GIFT CARD התחבר/י

קציצות ברוטב לימון


עוד יום ונחשו מה? עוד מתכון לסגר.

די כיף השיגרה החדשה שיצרנו לנו פה בבלוג…

אני לא בטוחה אם אני באמת אעלה מתכון כל יום (בשבת בטוח לא) אבל אני הולכת להשתדל להעלות הרבה מאוד ממה שביקשתם.

והיום נומ נומ נומ מתכון לקציצות ברוטב לימון טבעוניות ובשרניות (שילוב מעניין) ששוחות ברוטב חמאתי קרמי וחמצמץ.

קציצות ברוטב לימון

מרגיש לי שהרבה זמן לא היה פה מתכון לאוכל ביתי, מה שאנשים אוהבים לכנות- אוכל מנחם.

ואז הודיעו שמחמירים את הסגר 🙁 וקלטתי ששוב לא נראה את ההורים מלא זמן והתגעגעתי לאמא ותיארתי לעצמי שבטח הרבה מכם מרגישים דומה.

אז אמרתי לעצמי יאללה הגיע הזמן למתכון ביתי במיוחד- קציצות בשר טבעוניות.

היתה לי התלבטות איזה רוטב לעשות, כי מצד אחד קציצות ברוטב אדום זה הכי קלאסי והכי כייפי אבל גם- חייבים לגוון.

אז בסוף עשיתי טריק!

קציצות ברוטב לימון

עשיתי רוטב שאפשר להכין אותו גם כרוטב לבן שמנתי וגם כרוטב אדום.

הבסיס הוא אותו בסיס- חמאה, לימון, רוזמרין וטימין ולזה אפשר להוסיף את הרוטב שאוהבים ושתי האופציות יוצאות מדהים.

אז מה אתם אומרים? איזה תכינו? רוטב עגבניות או רוטב שמנת טבעוני? או אולי את שניהם?

כך או כך אנחנו נתראה פה מחר עם מתכון אחד אחרון לכבוד כיפור- עוגיות מגולגלות עם מילוי משגע!

קציצות ברוטב לימון

קציצות ברוטב לימון


הכנות
10 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד 40 דקות

מה צריך

קציצות

450 גרם טחון מין הצומח לבחיתרכם (הערה חשובה בתחתית המתכון)

1 בצל קצוץ

2 שיני שום כתושות

חופן כוסברה / פטרוזיליה קצוץ

1 כפית כל תבלין: כמון, פפריקה מתוקה או חריפה

מלח פלפל על פי טעם

לטיגון- כמה כפות חמאה טבעונית / שמן קוקוס / שמן

אופציות לשדרוג: צנוברים קלויים (תעשו את זה!)

רוטב

¼ כוס חמאה טבעונית / שמן קוקוס

4 שיני שום כתושות

¼ כוס מיץ לימון סחוט טרי

חופן רומזרין וטימין טריים או יבשים

מלח פלפל על פי טעם

לאופציה לבנה- 200 מ״ל קרם קוקוס / שמנת טבעונית לבישול + 1 כוס מים

לאופציה אדומה- 200 גרם רסק עגבניות + 2 כוסות מים

גרידת קליפת לימון להגשה

מה עושים

קציצות (15-18 חתיכות)

להניח את כל מרכיבי הקציצות בקערה ולערבב טוב (אני מטגנת את הבצל לפני אבל לא חובה)

לעשות כדורים הדוקים בגודל פלאפל

לחמם חמאה טבעונית או שמן על מחבת ולטגן את הקציצות מכל הכיוונים 10 דקות

להניח בצד

רוטב

במחבת רחבה לחמם חמאה טבעונית / שמן קוקוס

להוסיף שום ולערבב ללא הפסקה בערך חצי דקה

להוסיף מיץ לימון, רוזמרין וטימין ולערבב טוב דקה שתיים (שימו לב שהשום לא נשרף)

להוסיף את הרוטב שבחרתם, מלח ופלפל ולערבב

לבשל 20 דקות עד להסמכה

להוסיף את הקציצות, לערבב בעדינות

להגיש על אורז / קוסקוס עם מעט גרידת לימון מעל



הערות והמרות:

  • הטחון צריך להיות מהסוגים הלחים-דביקים כמו הביונד ביף / טבע דלי וכו, לא שבבי סויה וכדומה אז התערובת לא תתחבר
  • אפשר להקפיא לפני / אחריי אפייה
  • אפשר עם כל רוטב שאתם אוהבים

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים