GIFT CARD התחבר/י

מרק עדשים ירוקות


היוש! כן כן אני יודעת שהיום דווקא יום שמש אבל מחר ובכלל בימים הקרובים הולך להיות ממש סוער.

אז החלטתי שנתכונן כולנו עם מרק עדשים ירוקות טבעוני קל מהיר להכנה וכל כך משביע וטעים.

זה מרק של אמא שלי.

אמא שלי היא באמת אשפית המרקים… היא תמיד אומרת שמכל דבר אפשר להכין מרק בקלות.

מרק עדשים ירוקות

יש לה אפילו סיפור מצחיק על מרק כפתור ויש לו גם גירסה של מרק אבן, אולי הדור היותר ותיק פה מכירות את הסיפורים 🙂

בכל מקרה אמא שלי מכינה קבוע מרק עדשים ואני כל כך אוהבת אותו.

אחרי שילדתי אמא שלי היתה פה שבועיים רצוף ומאז היא גם באה פעם בשבוע לישון אצלנו ולעזור.

מה שאומר שכמעט כל שבוע יש פה מרק על הכיריים (ועוד מלא סוגי מאכלים)

מרק עדשים ירוקות

לפעמים זה מרק אפונה (שכבר עשיתי לו מתכון פה בבלוג) לפעמים מרק ירקות אבל רוב הפעמים אני אבקש ממנה להכין את מרק העדשים המפורסם.

בקיצור, למה שרק אני ומתן נהנה?

החלטתי שהגיע הזמן שהמתכון הקליל הזה של אימוש, ימצא את דרכו לבלוג.

אז הנה הוא!

מקווה שתהנו ממנו כמוני ❤️

מרק עדשים ירוקות

מרק עדשים ירוקות


הכנות
15 דקות
בישולים
35 דקות
מתי מוכן
עוד 50 דקות

מה צריך

מרק (6-7 מנות)

2 כפות שמן זית

1 בצל גדול קצוץ

2 גזרים גדולים קלופים חתוכים לקוביות

½ ראש כרובית חתוך לראשים קטנים

3 שיני שום פרוסות

600 גרם עדשים ירוקות (אפשר קפואות)

2 כפות אבקת מרק

1 כפית כמון

מלח על פי טעם

חופן פטרוזיליה קצוצה

מים על פי צורך

מה עושים

מרק

בסיר עמוק לטגן בצל עד שזהוב

להוסיף גזר וכרובית ולטגן 1-2 דקות

להוסיף עדשים ושום ולערבב כמה רגעים

להוסיף מים עד שהירקות מכוסים, להוסיף תבלינים ולערבב

לכסות ולבשל 35-45 דקות

לכבות את. האש, להוסיף פטרוזיליה קצוצה ולערבב

לתת למרק לשבת עוד 5-10 דקות ולהגיש חם



הערות והמרות:

  • אפשר להוסיף כל מיני ירקות שאוהבים
  • אפשר רק עדשים
  • אפשר עדשים שחורות
  • אפשר להקפיא
  • המרק יחזיק בכיף 3 ימים ויהיה טעים אפילו יותר יום אחרי ההכנה

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים