהוב עליי, אני ממש אוהבת את המרקם והטעם שלהן והכי קל להכין אותן.

אז אני מקווה שתהנו מהטיול הקצר שלנו לתאילנד ושיהיה שבוע טוב!

מוקפץ אטריות זכוכית

מוקפץ אטריות זכוכית


הכנות
15 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
עוד חצי שעה

מה צריך

מוקפץ (3-4 מנות)

200 גרם אטריות זכוכית (שעועית / אורז)

3-4 כפות שמן סומסום

1 גזר גדול קלוף

1 גמבה קטנה חתוכה לרצועות דקות

3 שיני שום כתושות

חצי צ׳ילי טרי קצוץ (לא חובה)

150 גרם טופו קשה שבור עם הידיים לכל מיני גדלים

חופן עלים ירוקים לבחיתרכם (מנגולד / תרד / בוקצ׳וי וכו) קצוצים

גבעול בצל ירוק חתוך לרצועות

חופן בזיליקום טרי קצוץ

חופן בוטנים שבורים

חופן סומסום

½ כוס רוטב סויה

1 כף תמרינדי (לא חובה)

מה עושים

מוקפץ

לבשל את האטריות על פי ההוראות שעל האריזה, לסנן ולהניח בצד

בווק (או מחבת עמוקה ורחבה) לחמם שמן סומסום

לקלף את הגזר עם הקולפן כך שמתקבלות רצועות דקיקות

להעביר לשמן ולהקפיץ עד שמתרכך

להוסיף גמבה ולהקפיץ עד שמתרכך

להוסיף שום, צ׳ילי וטופו ולהקפיץ עד שהטופו זהוב

להוסיף עלים ירוקים ובצל ירוק להקפיץ עד שמתרכך

להוסיף חצי כמות רוטב סויה ולערבב

להוסיף אטריות, תמרינדי ואת שאר הסויה ולערבב

להוסיף בוטנים ועלי בזיליקום ולערבב טוב

להגיש מיד עם לימון בצד



הערות והמרות:

  • אפשר כל ירק שאתם אוהבים
  • אפשר כל סוג אטריות שאתם אוהבים
  • ממליצה לאכול באותו היום
  • אפשר בלי טופו או עם סייטן או פטריות במקום

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים