GIFT CARD התחבר/י

דובשניות טבעוניות


היי חברות וחברים, שנה טובה 🙂

לא להאמין שעוד חג הולך לעבור עלינו בסיטואציה הביזרית הזו.

אבל האמת היא שאני מרגישה שבאיזה שהוא מקום דווקא זה שאנחנו לא יכולים לחגוג כמו שצריך עם המשפחה גורם לאיזה שהיא הערכה מחדש.

החגים הרי זה תמיד נושא מורכב- עם מי חוגגים איפה חוגגים למי יש כוח לצאת מתל אביב וכו וכו.

אבל הנה פתאום המציאות השתנתה לחלוטין והדברים שהיו כ״כ מובנים מאליהם הפכו יקרים מפז.

דובשניות טבעוניות

האמת שבגלל שאני עד לפני 5 שנים לא חייתי בארץ החגים זה עדיין נושא חדש בשבילי (בתור בת אדם בוגרת ז״א).

אני עדיין מתרגלת לכל הדברים הטובים והמורכבים שזה מביא איתו.

והשנה קיבלנו הכל במתכונת כ״כ אחרת ויש הרבה דברים חדשים להתרגל אליהם.

כמו שכבר הבנתם אני החלטתי כמו בסגר הקודם שבבלוג אני הולכת לנסות כמה שיותר לשמח ולסגור פינות.

אז אנחנו הולכים להכין פה הרבה מתכונים מרימים וכייפים וגם כאלו שהכל בקערה אחת ובלי הרבה בלאגן וגם כאלו שאפשר לעשות עם ילדים וכו.

והיום עולה מתכון משמח במיוחד- מתכון לדובשניות טבעוניות.

דובשניות טבעוניות

האמת היא שלפני החג היו כמה בקשות לדובשניות טבעוניות אבל משום מה הרגשתי שיש מתכונים יותר חשובים שמתחשק לי שיעלו.

ואז, סגר.

אז עכשיו כשאנחנו לא הולכים לארוחות חג ענקיות ואנחנו לא ממש צריכים להכין מתכונים לראש השנה שיפילו אורחים מהכיסא, מתכון לדובשניות נראה לי מדוייק.

כי הן קטנות, קלאסיות, חמודות, לא מתיימרות ומעלות חיוך על הפנים.

אז תהנו מהקטנות האלו וזה הזמן גם לאחל לכן שתהיה שנה מתוקה ומעניינת שתביא איתה את כל מה שמדוייק לכל אחד ואחת מכם.

דובשניות טבעוניות

דובשניות טבעוניות


הכנות
15 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
עוד חצי שעה

מה צריך

עוגיות (15-20 חתיכות)

יבשים

½ 1 כוסות קמח לבן / מלא

½ כפית כל מרכיב: אבקת אפייה, קינמון

¼ כפית סודה לשתייה, אגוז מוסקט

⅓ כוס סוכר חום כהה דביק

גרידת קליפת לימון מרבע לימון

רטובים

⅓ כוס אגבה / מייפל / סילאן

3 כפות רסק תפוחים / טחינה / שקדיה

⅓ כוס שמן רגיל

ציפוי

¼ כוס אבקת סוכר

1 כף חלב סויה / שקדים / אורז

1 כפית מיץ לימון

מה עושים

עוגיות

להדליק תנור על 170 מעלות

בקערה לערבב ביחד את המרכיבים היבשים (שימו לב שאין גושי סוכר מגובשים, מקסימום לפורר עם הידיים)

להוסיף מרכיבים רטובים ולערבב עם כף עץ עד שמתחיל להיווצר בצק

ללוש מעט עם הידיים רק לחיבור סופי של הבצק (הבצק יהיה דביק ורך מאוד זה בסדר)

עם ידיים רטובות או משומנות לעשות כדורים קטנים בקוטר 3 ס״מ

להניח ברווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות 12-15 דק או עד שהעוגיות סדוקות (הן יהיו רכות כשהן יוצאות מהתנור)

ציפוי

לערבב את כל מרכיבי הציפוי בקערית

ברגע שהעוגיות יצאו מהתנור למשוח אותן בציפוי

לקרר לחלוטין ולהגיש (או לשמור בכלי אטום במקום יבש)



הערות והמרות:

  • אפשר לצפות רק באבקת סוכר
  • לדעתי זה יעבוד עם קמח תמי
  • שימו לב שאתם לא עושים את הכדורים גדולים, הכדורים לפני אפייה צריכים להיות קטנים יותר מכדור פלאפל
  • חוץ מזה האמת היא שאין הרבה מה לשנות במתכון 🙂

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים
רוצים ללמוד
לבשל טבעוני?
מגוון סדנאות בישול
מחכות לכם כאן-
לפרטים נוספים