GIFT CARD התחבר/י

חלת דבש טבעונית


היי כולן/ם! אנחנו ממשיכות פול פאוור עם מתכונים לראש השנה 🙂

והיום עולה מתכון שמלא מלא מכן ביקשו ואני בכלל לא ידעתי שהוא קיים חחח

מתכון לחלת דבש טבעונית מהממת וטעימה במיוחד.

מה שקרה זה… שבערך לפני שבועיים האינסטגרם שלי התמלא בסרטונים ותמונות של חלת דבש מכל מיני סוגים וצורות.

חלת דבש טבעונית

לא ידעתי שזה משהו מסורתי שמכינים לחג! לא יודעת איך הצלחתי עד היום לפספס את זה.

זה באמת סוג של כשל אה?

אצלנו בבית בראש השנה היתה חלה מתוקה רגילה אבל לא חלת דבש.

כשאבא שלי מברך על הלחם בערב חג ראש השנה הוא פשוט טובל את החלה בסוכר במקום במלח 🙂

אבל מסתבר שחלת דבש זה ממש סצינה שלמה ואני מאוד שמחה שיש לנו עכשיו מתכון חגיגי לחלה הזו בבלוג.

היא כמובן חלת דבש טבעונית, אני בחרתי להשתמש באגבה במקום דבש אבל יש המון אופציות.

חלת דבש טבעונית

יש אפילו דבש טבעוני לוגה אם אני לא טועה וכמובן שיש את האופציות הרגילות- מייפל, סילאן וכו.

אני מוצאת שאגבה מדמה דבש הכי טוב במאפים, גם מבחינת הצבע וגם מבחינת הטעם.

יצאו לי שתי חלות יפייפיות, בקליעה 5 מהממת, רכות במיוחד ומתוקות בול לראש השנה.

חלת דבש טבעונית

אתן יכולות לעשות איזו צורה או קליעה שאתן אוהבות כמובן- קליעה 3 או 4 או 6.

אתן גם יכולות בכלל להכין לחמניות! או לעשות חלה עגולה, באמת שיש אינסוף אופציות.

מקווה שתהנו ונתראה פה בהמשך עם עוד מתכונים טבעוניים לראש השנה 🙂

חלת דבש טבעונית

חלת דבש טבעונית


הכנות
30 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד שעתיים וחצי (התפחה)

מה צריך

בצק (1 חלה גדולה 2 בינוניות)

⅔ 3 כוסות קמח לבן / מלא

1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר חום

½ כפית מלח

2 כפות רסק תפוחים

1 כוס חלב סויה מעט חם

¼ כוס סירופ אגבה / מייפל

⅓ כוס שמן

ציפוי לפני אפייה

חלב סויה + חופן סומסום

ציפוי אחרי אפייה

2-3 כפות אגבה

מה עושים

בצק

בקערת המיסקר לערבב קמח, שמרים, סוכר ומלח

להוסיף את כל שאר המרכיבים וללוש במיקסר (או ביד) 10 דקות

התפחה והרכבה

לעשות כדור, לשים בקערה גדולה משומנת (לשמן גם את הכדור) ולעטוף את הקערה במגבת או ניילון נצמד

להניח במקום חמים לשעה עד שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו

לאחר ההתפחה ללוש מעט על משטח העבודה ולחלק ל 5 חלקים שווים בגדולם

לרדד לגלילים ולחבר את הגלילים בקצה העליון

להכין צמה כמו משלוש רק מחמש – כל פעם להרים את הרצועה החצונית ולהניח אותה מעל שתי רצועות

לסגור את הקצוות טוב, לכסות ולהפתיח לעוד 30 דק

ציפוי ואפייה

לאחר הפתחה שניה, למשוח בחלב סויה ולפזר מעל סומסום

לאפות על 190 מעלות 25-35 דקות

ברגע שהחלה יצאה מהתנור לשמוח בנדיבות בסירופ אגבה

לקרר ולהגיש



הערות והמרות:

  • במקום אגבה אפשר מייפל או סילאן. קחו בחשבון שהם ישנו את הטעם ואת הצבע של החלות
  • אפשר להמיר לקמח מלא (גם כוסמין) אבל כמובן שהמרקם יהיה שונה ודחוס יותר
  • אפשר להכין בכל צורה או קליעה שאתן אוהבות או בכלל להכין לחמניות! יאיי!
  • אפשר להקפיא אחרי אפייה

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים