GIFT CARD התחבר/י

לחם גלידה טבעוני


זו ממש תעלומה איך עד היום לא שמעתי על הדבר המושלם הזה!

מישהו פה מכיר לחם גלידה טבעוני? מכיר בכלל לחם גלידה?

מה שקרה זה שאני נתקלתי בסרטון בטיקטוק של מישהו שהכין עוגה משני מרכיבים בלבד- גלידה וקמח תופח.

הייתי מאוד סקפית שזה יצליח לו והופה מהצד השני אחרי אפייה יצאה עוגה גבוהה ומהממת!

הסתכלתי על המרכיבים ולא האמנתי.

לחם גלידה טבעוני

התחלתי לחקור וכמעט בכל מקום היה כתוב שזה לא יעבוד עם גלידה טבעונית.

עכשיו, אתם מכירים אותי… רק תגידו לי שאי אפשר לעשות משהו טבעוני ואתם יכולים לצפות לראות אותו פה בבלוג בשבוע הקרוב 🙂

החלטתי לבדוק עם לחם הגלידה הגיע גם לארץ ועשיתי גוגל בעברית ומסתבר שהיה פה איזה טרנד של זה ב 2016 כשהבלוג שלי היה עוד בחיתולים.

אז כן, הגיע הזמן לא רק להחזיר את הטרנד אלא לעשות אותו טבעוני!

עכשיו, אני יודעת שזה מתכון שמאוד לא מתאים לי לעשות כי הוא אשכרה עשוי ברובו מגלידה קנויה…

לחם גלידה טבעוני

אבל אני מרגישה שזו תקופה מאוד מוזרה, שאין כבר חוקים וגבולות ושהרצון הכי חזק שלי כרגע הוא לשמח.

וזו עוגה (לחם?) משמחת בטירוף.

אתם יכולים להשתמש באיזה טעם של גלידה שאתם רוצים לי היה בבית טעם שוקולד אז הלכתי על זה.

לדעתי זה יעבוד גם במאפינס 🙂 קיצור- שמח פה.

מקווה שאתם יחסית בטוב בתקופה המשונה הזו ושהעוגת לחם גלידה הזו תעלה לכם חיוך על הפנים.

לחם גלידה טבעוני

לחם גלידה טבעוני


הכנות
10 דקות
בישולים
45 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

עוגה (תבנית אינגליש 22/10)

1 קרטון (470 מ״ל) גלידה טבעונית לבחיתרכם, רכה (לא ישר מהמקפיא)

2 כוסות קמח תופח

2 כפות חומץ

¼ כוס חלב שקדים / סויה

שידרוגים

כמה כפות סוכר אם אתם אוהבים ממש מתוק

חופן שוקולד צ׳יפס / אגוזי לוז וכו

מה עושים

עוגה

להדליק תנור על 160 מעלות

בקערה לערבב גלידה, חומץ וחלב שקדים

להוסיף קמח ושדרוגים ולערבב

להעביר לתבנית מרופדת בייר אפייה (התערובת תהיה ממש דביקה וסמיכה)

אפשר לקשט בשוקולדים או מה שאתם אוהבים

לאפות 40-45 עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה

לקרר לחלוטין ואז להגיש (העוגה תהיה מוצלחת יותר באותו היום)

רוצים ללמוד כל מה שצריך לדעת על קינוחים טבעוניים? הצטרפו אליי לסדנת קינוחים טבעוניים, בלי לצאת מהבית!



הערות והמרות:

  • אני השתמשתי בבן אנד ג׳ריז שוקולד כי זה מה שיהיה לי בבית
  • אפשר לוותר על החומץ והחלב אבל אני מצאתי שהעוגה יוצאת יותר אוורירית איתם
  • אם אין לכם קמח תופח שימו קמח רגיל עם 2 כפיות אבקת אפייה
  • לשמור עטוף טוב במקום יבש (היא יחסית מתייבשת מהר)
  • היא לא מאוד מתוקה כי היא כמו לחם שמורחים עליו ממרח מתוק אז אם בא לכם ממש עוגה תוסיפו סוכר

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים