פאי גרנולה ויוגורט


כמעט סופ״ש נעים לכולם.

אנחנו ממשיכים בסוג של מרתון מתכונים קייצים והיום ממש כיף לי להעלות את המתכון פשוט כי הוא מושלם 🙂

הוא יפה והוא קל להכנה והוא מרענן וכזה כזה טעים.

בעצם מה שעשיתי פה זה לקחתי ארוחת בוקר של גרנולה פירות ויוגורט ועשיתי ממנה פאי או יותר נכון טארט.

זה מתכון שאני כבר הרבה זמן רוצה להכין, מאז שראיתי תמונה של משהו דומה באינסטגרם ומאז אני בסוג של אובססיה.

פאי גרנולה ויוגורט

והנה, יולי וחם וזה הזמן המושלם ולהעלות כזה קינוח טבעוני משמח.

חוץ מזה אני אספר לכם שעובר עלי שבוע של שינויים משמחים.

כתבתי על זה פוסט ברשתות החברתיות של הבלוג אז אתם כמובן מוזמנים להעיף שם מבט.

השבוע התחיל שינוי תדמית שהחלטתי שאני רוצה לעשות לבלוג בדגש על השפה העיצובית של התמונות.

אולי חלקכם כבר הבחין שהרקע של התמונות הפסיק להיות אפור ובכללי התמונות נהיו ׳נקיות׳ יותר.

פאי גרנולה ויוגורט

אני כבר הרבה זמן רוצה לעשות את השינוי הזה וההחלטה לעשות אותו הגיע במין טבעיות שבוע שעבר.

אני עפה על השינוי הזה, זה לא היה לי פשוט לעשות את המהלך והוא היה מורכב מכמה סיבות חלקן טובות וחלקן פחות אבל אני בעננים כרגע ופרץ אינסופי של רעיונות לשפה העיצובית החדשה.

אני מפרטת הרבה יותר על זה בפוסט אז אם בא לכם לקרוא הנה לינק.

ועכשיו, אני ממליצה לכם לגשת להכין פאי גרנולה ויוגרט טבעוני שבהחלט ישמח לכם את הסופ״שׁ.

נשיקות!

פאי גרנולה ויוגורט

פאי גרנולה ויוגורט


הכנות
15 דקות
בישולים
ללא
מתי מוכן
עוד שעה ורבע (קרור)

מה צריך

קלתית (4 תבניות אישיות 8 ס״מ) 

כוס ורבע ( גרם) שיבולת שועל דקה (אפשר נטולת גלוטן)

1/2 כוס ( גרם) שקד טחון

1/2 כוס ( גרם) קוקוס טחון (זה שנראה כמו שלג)

גרידה מחצי לימון

2-3 כפות מייפל

2 כפות שמן קוקוס

מילוי

125 גרם יוגורט טבעוני / מעדן טבעוני כלשהו בטעם טבעי

250 גרם קרם קוקוס מופרד (הסבר בתחתית המתכון)

1/3 כוס אגבה (או כל ממתיק אחר במצב נוזלי)

1 כפית תמצית וניל

מיץ מחצי לימון סחוט

קישוט

פירות העונה (הערה חשובה בתחתית המתכון)

עלה נענע

מה עושים

קלתית

להדליק תנור על 180 מעלות

בקערה לערבב את כל מרכיבי הקלתית עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה

להעביר לתבניות אישיות משומנות ולהדק טוב טוב (טוב!) לדפנות ולתחתית

(אם התערובת נדבקת לכם לידיים פשוט להרטיב טיפה את הידיים)

להכניס לתנור ל 17-19 דקות עד שזהוב

להוציא מהתנור ולקרר לחלוטין

מילוי וקישוט

בקערה בעזרת מטרפה ידנית או מזלג לערבב את כל המרכיבים לבלילה חלקה

להעביר לתבנית מעל הקלתית שהתקררה

לקשט בפירות העונה

להניח במקרר כשעה להתייצבות ולהגיש קר



הערות והמרות:

  • להפרדת קרם הקוקוס יש לשים במקרר פחית או קרטון של קרם קוקוס 20% שומן ומעלה במשך 24 שעות. אחרי 24 שעות לפתוח בעדינות את החלק העליון של הפחית / קרטון ולהוציא רק את החלק הקשה מאוד שהצטבר בחלק העליון (את הנוזל אפשר להקפיא בתבנית קרח ולזרוק אחר כך לשייקים וקארי וכדומה)

  • את המעדן / קרם הקוקוס אתם יכולים להמיר בטופו משי אבל אתם תצטרכו לעבד את הבלילה בבלנדר
  • לקרם הקוקוס אין ממש תחליף אם אתם רוצים מילוי יציב (אפשר קשיו אבל אז זה כבר לא יוגורט) אם לא משנה לכם שזה ינזל אז אפשר להמיר אותו בעוד יוגורט
  • שימו לב לא לקשט בפירות שמגירים מיצים כי זה יצבע לכם את הפאי בנוזל צבעוני

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים