GIFT CARD התחבר/י

רוגלך ריבה טבעוני


אהובות ואהובים- היום היום האחרון לשנת 2020 והחלטתי לסיים אותו עם משהו שאני מאוד מאוד אוהבת-

רוגלך ריבה טבעוני. כל כך טעים, כל כך מתוקי, כל כך מעלה חיוך על הפנים.

אבל רגע לפני שנדבר על המתכון, כמה מילים 🙂

הרשתות החברתיות מוצפות בפוסטים שנפרדים משנת 2020 ולרובם אותה נימה- מזל שהשנה הזו נגמרה!

הפוסטים מדברים הרבה על כמה רעה (המילה הזו חוזרת המון) היתה השנה הזו, כמה קשה היא היתה, כמה אנחנו כבר לא יכולים לחכות שהיא תיגמר.

רוגלך ריבה טבעוני

הלך הרוח ובצדק, זה שהשנה הזו הביאה אלינו רק דברים רעים וכמה שיותר מהר שנוכל להפטר ממנה ככה יותר טוב.

אבל לי יש הרגשה קצת אחרת.

אני לא חושבת שהשנה הזו לא היתה קשה, בעיתית ולא צפויה. אני לא חושבת שהיא לא הביאה איתה אתגרים ומתחה אותנו לקצה.

אבל יחד עם זאת, אני לא רוצה לדחוף אותה מעליי, אני לא רוצה לקרוא לה רעה, אני לא רוצה להאבק בה ורק לחכות בקוצר רוח שהיא כבר תעבור ותגמר.

כי השנה הזו גם לימדה אותי המון, היא גם גרמה לי לצאת מאיזור הנוחות, היא גם הראתה לי כמה המציאות הפכפכה, היא הוכיחה לי כמה כלום לא מובן מאליו.

השנה הזו דחפה אותי למקומות אחרים מבחינה מקצועית ונתנה לי אופציה, אומנם מתוך קושי אבל עדיין אופציה, לפתח עוד המון כישורים.

רוגלך ריבה טבעוני

השנה הזו הראתה לי כמה אני ומתן טובים בלחלוק מרחב משותף, היא לימדה אותי כמה חשוב להוקיר תודה על מה שיש.

היא הדגימה לי הלכה למעשה מה זה לדאוג להורים שלי כ״כ ומתוך כך להעריך את הקשר שיש לי איתם עד אינסוף.

השנה הזו קירבה אותי אליכן, העוקבות והעוקבים שלי בצורה אחרת ממה שאי פעם היתה פה לפני.

השנה הזו גרמה לי להרגיש כמה כולנו אחד, כל העולם, מחוברים בצורה משונה ומופלאה, שונים בכל כך הרבה דרכים אבל עדיין אחד.

יש לי הרבה ללמוד מהשנה הזו ואני נוצרת כל דבר ודבר שהיא לימדה אותי ועדיין מלמדת.

אני מחכה בקוצר רוח לשנה הבאה, אבל לא כדי לבטל את השנה שהיתה, אלא כדי לקחת את כל מה שהיא לימדה אותי ולהתחיל את השנה החדשה, אני חזקה יותר.

ועכשיו, לכו להכין רוגלך ריבת תותים, כי זה פשוט כל כך טעים ❤️

שנה טובה!

רוגלך ריבה טבעוני

רוגלך ריבה טבעוני


הכנות
30 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד שעתיים (התפחה)

מה צריך

בצק (20-25 חתיכות)

3 כוסות קמח כוסמין לבן (או חיטה לבן) + 1קמצת לקינוח משטחים

1 כף שמרים יבשים

½ כוס סוכר חום

¼ כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

¾ כוס חלב סויה / שקדים מעט חם

2 כפות רסק תפוחים

4 כפות חמאה טבעונית בטמפרטורת החדר (וגה / נטורינה / מזולה / vegans choice וכו)

מילוי

ריבת תותים לבחיתתכם קרה מאוד (כמה שיותר חלקה וסמיכה כמה שפחות חתיכות גסות של פרי)

ציפוי

4 כפות מייפל /סילאן

1 כף מים רותחים

ציפוי לשדרוג

3 כפות אבקת סוכר

1 כף חלב סויה וניל

מה עושים

בצק

בקערת מיקסר להניח- קמח, שמרים, סוכר ומלח, לערבל כמה רגעים

להוסיף את כל שאר מרכיבי הבצק ולערבל במיקסר 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד ואלסטי

התפחה

לעשות כדור מהבצק, לשמן את הכדור ולהניח בקערה גדולה משומנת

לעטוף את הקערה במגבת או ניילון נצמד

להניח במקום חמים ל 45 דקות

אחרי 45 דקות להעביר למקרר לעוד 45 דקות

הכנה

לאחר 45 דקות במקרר להוציא מהקערה וללוש קצת על משטח מקומח

לחלק את הבצק לשני חלקים שווים ולרדד חלק אחד למלבן ארוך ורחב

למרוח מילוי לאורך חצי מלבן

לסגור את המלבן לאורך כמו ספר (החלק בלי המילוי מכסה את החלק עם המילוי)

לחתוך משולשים מהמלבן ולגלגל כל משולש מהחלק הרחב לכיוון השפיץ

להניח כל רוגלך על תבנית מרופדת בנייר אפייה

חוזר חלילה עם החלק השני של הבצק

לכסות את הרוגלך ולהניח במקרר 10 דקות

אפייה

לאפות על 180 מעלות 17-20 דקות או עד שממש מעט משחים (אל תתפתו לאפות יותר מידי)

ציפוי

ברגע שהרולים יצאו מהתנור, לערבב בקערית סילאן ומין חמים

למשוח את הרולים החמים בנדיבות ולקרר

לשדרוג- לערבב בקערית אבקת סוכר וחלב סויה ולזלוף מעל לפני הגשה

מפחדים מעבודה עם שמרים? רוצות לדעת ללמוד על קינוחים טבעוניים? מזמינה אתכם לסדנת קינוחים טבעוניים!



הערות והמרות:

  • שימו לב- הריבה צריכה להיות סמיכה מאוד וממש קרה (אפילו שימו אותה 10 דקות במקפיא לפני שאתן מורחות)
  • אל תשימו יותר מידי ריבה כי זה ישפך לכם מכל כיוון
  • אם הריבה נוזלת לגמרי עוד לפני שבכלל הכנסתן לתנור זה לא טוב- היא תנזל לחלוטין בתנור- היא צריכה להיות יציבה
  • אפשר לעשות חצי כמות עם קמח מלא
  • במקום ריבה אפשר ממרח שוקולד כמובן
  • בשביל להשיג את התוצאות הכי טובות אני ממליצה על חמאה טבעונית ולא שמן קוקוס כי הם לא מתנהגים אותו דבר באפייה
  • אפשר להכין את המתכון הזה עם שמן רגיל
  • אפשר לעשות בכל צורה אחרת שאתם אוהבות
  • לשמור על השיש או במקרר בכלי סגור טוב לפחות 3 ימים

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים