GIFT CARD התחבר/י

קוקילידה טבעונית וניל ופטל


היוש יפות ויפים! טו באב שמח לכולם 🙂

אני לא יודעת למה אבל כל שנה אני שואלת אתכם לקראת טו באב אם אתם חוגגים את החג הזה ואם אתם צריכים מתכונים ורובכם עונה לא. (ואני בכל זאת מכינה חחח)

אני לא חוגגת טו באב ברמה של ללכת למסעדה לארוחה זוגית ואני גם לא קונה מתנה למתן והוא לא קונה לי ותכלס אנחנו לא מציינים את היום הזה בשום צורה אבל…

אני אוהבת חגים שחוגגים דברים כייפים כמו חג האהבה או יום הפנקייק או חג הרווקים וכו וכו.

זה כיף לציין משהו שהוא כל כך פשוט ויפה, זה כיף שיש יום בשנה (יומיים האמת) שחוגגים בהם באופן רישמי אהבה.

קוקילידה טבעונית וניל ופטל

ומבחינתי זו ממש לא אהבה לבן זוג בהכרח.

זו האהבה לעצמי, למשפחה שלי, לחתולים שלי, לעיר שלי, לבית שלי ושל מתן, לכל החיות ולכל העולם.

כי אם ביום יום אנחנו שוכחים לפעמים כמה דברים יש לנו בחיים שלנו לאהוב, אז טו באב ובכלל חג האהבה זו הזדמנות מעולה להיזכר.

ומה עוד כיף ביום הזה? המתכונים!

איך אני אוהבת מתכונים לחג האהבה. בין עם זה מתכונים לטו באב שהם בקיץ או מתכונים לחג האהבה הבינלאומי שהוא באמצע החורף.

קוקילידה טבעונית וניל ופטל

אני תמיד מנסה לחשוב איזה מתכונים טבעוניים לחג האהבה יהיו כייפים, משמחים, טעימים ולא יותר מידי קטישים.

אז היום…. קוקילידה טבעונית וניל ופטל 🙂 🙂

או יססססס וואו כמה שזה טעים.

עוגיות טבעונית ללא גלוטן עם מלאן שוקולד, גלידת וניל ופטל קרמית ורכה וביחד- קוקילידה טבעונית מושלמת.

חג אהבה שמח!

קוקילידה טבעונית וניל ופטל

קוקילידה טבעונית וניל ופטל


הכנות
30 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
עוד 3 שעות (הקפאה)

מה צריך

גלידה

אופציה 1

400 מ״ל קרם קוקוס מופרד*

½ כוס שקדיה

1 שקית פודינג וניל

¼ כוס סוכר

1 גביע יוגורט טבעוני ממותק (יש בכל סופר)

אופציה 2

250 מ״ל שמנת צימחית (למי שמשתמש)

1 שקית פודינג וניל

1 גביע יוגורט טבעוני ממותק

תוספות

100 גרם פטל קפוא או טרי מעוך למחית

עוגיות

½ כוס סוכר חום כהה דביק

½ כוס חמאת בוטנים

3 כפות קורנפלור + 2 כפות מים

100 גרם שוקולד קצוץ גס

מה עושים

גלידה

להניח את כל מרכיבי הגלידה (בלי הפטל) בקערה

להקציף עד לקבלת קצפת תפוחה (קרם קוקוס לא מקציף באותו נפח של קצפת צימחית, הוא רק נהיה אוורירי יותר)

להוסיף מחית פטל ולערבב רק 2-3 ערבובים גג

להעביר לכלי או תבנית (18/18) מרופדת בנייר אפייה וליישר

להכניס למקפיא ל 3 שעות

עוגיות

בקערה לערבב קורנפלור ומים עד לקבלת מרקם של טחינה גולמית

להוסיף את כל שאר מרכיבי העוגיות ולערבב עד לקבלת תערובת סמיכה ובצקית

להדליק תנור על 180 מעלות

להרטיב ידיים (לפני כל כדור!) ולהכין 8 כדורים הדוקים מהבצק

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות 13-15 דק

ברגע שהוצאת את התבנית, ללחוץ על העוגיות עם תחתית של כוס ככה שהן ישתטחו ויסדקו

לקרר לחלוטין

הרכבה

להוציא את הגלידה מהמקפיא, להוציא מהתבנית ולהניח על משטח העבודה

בעזרת סכין לחתוך עיגולים בקוטר העוגיות

להניח גלידה על 4 עוגיות ולסגור ב 4 הנותרות לסנדוויץ

להגיש קר יאמי!



הערות והמרות:

  • להפרדת קרם הקוקוס יש לשים במקרר פחית או קרטון של קרם קוקוס 20% שומן ומעלה במשך 24 שעות. אחרי 24 שעות לפתוח בעדינות את החלק העליון של הפחית / קרטון ולהוציא רק את החלק הקשה מאוד שהצטבר בחלק העליון (את הנוזל אפשר להקפיא בתבנית קרח ולזרוק אחר כך לשייקים וקארי וכדומה)
  • אפשר להכין איזה עוגיות שאתם אוהבים
  • העוגיות האלו עובדות רק עם חמאת בוטנים (מניסיון)
  • אפשר בלי פטל או עם כל פרי אחר / תוספת אחרת שאתם אוהבים

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים
רוצים ללמוד
לבשל טבעוני?
מגוון סדנאות בישול
מחכות לכם כאן-
לפרטים נוספים