GIFT CARD התחבר/י

עוגת שמרים חלבה שוקולד


היי! מה עושה פוסט חדש בבלוג ביום שישי אחר הצהריים?

טוב בגדול לא האמנתי שלהביא לפה גור בין חודש כשיש פה עוד 2 חתולים יהיה כזה הרבה עבודה 🙂

אבל זה כן!

הגור הקטן (שעדיין לא הוחלט סופית על שמו) מסתגל נהדר וממש כיף לו פה.

קיאנו (האלפא מייל בבית) עדיין לא ממש מחבב אותו אבל סנואו כבר מתחיל להביע בו עניין וכבר לחלוטין הפסיק לפחד ממנו שזה טוב.

עוגת שמרים חלבה שוקולד

מה שכן הוא ממש ממש ממש קטן ואי אפשר עדיין להשאיר אותו לגמרי לבד בלי להשגיח עליו כי הוא עושה מלא שטויות שיכולות לעשות לו לא טוב חחח

אז אנחנו פחות או יותר מוצאים את עצמנו במין טירוף סביב 3 חתולים חמודים.

קיצור לא היה לי זמן רגיל השבוע והפוסט של שני עלה בשלישי והפוסט של חמישי עולה בכלל בשישי אחר הצהריים.

אבל שווה לחכות כי הכנתי לנו עוגת שמרים חלבה שוקולד טבעונית מדהימה במיוחד.

עוגת שמרים חלבה שוקולד

ממש התחשק לי עוגת שמרים לסופ״ש וכששאלתי אתכם איזו תרצו היו לכם רעיונות מדהימים אבל אין ספק שמה שחזר הכי הרבה היה חלבה וחלבה שוקולד.

אז החלטתי לקחת את זה צעד אחד למעלה והכנתי עוגת עם חלבה שוקולד בסגנון נוטלה וגם שוקולד לבן.

וואו ווואו.

באמת שזה יצא טעים כמו שזה נשמע ואפילו יותר. 🙂

אז ככה אני מתחילה את הסופ״ש שלי עם העוגה הטעימה הזו.

אני מקווה שכולכם בטוב ונתראה פה שבוע הבא עם מתכון נוסף בפינה שלנו TivonEat מסביב לעולם.

נשיקות!

עוגת שמרים חלבה שוקולד

עוגת שמרים חלבה שוקולד


הכנות
25 דקות
בישולים
45 דקות
מתי מוכן
עוד שעתיים וחצי (התפחה)

מה צריך

בצק

יבשים

3 כוסות קמח כוסמין לבן / חיטה לבן

1 כף שמרים יבשים

¼ כוס סוכר חום

½ כפית מלח

רטובים

¾ כוס חלב שקדים / סויה מעט חם

2 כפות רסק תפוחים

1 כפית תמצית וניל

1 כף טחינה

1 כף סילאן

¼ כוס שמן

מילוי

ממרח שוקולד טבעוני לבחיתרכם

100-150 גרם חלבה

חופן שוקולד לבן טבעוני (יש פרווה בכל סופר)

ציפוי ראשון

2 כפות חלב סויה

ציפוי שני

2-3 כפות סילאן / מייפל

מה עושים

בצק

בקערה לערבב את המרכיבים היבשים

מלבד השמן להוסיף את כל המרכיבים הרטובים ולערבב טוב בעזרת כף עד שמתקבלים הרבה גושים

להוסיף את השמן וללוש 10 דקות בידיים או במיקסר וו ( אם הבצק מאוד דביק להוסיף מעט קמח מידי פעם)

התפחה

לעשות כדור, לשים בקערה גדולה משומנת (לשמן גם את הכדור) ולעטוף את הקערה במגבת או ניילון נצמד

להניח במקום חמים לשעה עד שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו

הכנה

כשהבצק תפח, להוציא מהקערה וללוש קצת על משטח מקומח

לרדד למלבן רחב בעובי חצי ס״מ

למרוח בנדיבות ממרח שוקולד ומעל לפזר חלבה ושוקולד לבן

לגלגל לרולדה הדוקה

לחתוך את הרולדה לאורך כך שקצה אחד עדיין מחובר וכל השאר חתוך לשניים

לקלוע לצמה

להניח בתבנית אינגליש לחם (12/23) או תבנית עגולה 22-24, לכסות ולהתפיח 45 דקות במקום חמים

צפוי ואפייה

לאחר 45 דקות, למשוח טוב בחלב סויה

להדליק תנור על 180 מעלות
לאפות 40-50 דקות עד שיציב וזהוב כהה

ברגע שהעוגה יצאה מהתנור למשוח במייפל או סילאן

לקרר לפחות חצי שעה לפני שחותכים



הערות והמרות:

  • אפשר חצי חצי עם קמח מלא (אפילו 70-30 למי שרגיל למרקם של קמחים מלאים)
  • יש שאומרים שזה עובד טוב עם קמח רב תכליתי נטול גלוטן- לא ניסיתי בעצמי עדיין
  • אתם יכולים איזה מילוי שבא לכם כמובן
  • אפשר להכין גם רולים קטנים (זמן אפייה קצר בחצי)

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים
רוצים ללמוד
לבשל טבעוני?
מגוון סדנאות בישול
מחכות לכם כאן-
לפרטים נוספים