GIFT CARD התחבר/י

מוס חלבה טבעוני


היי היי!

טוב אז… מה פתאום עולה לפה מתכון ביום שישי? ולא סתם מתכון… מוס חלבה טבעוני מושלם עם אגוזים מקורמלים!

יש לי הסבר מעולה.

לפני כמה חודשים פנו אליי משגרירות ישראל בלונדון.

״אנחנו עושים פעילות ליום הטבעונות הבינלאומי בסוף אוקטובר ורוצים שתעבירי איתנו סדנא בזום לכל מובילי הדעה, הבלוגרים והשפים הטבעוניים הכי גדולים באנגליה״

חיוך גדול מאוד התפרש על פניי 🙂

מאותו הרגע יצאנו לדרך אני וכל החבר׳ה המדהימים מהשגרירות ומשרד החוץ ובנינו ביחד אירוע מדהים לכבוד יום הטבעונות.

מוס חלבה טבעוני

אחרי לא מעט פגישות בזום, לא מעט שיחות טלפון, לא מעט אימיילים ואפילו קבוצת ווסטאפ אחת- האירוע יצא אתמול לדרך.

קשה לי לתאר לכם מה זה בשבילי לעמוד מול מסך בו מכינים איתי ביחד 30 מהגדולים של הקולינריה הטבעונית באנגליה.

אנגליה שהיתה לי לבית, שעשתה אותי מי שאני היום, שחלק עצום בי עוד שייך אליה…

שממנה הגעתי לפה יום בהיר אחד מבולבלת ובלי לדעת מאיפה בכלל מתחילים.

והנה… תראו איך שגלגל מסתובב לו.

היה מרגש אתמול, היה מדהים, היה מוצלח, היה כיף, היה מדוייק.

מוס חלבה טבעוני

הסדנא הסתיימה ב 23:00 בלילה וחוץ מעשרות הודעות בקבוצת הווטסאפ שלנו פתאום קיבלתי שיחה.

לא הבנתי מי מתקשר בשעה כזו אבל עניתי כי הרגיש לי שאולי זה חשוב.

בצד השני חיכתה לי נציגה של משרד החוץ שצפתה באירוע והתקשרה נרגשת (באמת) להגיד לי אישית תודה.

הלכתי לישון בשלוש בלילה בהיי על אנדרנלין ובהבנה שוב שוב ושוב כמה החיים האלו הם טריפ אחד גדול וכמה אני באלמנט שלי.

תודה תודה תודה.

אחד המתכונים שהכנו בסדנא היה מוס חלבה טבעוני והחלטתי שאני חייבת לחלוק אותו איתכם כי הוא פשוט כל כך טעים!

אז קבלו את המהמם הזה- פשוט להכנה אבל מרשים וטעים בצורה אחרת 🙂

תהנו ושבת קסם שתהיה.

מוס חלבה טבעוני

מוס חלבה טבעוני


הכנות
10 דקות
בישולים
10 דקות
מתי מוכן
עוד 20 דקות

מה צריך

מוס (3-5 מנות)

500 גרם קרם קוקוס מופרד / 250 גרם שמנת צימחית (הסבר לגבי הקוקוס בתחתית המתכון)

¼ כוס סילאן / מייפל

¼ כוס טחינה גולמית

1 כפית תמצית וניל

תוספות

חופן חלבה מפוררת קטן

120 גרם אגוזים מרוסקים לבחירתכם + ¼ כוס סוכר חום

מה עושים

מוס

בקערית לערבב סילאן, טחינה, וניל ו 2 כפות שמנת / קרם קוקוס

בקערה נוספת להקציף שמנת / קרם קוקוס עד לקבלת קצפת תפוחה ואוורירית (קרם קוקוס מקציף הרבה פחות)

להעביר כף גדושה של הקצפת לקערית הסילאן והטחינה ולערבב בעזרת מרית

להעביר את תערובת הסילאן והטחינה לקצפת לקפל עם מרית עד שמתקבל מוס בצבע בז׳

למלא ⅔ גובה כוסות הגשה

להניח במקרר בנתיים

תוספות

על מחבת נונסטיק לקלות מעט את האגוזים השבורים

להוסיף סוכר ולערבב על אש בינונית עד שהסוכר נמס לחלוטין והאגוזים מכוסים במעין קרמל

להעביר לצלחת רחבה ולהניח 2 דקות בצד

הגשה

להוציא את הכוסות המקרר

להוסיף מעל המוס את החלבה המפוררת

להוסיף גושים של האגוזים והסוכר (זה מתגבש לגוש אז תשברו עם הידיים)

להגיש מיד או לשמור בקרור עד הגשה



הערות והמרות:

  • להפרדת קרם הקוקוס יש לשים במקרר פחית או קרטון של קרם קוקוס 20% שומן ומעלה במשך 24 שעות. אחרי 24 שעות לפתוח בעדינות את החלק העליון של הפחית / קרטון ולהוציא רק את החלק הקשה מאוד שהצטבר בחלק העליון (את הנוזל אפשר להקפיא בתבנית קרח ולזרוק אחר כך לשייקים וקארי וכדומה)
  • במקום טחינה אפשר שקדיה / חמאת בוטנים טבעית / חמאת אגוזי לוז וכדומה
  • שימו לב שקרם קוקוס מקציף הרבה פחות טוב משמנת צימחית אבל עדיין טעים ממש ממש

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים