GIFT CARD התחבר/י

מאפינס דבש וגרנולה


טוב זהו! הגיעה העת… אנחנו מתחילות עם מתכונים טבעוניים לראש השנה 2021!

למרות שלי אישית זה עדיין משום מה מרגיש ממש רחוק, זה באמת עוד שבועיים וקצת והגיע הזמן להתחיל להתארגן.

החלטתי להתחיל בעדינות, לא עכשיו רימונים, תפוחים וכל מיני קיש בטטה 🙂

הלכתי על רגוע ומדוייק- מאפינס דבש וגרנולה טבעוני טעים במיוחד!

מאפינס דבש וגרנולה

אין על מאפינס אין אין! זה מאפה גאוני בעיני.

כמו עוגה אבל במנה אישית שכבר חתוכה ומוכנה והלמעלה תמיד כזה טוב וקראנצ׳י וזה יפה וחמוד וקיצור- זה המאפה המועדף עליי.

חשבתי שיהיה נחמד לפני שאנחנו מתחילות עם כל המתכונים לעוגת דבש טבעונית (יהיו כמה השנה…) לתת כבוד למאפינס.

מאפינס דבש וגרנולה

אולי לא תגישו מאפינס בערב חג אבל זה ממש טוב ליום אחרי וגם לימים של לפני.

אה וגם כמובן שהכמויות מתאימות בול לעוגה בתבנית אינגליש רחבה אז אפשר גם להמיר לעוגה למי שרוצה- יאיי!

קיצור, אני לא ממש יודעת מה יהיה השנה בחג.

בגלל שאני אהיה באמצע חודש שמיני בחג הזה ובגלל הקורונה אני ומתן סוג של החלטנו להמנע ממפגשים רבי משתתפים במקומות סגורים.

וכשאני אומרת רבי משתתפים אני מתכוונת ליותר משני אנשים בערך 😜

מאפינס דבש וגרנולה

בכלל בחודש האחרון אני חושבת שאנחנו סוג של מכניסים את עצמנו לבידוד כמו שהרבה זוגות עושים מאז הקורונה בחודשי הריון מתקדמים.

אז ערב ראש השנה ככול הנראה אנחנו נעשה בזום… אבל זה לא אומר שאני לא מפציצה במתכונים לערב חג.

תמיד טוב שיהיו לא?

אז היום… קבלו אותם- מאפינס דבש וגרנולה כל כך רכים וטעימים שאני חושבת שתכינו כל השנה ולא רק סביב ראש השנה.

בתיאבון!

מאפינס דבש וגרנולה

מאפינס דבש וגרנולה


הכנות
15 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד 45 דקות

מה צריך

מאפינס (10 מאפינס גדולים)

רטובים

¼ 1 כוסות חלב סויה

1 כף חומץ

⅓ כוס שמן

⅓ כוס אגבה / מייפל / סילאן

1 כפית תמצית וניל

2 כפות רסק תפוחים

⅔ כוס סוכר חום בהיר / חום כהה

יבשים

⅓ 2 כוסות קמח לבן / כוסמין מלא / כוסמין לבן / חיטה מלא

2 כפיות אבקת אפייה

½ כפית קינמון

¼ כפית אגוז מוסקט

תוספות לבלילה

½ כוס גרנולה לבחירתכן

קישוט מעל

עוד ½ כוס גרנולה לבחירתכן

מה עושים

מאפינס

להדליק תנור על 175 מעלות

בקערה לערבב מרכיבים רטובים

לנפות פנימה את הקמח

להוסיף את כל שאר המרכיבים היבשים ולערבב עם מזלג או טורף

להוסיף ½ כוס גרנולה ולערבב

להעביר לתבנית מאפינס מרופדת בנייר אפייה

לקשט בעוד גרנולה ולאפות 25-30 דקות עד ששיפוד יוצא נקי מהמאפין המרכזי

לקרר ולהגיש



הערות והמרות:

  • למאפינס בצבע חום כהה כמו עוגת דבש, ממליצה להשתמש בסוכר חום כהה דביק וסילאן
  • אפשר להוסיף קוביות תפוחים (גם לבלילה וגם מעל)
  • אפשר להכין כעוגה, תבנית אינגליש רחבה, 45-50 דקות אפייה
  • עם קמח מלא זה כמובן יהיה דחוס יותר

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים