GIFT CARD התחבר/י

עוגת ארל גריי ולימון


היי כולם.

ימים מוזרים קצת עוברים עליי.

מצד אחד תל אביב מוצפת, אצלנו כבר שבוע המעליות מושבתות וטירוף פה בדרום תל אביב.

מצד שני, אוסטרליה שהיתה הבית שלי למשך לא מעט זמן, שחלק עצום ממני נמצא בה, עולה בלהבות.

קשה לי לחשוב על החיות. קשה לי חוסר האונים שלהן מצד אחד ושלי מצד שני, חוסר היכולת להסביר, להתנצל, להציל.

עוגת ארל גריי ולימון

הכמות הבלתי נתפסת של חיות המשק והבר שמתו באוסטרליה מאז שהתחילו השריפות היא נוראית. מדברים על מעל למיליארד.

מצד שני, זה קשה וכואב וכל כך מתסכל לחשוב שזו אותה כמות שנמדדת כל יומיים (!!!) בתעשיות המוצרים מין החי- כל יומיים 🙁

מה ההבדל? איו הבדל. אין שום הבדל. אין שום הבדל… עצוב.

עוגת ארל גריי ולימון

יחד עם זאת ועם זה שזו תקופה קצת מוזרה כמו שאמרתי, יש גם הרבה התרחשויות מאוד כייפיות בשבועות האחרונים.

אני גם עובדת על שני פרוייקטים גדולים ממש, כבר זרקתי לכם משהו על זה ואני פשוט לא יכולה לחכות לספר לכם על זה.

וגם, בגלל החורף או סתם בגלל שזו תקופה כזו מלאה בעשייה, יש לי מלא מלא רעיונות מעניינים למתכונים לבלוג ואני די עפה.

עוגת ארל גריי ולימון

היום נגיד… עולה עוגת ארל גריי ולימון שזה בייי פאר אחת העוגות האהובות עליי בעולם.

אם אף פעם לא ניסיתם זה בהחלט הזמן להתחיל.

בבתי קפה היא לרוב דווקא בגירסת מאפינס אבל לי התחשק עוגה ואני שמחה על ההחלטה בהחלט.

בקטע די אירוני היא הולכת פשוט מדהים עם כוס קפה בצד.

היא רכה ואוורירית ובעיני די מושלמת לסופ״ש.

תהנו!

בא לכם עוד רעיונות לעוגה בחושה טבעונית? נסו את זו- עוגת מייפל טבעונית 

עוגת ארל גריי ולימון

עוגת ארל גריי ולימון


הכנות
20 דקות
בישולים
40 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

עוגה (תבנית אינגליש 22 ס“מ רחבה)

יבשים
¾1 כוסות קמח כוסמין לבן / חיטה לבן
½1 כפיות אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
¾ כוס סוכר חום

רטובים

3 תיוני תה שחור
¼ 1 כוסות חלב סויה לא ממותק
1 כף כל מרכיב: חומץ, מיץ לימון
½ כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
1 כפית מולסה /  סילאן (לא חובה)
גרידת לימון מלימון שלם (שימו כף אחת מהגרידה בצד לקרמבל)

קרמבל
3 כפות שקד טחון
1 כפית קינמון

1 כף גרידת קליפת לימון

מה עושים

עוגה

רטובים

להדליק תנור על 175 מעלות

בקערה לערבב תיונים וחלב ולהניח בצד 3 דקות

להוציא את התיונים (לא לזרוק עדיין לפח) ולהוסיף חומץ ולימון

לערבב עם טורף ולהניח בצד 2 דקות

לחתוך את אחד התיונים ממקודם ולהוסיף את התכולה שלו לתערובת (תסמכו עליי)

להוסיף את כל שאר המרכיבים הרטובים ולערבב

יבשים

לתוך קערה נוספת לנפות קמח

להוסיף את כל שאר המרכיבים היבשים ולערבב טוב

להעביר תערובת יבשה לרטובה בשלוש נגלות ולערבב טוב

להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה

קרמבל

לערבב את כל מרכיבי הקרמבל בקערית

לפזר מעל העוגה

להכניס לתנור ולאפות 35-45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה

לקרר 10 דקות, להוציא מהתבנית בעדינות ולקרר לחלוטין לפני הגשה



הערות והמרות:

  • אפשר חצי חצי עם קמח מלא
  • לא ניסיתי עם נטול גלוטן
  • אפשר עם תפוז במקום לימון
  • אפשר בלי כל הקטע של התה 🙂

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים