GIFT CARD התחבר/י

סופגניות לוטוס טבעוניות


היי חברות וחברים!

הבטחתי מתכונים משוגעים לחנוכה ואני מקיימת 🙂

השנה הלכתי על לא בריא חחחח

בשנים קודמות ניסיתי לא לטגן, להכין סופגניות יחסית בריאות ועם כמה שפחות שמן אבל השנה…

חופשת לידה + תינוק = חוסר זמן להמציא מחדש את הגלגל!

האמת, זה רק זה.

סופגניות לוטוס טבעוניות

יש בי משהו שפשוט החליט קצת לשחרר. פעם ב להעלות לפה דברים מטוגנים ועם שמנת צמחית זה בעיני בסדר.

לא צריך ללכת עם הראש בקיר 🙂 אחרי הכל חנוכה נו… שמן זה כל הקטע של החג הזה.

אז הלכתי פה על קלאסיקה של סופגניות מטוגנות, טבעוניות כמובן.

ובמילוי הפצצתי. כי סופגניות עם ריבה יש בכל מקום ובכל שנה אז למה לא לגוון?

סופגניות לוטוס טבעוניות

הלכתי על סופגניות לוטוס בציפוי שוקולד ואני ארחיב…

סופגניות במילוי מוס לוטוס עם שברי שוקולד מריר ובציפוי גנאש שוקולד עם שברי עוגיות לוטוס.

כן כן כן… מה שנקרא- שלא יחסר 😜

קיצור, הן טעימות כמו שהן יפות ואני הכי ממליצה להכין אם בא לכן להרשים השנה בערב חג.

תהנו ושיהיה חג שמח!

סופגניות לוטוס טבעוניות

סופגניות לוטוס טבעוניות


הכנות
30 דקות
בישולים
10 דקות
מתי מוכן
עוד 40 דקות

מה צריך

בצק (12-14 סופגניות)

4 כוסות קמח כוסמין לבן

1 כף שמרים יבשים

½ כוס סוכר חום

⅓ כוס רסק תפוחים

1 כפית תמצית וניל

⅓ כוס שמן

1 כוס חלב סויה חם מעט

½ כפית מלח

שמן לטיגון

מילוי

1 שמנת צימחית להקצפה

½ צנצנת ממרח לוטוס

100 גרם שוקולד מריר מרוסק דק

ציפוי

100 גרם שוקולד מריר

3 כפות שמנת צימחית

חופן עוגיות לוטוס

מה עושים

סופגניות

לעבד את כל מרכיבי הסופגניות במיקסר 10-12 דקות עד שהבצק אחיד וגמיש

להניח בקערה גדולה משומנת, לכסות בניילון נצמד ולהניח במקום חמים כשעה

לאחר שעה להוציא את הבצק מהקערה וללוש קצת כדי להוציא ממנו את האוויר

להכין כדורים (חצי גודל של סופגניה)

לגזור נייר אפייה לריבועים של 10 ס"מ לסדר על תבנית אפייה ולשמן מעט את הריבועים

לחלק את הבצק ל-12 עד 14 חתיכות שוות ולכדרר לכדורים

להניח את הכדורים על ריבועי נייר האפייה, לכסות ולהתפיח חצי שעה

לחמם בסיר גדול שמן עד שקיסם שטובלים בשמן יוצר בועות קטנות סביב הקיסם

לטגן את הסופגניות משני הצדדים עד להזהבה ולהעביר לנייר סופג

ציפוי

להמיס יחד שוקולד ושמנת ולערבב טוב

 לחצות כל סופגניה באמצע ולטבול חצי אחד בציפוי

לפזר מעל לוטוס מרוסק

מילוי

במיקרו או בסיר לחמם מעט ממרח לוטוס עד שנוזלי

להניח בצד עד שמתקרר מעט

להקציף את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה

להוסיף ממרח לוטוס ולקפל פנימה בעדינות

להוסיף שברי שוקולד ולקפל

להעביר לשקית זילוף

לזלף בנדיבות על חצאי הסופגניות ולסגור כסנדוויץ כשהחלק עם הציפוי כלפי מעלה

לשמור במקום קריר ויבש עד הגשה



הערות והמרות:

  • לא ממליצה להכין עם קמחים מלאים
  • לדעתי הן יעבדו נחמד גם באפייה
  • במקום שמנת צמחית אפשר קרם קוקוס מופרד

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים