שלום שלום 🙂
אז השבוע, לראשונה מזה המון המון זמן, כאב לי הגרון.
לא יותר מזה, לא פחות, רק כאב גרון נוכח וקצת מציק.
הייתי צריכה להכריח את עצמי לנוח כדי לתת למה שזה לא יהיה שעובר דרכי לעשות את הדרך שלו בביטחה עם מינימום התנגדות.
ואכן, ביום שני, פשוט נחתי והקפדתי לעשות אך ורק דברים שעשו לי טוב.
ניצלתי את הזמן ובניתי לי כל מיני מתכונים לעתיד, העליתי פוסט של קארי ירוק וגם פגשתי חברה לקפה אחר הצהריים.
תוך כדי המנוחה שלי וכאב הגרון, כל מה שהתחשק לי זה לאכול דברים קפואים.
מה שגם הקל על הכאב בגרון וגם על הקיץ התל אביבי 🙂
ואז היה לי ויז'ן- עוגת גלידה טבעונית, גבוהה, מרשימה, עם שלוש שכבות של פינוקים והפתעות וגם איזה קישוט מטורף מלמעלה.
חיכיתי שתגמר המנוחה כדי לגשת למשימה, והנה היא, המהממת ביותר בעולם: עוגת גלידה טבעונית!
שכבה ראשונה- שוקולד
לרפד תבנית אינליש 22 ס"מ בניילון נצמד.
בבלנדר להניח:
300 מ"ל קרם קוקוס 20% שומן ומעלה
1/2 בננה בשלה
2 כפות אבקת קקאו
2 כפות שוקולד צ'יפס מריר
2-4 כפות סירופ אגבה (או כל ממתיק אחר)
לעבד לתערובת חלקה.
להעביר את התערובת לתבנית המרופדת ולהניח במקפיא (על משטח ישר!) עד שיציב.
שכבה שניה- וניל
בבלנדר להניח:
200 מ"ל קרם קוקוס 20% שומן ומעלה
1/2 בננה בשלה
1 כפית תמצית וניל
2-4 כפות סירופ אגבה (או כל ממתיק אחר)
לעבד לתערובת חלקה.
להוציא את התבנית מהמקפיא ולשפוך אליה בעדינות את תערובת הוניל, להחזיר למקפיא עד שיציב.
שכבה שלישית חמאת בוטנים
בבלנדר להניח:
200 מ"ל קרם קוקוס 20% שומן ומעלה
2-4 כפות סירופ אגבה (או כל ממתיק אחר)
3 כפות חמאת בוטנים חלקה
לעבד לתערובת חלקה.
להוציא את התבנית מהמקפיא ולשפוך אליה את התערובת, להחזיר למקפיא ללילה.
קישוט
לפני הגשה להוציא את התבנית מהמקפיא.
לשחרר את העוגה מהתבנית ולקלף את הניילון הנצמד.
לזלוף מעל העוגה 50 גרם שוקולד מריר מומס ולקשט באגוזי לוז קלויים.
כל עוד העוגה לא בהגשה, לשמור במקפיא.
להוציא מהמקפיא 5-7 דקות לפני הגשה.