GIFT CARD התחבר/י

בייגלה ירושלמי טבעוני


איזה כיף לנו שהרגע עולה לפה בייגלה ירושלמי טבעוני שהוא פשוט הצגה 🙂

מיד כשנגמר פסח, הרשתות החברתיות התמלאו במיליון תמונות וסרטונים של מאפים.

כל תמונה שניה היתה איזה פיתה, לחמניה, מופלטה, בורקס ועוד ועוד.

בייגלה ירושלמי טבעוני

לי לא יצא להכין כלום עם קמח ישר אחרי החג משתי סיבות:

הראשונה- אנחנו לא שומרים פסח אז לא היה לי צורך יוצא מין הכלל לאכול לחם ביום ראשון.

השניה- לא היה לי זמן 😜

אבל התמונות והסרטונים עשו את שלהם והחשק שלי להכין למתכון למאפה גבר מיום ליום.

בייגלה ירושלמי טבעוני

ואז היום בבוקר במהלך ההליכה הקבועה שלי בים, פתאום ראיתי את זה- ערימת בייגלה ירושלמי בשלושה טעמים.

ממש ראיתי את התמונה שאני אצלם ויכולתי כבר להריח את הריח של המאפה החם הזה כשהוא יוצא מהתנור.

חזרתי הביתה וניגשתי למשימה (הקלילה, זה מתכון כזה פשוט!) והנה השעה רק 2 בצהריים ויש לי פה 15 בייגלים מדהימים אחרי צילום.

אוי אוי כמה שזה טעים כשזה חם מהתנור… וואי וואי…

בייגלה ירושלמי טבעוני

אני לא חובבת גדולה של ירושלים (סורי העיר הזו מלחיצה אותי אנרגטית קצת) אבל בפעמים המעטות שיצא לי להיות שם זה מה שאני זוכרת הכי הרבה.

את הבגיילה. בייגלה ירושלמי חם שמוכר האיש על העגלה ליד השער של הכניסה לעיר העתיקה.

מריחים את השומשום והזעתר 3 רחובות לפני 🙂

טוב יאללה נו, לכו להכין!!!

בייגלה ירושלמי טבעוני

בייגלה ירושלמי טבעוני


הכנות
30 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד שעתיים (התפחה)

מה צריך

בצק (15 חתיכות)

1 חבילה קמח לבן (1 ק״ג)

½ 1 כפות שמרים יבשים

3 כפות סוכר

½ 2 כוסות מים

⅓ כוס שמן זית

1 כף מלח

ציפוי

1 קערת מים

300 גרם שומשום / זעתר + ½ כפית מלח

300 גרם פרג יבש + 1 כפית שום גבישי

מה עושים

בצק

לנפות את הקמח דרך מסננת דקה לתוך קערת המיקסר

להוסיף שמרים וסוכר ולערבב טוב

להוסיף מים ושמן וללוש במיקסר 3 דקות

לאחר 3 דקות להוסיף את המלח וללוש במיקסר 7-8 דקות נוספות

להכין מהבצק כדור אחיד, לשמן אותו ולהניח אותו בקערה משומנת

לכסות ולהתפיח בתנור על 30 מעלות שעה ורבע

הכנה

לאחר שעה ורבע לחלק את הבצק ל 15 חלקים שווים

לעשות מכל אחד כדור, לכסות ולהתפיח חצי שעה

לאחר חצי שעה, לעשות חור באמצע כל כדור עם האגודל ולהרחיב את החור לאט כך שנוצרת צורת בייגלה

שימו לב- החור מצטמצם מאוד באפייה אז תעשו חור ממש רחב

אפייה

להדליק תנור על 210 מעלות

לטבול כל בייגלה בקערת המים ואז מיד בציפוי שבחרתן

להניח ברווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות 20-25 דקות עד ששחום וסדוק

לאכול חם חם מהתנור או לקרר ולשמור בכלי אטום היטב / להקפיא



הערות והמרות:

  • לא ממליצה להחליף לקמח מלא אולי גג 30%
  • לא ניסיתי עם קמח נטול גלוטן
  • אפשר לצפות בכל מיני קישוטים- קצח, שומשום שחור, צ׳ילי, שברי אגוזים וכו
  • אפשר להכין גירסה מתוקה- במקום כף מלח שימו רק חצי כפית ותוסיפו עוד 2 כפות סוכר

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים