GIFT CARD התחבר/י

עוגיות חלבה טבעוניות


היי היי!

טוב אז אחרי הפוסט שכתבתי פה אתמול ממש התגעגעתי להורים שלי ולמשפחה שלי בכלל.

בגלל המצב אנחנו מין הסתם לא מתראים בכלל ובשישי הזה אני מוצאת עצמי מתגעגעת אליהם ממש.

וגם כמובן, דואגת להורים שלי בלי סוף.

עוגיות חלבה טבעוניות

בכל מקרה החלטתי להכין מתכון מהיר וכייפי לעוגיות חלבה טבעוניות שהן בעצם עוגיות רולדה במילוי חלבה.

אחד המתכונים האייקונים של אמא שלי שכמעט תמיד מחכה על השולחן כשמגיעים לבקר.

כתבתי פה מלא אתמול אז אני לא ארחיב במילים יותר מידי.

עוגיות חלבה טבעוניות

רק אגיד שאתם יכולים לשחק ממש עם המילוי של העוגיות וכמובן להכין אותן עם הילדים כי הן קלות וכייפיות לפעילות משפחתית.

חוץ מזה מקווה שאתם בטוב בתקופה הפסיכית הזו ושאתם רגועים יחסית.

ואני הכי מקווה שהמתכונים עוזרים לכם להעביר את הזמן בכיף ועושים לכם שמח.

יאללה סופ״שׁ נעים! 🙂

עוגיות חלבה טבעוניות

עוגיות חלבה טבעוניות


הכנות
20 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד 50 דקות

מה צריך

בצק ספידי (12-15 חתיכות)

2 כוסות קמח כוסמין לבן / חיטה לבן (או חצי חצי עם קמח מלא)

½ כפית אבקת אפייה

3 כפות סוכר חום

½ עד ¾ כוס מים

¼ כוס שמן רגיל / זית

¼ כוס טחינה גולמית (או עוד שמן)

מילוי

100 גרם חלבה רגילה / מסולסלת

½ כוס ממרח כלשהו שאתם אוהבים (שוקולד / חמאת אגוזים / לוטוס וכו)

ציפוי

2 כפות סילאן

1 כף חלב סויה

להגשה

אבקת סוכר

מה עושים

בצק

בקערה לערבב את כל המרכיבים (להתחיל עם חצי כוס מים ורק אם הבצק יבש להוסיף כל פעם כף ולהמשיך ללוש)

ללוש בערך 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך

הכנה

להדליק תנור על 180 מעלות

לקמח טוב את משטח העבודה

לרדד את הבצק למלבן בעובי חצי ס״מ

למרוח את ממרח על המלבן ולפזר מעל חלבה בנדיבות

לגלגל לרולדה הדוקה ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה

בעזרת סכין לחתוך חתכים עד חצי גובה הרולדה (ברווחים על פי גודל העוגיות שאתם רוצים שיהיו)

לערבב בקערית סילאן וחלב סויה ולמשוח את הרולדה

לאפות 35-45 דקות עד שזהוב ויציב

הגשה

להוציא מהתנור ומיד בעזרת סכין חדה רטובה לחתוך בעדינות עוגיות מהרולדות

לקרר לחלוטין לפני שמגישים

לפני הגשה אפשר לפזר מעל אבקת סוכר



הערות והמרות:

  • את העוגיות צריך לחתוך בעדינות כשהרולדה חמה ומיד עם ההוצאה מהתנור
  • הסכין חייבת להיות משוננת חדה ורטובה- להרטיב את הסכין לפני שחותכים כל עוגייה
  • אפשר עם כל מילוי אחר שאתם אוהבים

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים