GIFT CARD התחבר/י

עוגת דובשניות טבעונית


מרתון ראש השנה- אנחנו ממשיכים!

והיום… עוגת דובשניות טבעונית או וואו 🙂 מה זה בעצם עוגת דובשניות?

היה לי רעיון מעולה ואני בהלם מכמה שהוא יצא מעולה גם במציאות!

עוגת דבש טבעונית לחה ועסיסית עם שכבת קראנץ של אגוזי לוז מקורמלים ודובשניות מרוסקות…

אומייגאד- נכון זה נשמע מדהים?

זה אפילו יותר טעים מאיך שזה נשמע!

עוגת דובשניות טבעונית

העוגה עצמה ממש לחה ורכה שזה בדיוק מה שרציתי, והשכבה המפנקת מעל- מתוקה, קראנצית, מתפצפצת עם כל ביס…

אוי אוי אוי כמה טעים.

אחותי שאלה אותי לפני כמה ימים- תגידי למה כל שנה את ממציאה עוד עוגת דבש טבעונית לבלוג? כבר יש לך אחת מנצחת הריי.

והתשובה היא- כי אף פעם לא נגמרים לי הרעיונות!

תמיד יש עוד ועוד וריאציות ושילובים ושידרוגים וכל עוגה היא הריי קסם בפני עצמה. 🙂

אז כנראה שכל שנה יהיה פה מתכון לעוגת דבש טבעונית בגירסה כזו או אחרת.

עוגת דובשניות טבעונית

עכשיו חוץ מראש השנה אני אספר לכן שמחרתיים יש לי יומולדת ומתן לוקח אותנו לשלושה ימים לאנשהו!

אני לא יודעת לאן אבל יש לי חשד מבוסס ואני מאוד מתרגשת.

כנראה שזה יהיה מיני חופשה אחרונה לזמן הקרוב כי אני כבר בחודש שמיני.

הולך להיות טעים וכיף אין לי ספק! אני אעדכן בפוסט כשנחזור מה היה ואיפה היינו.

ועכשיו… לכו להכין עוגה מדהימה 🙂

עוגת דובשניות טבעונית

עוגת דובשניות טבעונית


הכנות
15 דקות
בישולים
40 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

עוגה (אינגליש 31 ס״מ)

שכבת קראנץ

50 גרם אגוזי לוז מרוסקים + 3 כפות סוכר חום

2-3 דובשניות טבעוניות מרוסקות

רטובים

¾ כוס רסק תפוחים

⅓ כוס סילאן / מייפל / אגבה

1 כף חומץ

⅓ כוס ממרח תמרים

¼ כוס שמן

¼ כוס סוכר חום דביק כהה / חום רגיל

יבשים

½ 1 כוסות קמח כוסמין מלא / חיטה מלא / חיטה לבן / כוסמין לבן

½ 1 כפיות אבקת אפייה

1 כפית קינמון

¼ כפית אגוז מוסקט

מה עושים

שכבת קראנץ

במחבת נונסטיק לערבב על אש קטנה אגוזים וסוכר

לערבב ללא הפסקה עד שהסוכר נמס לחלוטין ונדבק לאגוזים

להוריד מהאש, להוסיף דובשניות מרוסקות ולערבב

להניח בצד

עוגה

להדליק תנור על 175 מעלות

בקערה לערבב את כל המרכיבים הרטובים

לנפות פנימה את כל המרכיבים היבשים ולערבב טוב

להעביר לתבנית משומנת היטב

לקשט בשכבת קראנץ ולאפות 30-40 דק עד ששיפוד יוצא נקי ממרכז העוגה

לקרר ולהגיש



הערות והמרות:

  • עוגה מקמח מלא תהיה דחוסה יותר
  • אפשר להכין בתבנית קאפקייק
  • אפשר בלי שכבת הקראנץ

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים