GIFT CARD התחבר/י

עוגת לימון סטארבקס


וואי כמה בקשות לעוגה הזו כמה!

לפני כמה זמן חבר טוב מאוד שלי סיפר לי שהוא נתקל במתכון של בלוגרית מלונדון לעוגת לימון של סטארבקס.

הוא ניסה את המתכון ואמר שהוא פשוט עף עליו והעוגה הזו הפכה אצלו להיות בת בית.

הוא נתן לי את המתכון וביקש שאנסה.

עוגת לימון סטארבקס

מי אני שאגיד לא לעוגת לימון?! ועוד כזו כמו של סטארבקס שהיתה האהובה עליי בעולם לפני הטבעונות…

בקיצור, המתכון היה כתוב בכלל בגרמים (אני לא חובבת) והוא באמת היה נראה מושלם, חוץ מאיזה שני דברים שהיו לי חסרים בו.

יצאתי למשימה להכין את המתכון (משימה של 20 דקות חחח) והעוגה יצאה וואו!

במתכון המקורי אין וניל ולי זה היה חסר אז הוספתי.

וגם היה חסר לי שם חומץ שלמרות שיש הרבה לימון חומץ עוזר ממש לאווריריות של עוגה בחושה טבעונית.

עוגת לימון סטארבקס

בקיצור היא יצאה מדהים!

את התהליך שיתפתי אתכן בסטורי כמובן ומאז יש טירוף סביב העוגה הזו- כל יום מבקשים מתכון 🙂 ובצדק…

אז הנה, הכנתי אותה שוב והפעם גם צילמתי והיא מוכנה לעלות לבלוג.

אני מגישה אותה עם מיץ לימון בצד שמעורבב עם מעט סירופ סוכר, ככה כל אחד יכול לטפטף מעט סירופ על הפרוסה שלו וזה גן עדן.

אין ספק אחת העוגת המוצלחות.

תהנו!

עוגת לימון סטארבקס

עוגת לימון סטארבקס


הכנות
10 דקות
בישולים
50 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

עוגה (תבנית אינגליש 22/8)

יבשים

¼ 1 כוסות קמח תופח

½ כוס קמח שקדים (או עוד ⅓ כוס קמח לבן)

1 כפית אבקת אפייה

1 כוס סוכר חום

רטובים

⅓ כוס שמן זית / שמן רגיל

¾ כוס חלב סויה

½ כוס מיץ לימון סחוט טרי

חצי לימון ללא גרעינים חתוך לרבעים (עם הקליפה)

1 כפית תמצית וניל

1 כף חומץ

ציפוי

¾ כוס אבקת סוכר

1-2 כפות יוגורט טבעוני / גבינה לבנה טבעונית

גרידת קליפת לימון מחצי לימון (לא חובה)

מה עושים

עוגה

להדליק תנור על 170 מעלות

לתוך קערה לנפות קמח תופח

להוסיף את כל שאר המרכיבים היבשים ולערבב עם מטרפה או מזלג

בבלנדר להניח את כל המרכיבים הרטובים, לעבד למרקם חלק

להוסיף רטובים ליבשים ולערבב טוב

להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות 40-50 דקות עד ששיפוד יוצא כמעט נקי ממרכז העוגה (מעט פירורים על השיפוד זה סבבה)

לקרר לחלוטין

ציפוי

לערבב את כל מרכיבי הציפוי בקערית עד לקבלת מרקם סמיך ומשחתי

לצפות את העוגה רק כשהיא קרה לחלוטין ולהגיש

 הערות והמרות:

  • חשוב להקפיד שלא יהיו גרעיני לימון בבלנדר
  • לא ממליצה להחליף לקמח מלא, זה יצא ממש דחוס 🙁
  • אפשר לשלב תפוז יאמי
  • אפשר במקום קמח שקדים לשים קוקוס טחון, טעם אחר וממש טעים גם
  • אפשר בלי ציפוי
  • אפשר בתבנית מאפינס (12 חתיכות, זמן אפייה 25-35 דקות)


בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים