GIFT CARD התחבר/י

סלט עדשים ובטטות אפויות


וואי הכי לא תיכננתי להעלות היום פוסט!

חשבתי שנחזור לנו ככה לשיגרה ברגוע ואני אעלה פוסט בחמישי כרגיל.

אבל אז! הכנתי את הסלט הכי טעים בעולם והייתי חייבת לשחזר ולצלם ולהעלות לבלוג 🙂

את הרעיון למתכון הזה לקחתי מאחד מבית הקפה האהובים עליי בעיר, טוני ואסתר.

אני יושבת שם לא מעט ואחת המנות האהובות עליי שם זה סלט העדשים והבטטה.

אתמול הם היו סגורים בגלל החג וממש התחשק לי את הסלט אז החלטתי לבצע שיחזור…

עשיתי כמובן שינויים ואני כל כך מרוצה מהתוצאה.

סלט עדשים ובטטות אפויות

זה מתכון מושלם בשביל להתחיל את המרתון החדש שלנו- מרתון החזרה לשגרה.

הוא קל להכנה, הוא מזין, הוא משביע, הוא עשיר בחלבון, הוא לא משעמם בכלל (!) והוא טעים ממש ממש.

ביום חמישי הולך לעלות ספיישל קציצות ולביבות עשירות בחלבון ואחרי זה גם כמה תבשילים, בקיצור, הולך להיות פה שמח.

אני מקווה שהימים האלו יעברו עליכם בטוב, זה לא פשוט פתאום לחזור לרגיל.

סלט עדשים ובטטות אפויות

שנה שעברה וגם לפני שנתיים וגם לפני 3 שנים, לא הייתי בארץ בחגים כי דאגנו מראש לקבוע לנו טיולים ארוכים.

אבל השנה נשארנו כאן, סוג של מבחירה, אז החזרה לשגרה הזו זה משהו שהרבה זמן לא הרגשתי.

איך פתאום עוברים 5 ימים רצופים בלי סופ״ש באמצע?!

אני כן מתגעגעת אבל לעשייה ולעבודה והנה ההוכחה- מעלה פוסט בשבע בערב ביום הראשון לחזרה 🙂

תהנו ונתראה פה שוב, עוד יומיים.

סלט עדשים ובטטות אפויות

סלט עדשים ובטטות אפויות


הכנות
10 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד 40 דקות

מה צריך

סלט

1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות

2 מלפפונים חתוכים לקוביות קטנות

חופן עלי בייבי

חופן עגבניות שרי חתוכות לרבעים

1 כוס עדשים שחורות מבושלות על פי ההוראות שעל האריזה

1 כוס בורגול (או קינואה / קוקוס) מבושל על פי ההוראות שעל האריזה

כמה חתיכות צ׳ילי טרי קצוץ (לא חובה)

כמה חתיכות לימון כבוש קצוץ (לא חובה)

חופן כוסברה קצוצה

רוטב

מלח פלפל על פי טעם

מיץ לימון

כמה כפות טחינה גולמית

מה עושים

סלט

להניח את קוביות הבטטה על תבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות על 200 מעלות עד ששחום מעט ורך, לקרר

בקערה סלט לערבב את כל מרכיבי הסלט

להוסיף רוטב ולערבב

להגיש קר



הערות והמרות:

  • אפשר להוסיף כל ירק שאתם אוהבים
  • אפשר להוסיף גרעינים למינהם
  • במקום עדשים אפשר כל קטניה אחרת מוכנה לאכילה
  • במקום בטטה אפויה אפשר קוביות טופו / גבינת פטה טבעונית וכדומה

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים