GIFT CARD התחבר/י

סורבה ענבים וליים


שלום!

אחח… היום עולה לבלוג מתכון מושלם, באמת- סורבה ענבים וליים 🙂

איזה כיף להעלות כאלו מתכונים לבלוג.

מתכונים מהירים וקלים להכנה, עם קצת מרכיבים ובכלום זמן עבודה.

למשך תקופה מאוד ארוכה, לא הייתי מעלה מתכונים כאלו קלים לבלוג.

היתה לי תמיד תחושה שזה ׳לא פייר׳ כלפיכם להעלות מתכון עם כל כך קצת מרכיבים ו 5 דקות עבודה.

סורבה ענבים וליים

היתה לי הרגשה שאתם מחכים ליום שני וחמישי לראות איזה מתכון הפעם אני אעלה לבלוג ושאני תמיד חייבת להפציץ ובגדול.

לאט לאט למדתי שכמו בכל דבר בחיים גם בבלוג, הכל עניין של איזון.

ואין ספק שעוגת שמרים נוטלה טבעונית זה ליגה וברור שקציצות טבעוניות ברוטב זה שוס וגם מוס שוקולד טבעוני ועוד ועוד.

אבל יחד עם כל אלו, גם יש צורך אמיתי למתכונים קלים ומהירים ופשוטים.

לאט לאט הבנתי שבדיוק כמו שאתם שמחים לקבל מתכון לעוגת שוקולד שכבות אתם גם שמחים וצריכים מתכונים לממרח משלושה מרכיבים, או תבשיל מהיר או נגיד, סורבה ענבים וליים!

שזה מה שעולה היום. 🙂

סורבה ענבים וליים

את הרעיון למתכון קיבלתי מסרטון שראיתי בטיקטוק של מישהי שהקפיאה ענבים וזה הזכיר לי שכשהייתי קטנה היינו אוכלים ענבים ישר מהמקפיא.

ואז אמרתי לעצמי- רגע אחד! אם ענבים במקפיא זה טעם של סורבה… אז אולי אני אכין מזה אשכרה סורבה!

אז הקפאתי ענבים, שירדגתי עם ליים ואסאי ויצא סורבה מושלם ב 5 דקות עבודה.

שיהיה לכם שבוע קריר וטעים ונתראה פה בחמישי עם המתכון הבא בפינה שלנו של מסביב לעולם, השבוע אנחנו מטיילים להולנד, יהיה כיף!

סורבה ענבים וליים

סורבה ענבים וליים


הכנות
5 דקות
בישולים
ללא
מתי מוכן
4 שעות (קרור)

מה צריך

סורבה (10-12 כדורי גלידה)

1 סלסלה ענבים סגולים (ללא גרעינים)

מיץ וגרידת קליפה מליים אחד (לא חובה)

2-3 כפות מייפל

לשדרוג הצבע- 50 גרם אסאי קפוא / אוכמניות

מה עושים

סורבה

לשחרר את הענבים מהגבעול ולהניח בקופסא או קערה

להניח במקפיא לארבע שעות

לאחר 4 שעות להוציא מהמקרר ולהניח במעבד מזון עם כל שאר המרכיבים

לעבד 4-5 דקות עד שמתקבל מרקם של סורבה (מידי פעם תצטרכו לגרוף את הדפנות לכיוון הלהבים)

להעביר לכלי הגשה ולהגיש מיד (או לשמור בכלי סגור במקפיא כמה חודשים)



הערות והמרות:

  • אפשר עם ענבים ירוקים (חשוב שיהיו בלי גרעינים)
  • אפשר עם פטל / פירות יער וכו
  • אפשר להוסיף קרם קוקוס לגלידה יותר מושחתת

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים