GIFT CARD התחבר/י

עוגת דבש שוקולד טבעונית


טוב אז מה? אי אפשר להתחיל את הפוסט הזה בלי לדבר על המצב ההזוי.

אמיתי שוב סגר? מרגיש לי שאני כותבת את הפוסט הזה במרץ- אפריל.

וואי זה לא יאומן שאנחנו שוב במצב הזה אה? איך בפסח חשבנו שעד החגים כל זה יהיה זכרון רחוק. הזייה.

אבל אמרתי לעצמי יודעים מה? אם כבר סגר, בואו ניתן לזה פייט! נכין את המתכונים הכי טעימים שרק אפשר, הכי מפנקים שרק אפשר, הכי מעולים, הכי משמחים, הכי חגיגיים.

וכל ההגדרות האלו מתאימות בול לעוגה שעולה לפה היום- עוגת דבש שוקולד טבעונית.

עוגת דבש שוקולד טבעונית

זה היה ברור הרי שאחרי עוגת התפוחים תעלה לפה עוגת דבש טבעונית אבל השנה אמרתי- סתם עוגת דבש? אין מצב.

רציתי ללכת על עוגה מרשימה במיוחד וגם טעימה במיוחד אבל שכל ההכנות שלה יהיו בקערה אחת.

וזה בדיוק מה שקרה.

אומנם לא נחגוג ראש השנה עם כל המשפחה והחברים אבל אני שקטה כי אני יודעת שמתכון לעוגת דבש טבעונית יש לכם והוא חתיכת מתכון מדהים.

אני לא ממש יודעת להגיד לכם מה אני מרגישה כרגע לגבי המצב החדש / ישן / מתמשך הזה.

עוגת דבש שוקולד טבעונית

יש בי חלק כנראה שקצת בהלם. לא ממש מפנימה את זה, לא לגבי מבינה מה החוקים בסגר הספציפי הזה אבל כן מרגישה כנראה כמו כולם, קצת מבולבלת ובשוק.

אני מקווה שאתם יחסית בטוב ואם לא אני הולכת לעשות הכל כדי לשמח אתכם.

כבר החלטתי שאני הולכת לעשות פה וברשתות מרתון מתכונים לסגר שיהיו לנו מלא מלא מתכונים שעושים לנו לחייך.

עוגת דבש שוקולד טבעונית

ונתחיל מהמתכון הזה? יאללה- עוגת דבש טבעונית עם שוקולד בפנים, מעל ובכל מקום.

אני באמת חושבת שהיא אחת היפות שאי פעם הכנתי.

והטעם? מוש!

עוגת דבש שוקולד טבעונית

בשיתוף- השחר העולה.

עוגת דבש שוקולד טבעונית


הכנות
20 דקות
בישולים
35 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

עוגה (תבנית קוגלהוף 22)

רטובים

¼1 כוסות רסק תפוחים

½ כוס סילאן / אגבה

1 כף חומץ

¼ כוס ממרח שוקולד (אני השתמשתי בממרח אגוזי לוז קקאו של השחר העולה)

¼ כוס ממרח תמרים (או עוד ממרח שוקולד)

⅓ כוס שמן

½ כוס סוכר חום כהה

יבשים

3 כוסות קמח לבן (או חצי חצי עם מלא)

1 כף אבקת אפייה

1 כפית קינמון

½ כפית אגוז מוסקט

ציפוי

½ כוס ממרח שוקולד מחומם מעט

חופן אגוזי לוז קלויים שבורים

מה עושים

עוגה

להדליק תנור על 175 מעלות

בקערה עמוקה לערבב מרכיבים רטובים בעזרת מטרפה ידנית או מזלג

לנפות את הקמח מעל התערובת הרטובה, להוסיף את כל שאר המרכיבים היבשים ולערבב טוב

להעביר לתבנית משומנת היטב (הערה בתחתית המתכון)

לאפות 30-40 דקות עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה

לקרר חצי שעה לפני שמחלצים מהתבנית, לקרר לחלוטין לפני ציפוי

ציפוי

לזלוף מעל העוגה ממרח שוקולד חם

לפזר מעל אגוזי לוז שבורים ולהגיש



הערות והמרות:

  • אם אתם משתמשים בתבנית קוגלהוף אני ממליצה לשמן את התבנית בשכבה עבה של חמאה טבעונית ככה היא תצא מושלם מהתבנית אחרי אפייה
  • אפשר בתבנית עגולה 22 או 24 ס״מ
  • אפשר רק קמחים מלאים אבל העוגה תהיה משמעותית יותר דחוסה
  • לרסק תפוחים אין תחליף אפשר עם חלב סויה אבל העוגה תהיה ממש אחרת והרבה פחות לחה ודבשתית 🙂
  • במקום ממרח שוקולד אפשר עוד ממרח תמרים
  • אפשר בלי קינמון ומוסקט

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים