GIFT CARD התחבר/י

בורקס יווני טבעוני


היי לכולם!

אז ברוכים הבאים ל….

TivonEat מסביב לעולם 😊 הפינה החדשה שלנו יוצאת לדרך.

אם אתם לא מעודכנים אז ככה-

בגלל שהקיץ הזה אנחנו לא נוסעים לחו״ל החלטתי לפתוח פינה חדשה בבלוג.

בורקס יווני טבעוני

בפינה, במשך כל חודשי הקיץ יעלו לפה מגוון מתכונים מרחבי העולם, מכל אותם מקומות שכולנו היינו אמורים לבקר בקיץ הזה וזה כמובן, לא הולך לקרות.

ביקשתם מכם ברשתות החברתיות להגיד לי איזה מנות מאיזה מדינות הכי הייתם רוצים וקיבלתי מאות תגובות (הכי הרבה שקיבלתי אי פעם לסקר באינסטגרם!)

אז קודם כל כיף לראות שאתם בעניין ודבר שני וואו איזו רעיונות ובקשות מדהימות.

ביקשתם הכל מהכל באמת.

בורקס יווני טבעוני

אבל היו כמה מדינות שחזרנו ממש ממש הרבה פעמים והן:

יוון, תאילנד, ויאטנאם ומקסיקו.

אז החלטתי להתחיל קודם עם אלו ואז לאט לאט נזרום.

והיום עולה המתכון הראשון בפינה החדשה שלנו- בורקס יווני טבעוני.

כי מסתבר שיוון זה יעד שממש הרבה מכם היה אמור לבקר בו הקיץ.

אז הנה אני כאן לעזור.

קריספי מבחוץ, עם מילוי מדהים של תרד ופטה טבעונית בפנים ובקיצור זה פשוט מאפה מנצח.

תהנו ואם יש לכם עוד מתכונים שהייתם רוצים שיכנסו לפינה- זה הזמן לכתוב לי ☺️

בורקס יווני טבעוני

בורקס יווני טבעוני


הכנות
15 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד 35 דקות

מה צריך

בורקס (10-12 חתיכות)

1 חבילה דפי פילו (מופשרים על פי ההוראות שעל החבילה)

שמן זית בנדיבות

מילוי

1 בצל קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

400 גרם תרד קצוץ ממש ממש דק (אפשר קפוא)

150 גרם טופו קשה

חופן שמיר קצוץ

חופן פטרוזיליה קצוצה

1 כפית אורגנו מיובש

מלח פלפל על פי טעם

לשדרוג- 3 כפות שבבי שמרי בירה (לא חובה)

מה עושים

מילוי

במחבת לטגן בצל עד שזהוב

להוסיף שום ולטגן יחד כמה רגעים

להוסיף תרד ולטגן עד שכל הנוזלים מתאדים

להוסיף שמיר ופטרוזיליה ולערבב טוב

בעזרת הידיים לפורר את הטופו ישר לתוך המחבת

להוסיף תבלינים ולערבב 1-2 דקות

הרכבה

על משטח העבודה להניח דף פילו

למשוח טוב בשמן ולהניח דף נוסף מעל

למשוך את הדף בשמן בנדיבות

לחתוך בעזרת סכין פיצה 4 רצועות לרוחב העלה

להניח כף מילוי בקצה כל רצועה

לקפל למשולש (להתחיל מהצד עם המילוי ופשוט לקפל עד שמגיעים לקצה הרצועה)

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולמשוח טוב טוב בשמן זית

לאפות על 180 מעלות 20-25 דקות עד שזהוב כהה

להגיש חם או קר



הערות והמרות:

  • במקום תרד אפשר פטריות / תפוח אדמה / ברוקולי וכו
  • אפשר לעשות אותם גם מיני (יותר רצועות בכל עלה והם יצאו קטנים וחמודים)
  • אפשר בלי טופו
  • אפשר עם טופו רך וגם עם טופו משי

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים