מאפינס לימון ופרג


שלום שלום לכולם

איזה שבוע מלא בהתרחשויות יש לי.

אתמול היתה ארוחת ה Eatwith השניה שהתארחתי בה. אני פשוט חייבת לחלוק אתכם איזו חוויה שונה זו ממה שאני מכירה.

להיות פתאום במעמד של השפית זה משהו כל כך אחר. זה נכון שאני כל היום מתעסקת סביב אוכל אבל להיות זו שאשכרה מכינה את כל הארוחה ודואגת שכל צלחת שתצא תהיה מושלמת ולא פחות זו חוויה מדהימה בשבילי.

מאפינס לימון ופרג

משהו באינטימיות של ארוחה שיש בה רק 14 אנשים ומשהו בזה שזה אוכל גורמה ומאוד מדוייק מבחינת הטעמים והשילובים עושה לי כזה טוב בלב.

זה כיף להיות במעמד הזה, זה פן שהוא כל כך טבעי בחיים שלי אבל בתצורה כזו לא בא עד עכשיו לידי ביטוי.

מה שהיה אפילו יותר נחמד ומרגש זה שאתמול הגיע בן, הבעלים של 416. שהוא חבר וגם השראה.

זה הדהים אותי כמה הוא התרגש. הוא אמר לי כבר מראש שברגע שהוא ראה שפירסמתי שיהיו את הארוחות הוא ידע שהוא מגיע.

מאפינס לימון ופרג

זה מאוד מחמם את הלב לדעת שהבעלים של המסעדה הטבעונית הכי מצליחה בארץ מתרגש ככה מארוחה שבה אני שפית.

בקיצור חפרתי חחח אבל מה לעשות? זה באמת מה שממש מלווה אותי השבוע הזה.

ומה עוד ומה עוד? טוב ששאלתם כי… מאפינס לימון ופרג! יאיי.

תורו של המאפינס האהוב עליי בעולם לעלות לבלוג. יותר ממאפינס שוקולד, יותר ממאפינס מייפל, יותר ממאפינס אוכמניות… מאפינס לימון זה פשוט המאפינס הכי הכי טעים שיש.

וזה לא רק כי הוא מזכיר לי את לונדון.

הוא יצא נהדר ועם מרכיב אחד הזוי לחלוטין שממש עשה את ההבדל. 🙂

תהנו!

מאפינס לימון ופרג

מאפינס לימון ופרג


הכנות
10 דקות
בישולים
40 דקות
מתי מוכן
עוד 50 דקות

מה צריך

מאפינס (12 חתיכות)

יבשים

2 כוסות (250 גרם) קמח כוסמין לבן / חיטה לבן

1 ורבע כוסות (110 גרם) קוקוס טחון (שבבים כמו שלג)  

1 כוס (180 גרם) סוכר חום

1 וחצי כפיות אבקת אפייה 

3 כפות פרג (לא טחון)

רטובים

1 כוס מיץ לימון סחוט 

3/4 כוס (110 גרם) שמן

1 כוס ספרייט / סודה / עוד מיץ לימון (שימו ספרייט וזרמו איתי)

1 כפית תמצית וניל

גרידת קליפה מלימון אחד  

מה עושים

מאפינס

להדליק תנור על 170 מעלות

בקערה לערבב את כל המרכיבים היבשים בעזרת מטרפה או מזלג

להוסיף את כל המרכיבים הרטובים ולערבב טוב בעזרת מטרפה או מזלג

להעביר לגומות מאפינס מרופדות בנייר אפייה

לאפות 30-40 דקות עד שזהוב (לבוא לבדוק מה המצב אחרי 20 דקות)

לקרר 5-10 דקות בתבנית ואז לקרר לחלוטין מחוץ לתבנית ולהגיש



הערות והמרות:

  • את הקוקוס אפשר להחליף בשקד טחון
  • את הלימון אפשר להחליף בתפוז
  • אפשר בלי פרג
  • אפשר להכין באינלגיש, לדעתי זה יספיק ל 2 תבניות
  • לא הכנתי עם קמח נטול גלוטן
  • לא ממליצה על קמח מלא זה יהיה כבד ודחוס, אפשר חצי חצי

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים