דונאטס טבעוני נטול גלוטן


היי היי!

מה שלומכם היום? איך עבר השבוע? מוכנים כבר לסופ"ש?

לי יש משהו מוזר להגיד… קצת בא לי שהיה עוד יום אחד השבוע לפני שיגיע הסופ"ש 🙂

כן כן אני יודעת שזה נשמע הזוי הריי אנחנו חיים בעולם שבו אנחנו רק מייחלים שיגיע הסופ"ש אבל…

השבוע אני בפרץ עבודה מטורף. כל כך הרבה מתכונים, כל כך הרבה צילומים, כל כך הרבה הכנות, שעדיין לא בא לי לנוח.

אתם בטח אומרים לעצמכם סבבה אז תעבדי עוד קצת בסופ"ש. אבל לא… אם יש משהו שאני מקפידה עליו, גם אם ממש מתחשק לי, זה לא לעבוד בסופ"ש.

למען האמת אני כמעט ולא נכנסת למטבח בסופ"ש. אני באמת באמת נחה.

דונאטס טבעוני נטול גלוטן

אני גם לא באמת יודעת מה יהיה עד יום שישי כן 🙂 אני כותבת לכם את המילים האלו ביום רביעי… יש עוד יום חמישי שלם ועוד סדנא בשישי בבוקר.

יש לי הרגשה שעד אז, אני כבר ארצה לנוח בהחלט.

בכל אופן, השבוע הזה היו לי מלא פעילויות.

ביום שני הייתי בירושלים, נסעתי לבקר את המופלאה ביותר אפרת ליכטנשנט (בעלת הבלוג אז מה את עושה כל היום).

שראיינה אותי לכתבה שעושים עליי במקור ראשון. היה לנו יום מושלם ביחד. פגשתי בחורה פשוט מהממת והצילומים שעשינו יצאו- וואו!

חוץ מהטיול המושלם לירושלים עבדתי מלא, גם על מתכונים לחגים, גם על ערוץ היוטיוב וגם על עוד דברים שהם כרגע סוד.

ומה עוד? המתכון של היום!

דונאטס טבעוני נטול גלוטן

לפני בערך שבועיים הייתי בארוחת ערב אצל כרטיסטוף (סיפרתי לכם עליו כבר) שם פגשתי בחורה חמודה בשם נטליה שסיפרה לי שהיא בדיוק פתחה בלוג לבישול טבעוני.

כמובן שהיה לנו הרבה על מה לדבר ובסוף הערב שאלתי אותה אם היא רוצה לבוא להתארח בבלוג.

אז קבענו לנו דייט ואתמול היא באה לבשל איתי.

הכנו ביחד שני מתכונים לקינוחים טבעוניים כייפים במיוחד, אחד לכבוד טו באב ואחד לכבוד הקיץ.

אז הנה היום עולה לו המתכון הראשון- דונאטס טבעוני נטול גלוטן בציפוי סגלגל ומפנק.

אלו הקישוטים שאני בחרתי ולדעתי נטליה קישטה במלאן קוקוס מתוק וטעים ואתם יכולים להתפרע ולקשט בכל מיני דברים טעימים שאתם אוהבים.

אז לכבוד חג האהבה וסתם לכבוד זה שדונאטס זה פשוט הכי טעים בעולם- קבלו את המהממים האלו.

שיהיה סופ"ש מקסים ומלא בתאבון.

דונאטס טבעוני נטול גלוטן

דונאטס טבעוני נטול גלוטן


הכנות
25 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
45 דקות

מה צריך

בצק (12 דונאטס)

יבשים

2/3 2 כוסות קמח לבן ללא גלוטן (או תערובת בהכנה ביתית- הערה בתחתית המתכון)

2/3 כוס סוכר קוקוס / חום

2 כפות סירופ מייפל

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

1/4 כפית קינמון

רטובים

2/3 1 כוסות חלב סויה לא ממותק / שקדים

1/3 כוס שמן קוקוס נוזלי

1/2 1 כפיות תמצית וניל

ציפוי

1 כוס סוכר קנים / חום טחון לאבקה (או אבקת סוכר קנויה)

2 כפיות אבקת סלק / אבקת אוכמניות

2-4 כפות חלב סויה / שקדים

קישוטים

קוקוס קלוי, אוכמניות טריות, פקאן מסוכר, סוכריות, שוקולד צ‘יפס וכדומה

מה עושים

בצק

להדליק תנור על 170 מעלות

בקערה לערבב מרכיבים יבשים

במחבת קטנה לחמם מעט מרכיבים רטובים

להעביר מרכיבים רטובים ליבשים ולערבב טוב טוב

לשמן ידיים ולהעביר את הבצק לגומות תבנית דונאטס משומנות היטב

עם ידיים משומנות ליישר ולמעוך את הדונאטס לתבנית

לאפות 20-22 דקות עד שקיסם יוצא נקי ממרכז הבצק

לקרר 10 דקות ואז להוציא מהתבנית בעדינות ולקרר על רשת לחלוטין לפני שמצפים

ציפוי והגשה

בקערית לערבב את כל מרכיבי הציפוי עד לקבלת תערובת סמיכה ובוהקת

לטבול כל דונאט בציפוי ולהניח על רשת להתיצבות

לחזור על הפעולה עוד פעם אחת לפחות

לתת להתייצב מעט לפני שמקשטים

לקשט כאהבת נפשכם ולהגיש



הערות והמרות:

  • שימו לב- המרקם של הדונאטס דחוס למידי- זה נהדר אבל קחו את זה בחשבון, קמחים נטולי גלוטן נוטים להיות כבדים יותר והמרקם בהתאם
  • לא ניסיתי עדיין להכין את המתכון עם קמחים ’רגילים‘ (עם גלוטן) ככה שלא יכולה להגיד מניסיון איך זה יעבוד עם קמח חיטה
  • להכנת תערובת ביתית- 2 כוסות קמח שקדים + 2/3 כוס קמח אורז (כל השאר אותו דבר)
  • את שמן הקוקוס אפשר להחליף בחמאת שקדים אבל המרקם יהיה דחוס אפילו יותר
  • אפשר לצפות בכל ציפוי אחר שאתם אוהבים

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים