GIFT CARD התחבר/י

טורטיות עדשים כתומות


היי לכולם!

אז מה יש לנו פה היום? מתכון שאתן הולכות מאוד מאוד לאהוב- טורטיות עדשים כתומות.

נתחיל בזה שאשכרה יש עוד סגר וזה רק הופך את המתכון הזה ליותר מדוייק. ואני אסביר 🙂

בכל הסגרים הקודמים ובעיקר בראשון, מצב התזונה שלנו פה בבית היה בכי רע.

אני לא מתחרטת על אף ביס וזו היתה החלטה מודעת ואני לגמרי שלמה איתה.

טורטיות עדשים כתומות

היה צורך להנות מאוכל אם אי אפשר להנות מהרבה דברים שפתאום נלקחו לנו מהחיים.

עכשיו אחרי כ״כ הרבה חודשים שכולנו במצב הזה של סגר לא סגר, אי ודאות, טירוף והזיה- דווקא יש לי צורך חזק מאוד להתאזן.

לפני חודש ומשהו, כמו שסיפרתי לכם בפוסט הקודם, החלטנו שיאללה- צחקנו, נהנינו אבל תכלס נמאס לאכול ג׳אנק רוב היום.

עשינו איפוס וחזרנו לעצמנו ממש ואפילו בפלוס.

מה שגורם לי להתנסות במטבח בכל מיני טעמים חדשים, מתכונים חדשים, מרקמים חדשים.

טורטיות עדשים כתומות

אני מאוד נהנית מהיצרתיות הזו וחייבת לציין שהתוצאות ממש טעימות ומעניינות.

אז אחד המתכונים שהכנתי לאחרונה הוא טורטיות עדשים כתומות אחרי שניסיתי למצוא פתרון לטורטיות שיהיו ממש טובות אבל בלי גלוטן.

לקחתי איזה מתכון שאחותי סוג של המציאה עם כוסמת (אני לא סובלת כוסמת בשום צורה או צבע או הנבטה או לא הנבטה חח) והחלטתי לשדרג אותו למתכון עם עדשים כתומות.

מה יצא? אה! גם טבעוני גם ללא גלוטן גם עשיר בחלבון וגם כל כך טעים.

מהמתכונים שאני יודעת שאתן הולכות להכין ותייג אותי מלא 😍❤️

טורטיות עדשים כתומות

בשיתוף הנמל

טורטיות עדשים כתומות


הכנות
10 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
12 שעות (השרייה)

מה צריך

טורטיות (15-20 חתיכות)

2 כוסות עדשים כתומות של הנמל (לא ניתן להמיר בקמח עדשים, חייב עדשים יבשות למתכון הזה)

1 כפית כל מרכיב- שום גבישי, מלח, זרעי חרדל (לא חובה)

½ כוס חלב שיבולת שועל (או כל חלב טבעוני אחר לא ממותק)

1 כף שמן קוקוס / שמן רגיל (לא חובה)

½ כוס קמח טפיוקה / קורנפלור

מה עושים

טורטיות

להניח את העדשים בקערה עמוקה, לכסות במים ולהשרות 12 שעות (חובה)

לסנן את העדשים, להניח בבלנדר ולהוסיף את כל שאר המרכיבים

למלא במים רק עד שהמרכיבים מכוסים

לעבד למשחה חלקה ולהעביר לקערה

לכסות את הקערה ולהניח על השיש 5-8 שעות (זו התססה, אפשר לדלג על השלב הזה)*

הכנה

לחמם מחבת נונסטיק רחבה על אש בינונית

להעביר מצקת של בלילה למחבת ומיד בעזרת החלק התחתון של המצקת לפזר בצורה מעגלית את הבלילה כמה שיותר דק על המחבת

אחרי בערך 2 דקות ממש בעדינות ובעזרת התרבד הכי דק שיש לכם, לנתק את הטורטייה ולהפוך לעוד 2 דקות לצד השני

להגיש מיד עם מלא מילויים טעימים



הערות והמרות:

  • חייב עדשים יבשות ולא קמח עדשים- עם קמח זו פשוט תהיה סתם חביתת עדשים רגילה ויבשה
  • לא בטוחה שזה יעבוד עם עדשים שחורות וירוקות כי הן לא דקיקות ועדינות ואני לא חושבת שההשרייה תרכך אותן
  • לא חובה להתסיס 8 שעות אבל המרקם ממש יותר כייפי אם מניחים להתססה
  • אפשר לשמור את הטורטיות עטופות היטב במגבת ולאכול מאוחר יותר
  • חובה להשרות

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים