שלום שלום
מה נשמע כולם? איך היה הסופ"ש?
לי היה כיף ועבר די מהר. בשישי בבוקר היתה פה סדנא נהדרת, כל מיני סוגים של אנשים שהתחברו נהדר וממש צחקתי בלי סוף.
בערב אחותי ונמרוד (בנזוג) ופאיו (אחיין) באו אליי לארוחת ערב והיה פשוט תענוג.
בשבת בבוקר אני ומתן אכלנו באנסטסיה שזה תמיד מושלם ואז עשינו טיול ארוך דרך כל העיר, עד הבית.
בכל מקרה… בסדנא ביום שישי מישהי שאלה אותי אם אני מתכננת להעביר סדנת בישול הודי. אמרתי שלא והסברתי לה שזה מאוד נישה וזה וזה…
אז היא ביקשה שאולי אני אכין מתכון למלאי כופתה לבלוג. כל שאר המשתתפים ישר קפצו שגם הם היו שמחים למתכון כזה.
והם לא הראשונים… יש עוקבת אחת של הבלוג שהיא סופר חמודה שכבר מבקשת ממני יותר מחצי שנה מתכון למלאי כופתה טבעוני.
אז תכלס, זה לגמרי לגמרי בשבילך 🙂
הכנות שלב ראשון- כופתה
לקלוף, לחתוך ולבשל 3 תפוחי אדמה גדולים וגזר אחד גדול.
לסנן ולהעביר לקערה.
להוסיף:
1 כוס אפונה מבושלת (או משימורים)
200 גרם טופו קשה מפורר דק דק
1 כף קמח טפיוקה (או תפוח אדמה או קורנפלור)
2 כפות קמח עדשים כתומות
1/2 כפית כל תבלין: כמון, כורכום, צ’ילי
1 כפית תבלין קארי
מלח על פי טעם
בעזרת מועך פירה למעוך לתערובת אחידה (לא חלקה לחלוטין)
שלב שני- מילוי
להרטיב ידיים ולהניח כף גדושה של התערובת ביד.
לשטח לדיסקית בכף היד, להניח במרכז קשיו קלוי אחד וצימוק אחד.
מי שלא אוהב צימוק יכול לוותר אבל זה דווקא ממש טעים 🙂
לסגור טוב טוב ולעצב לצורת קבב.
שלב שלישי ציפוי וטיגון (אוי לא!)
זו פעם ראשונה בתולדת הבלוג, וכנראה גם פעם אחרונה שאתם הולכים לשמוע אותי אומרת את זה אבל….
זה יותר טעים מטוגן. 😮
אם אתם לא רוצים לטגן, אפשר לאפות על 180 מעלות עד שיציב ושחום.
מי שכן מטגן…
לגלגל כל כופתה בקמח טפיוקה.
במחבת רחבה לחמם כמה כפות שמן.
לטגן את הכופתאות משני הצדדים כמה דקות עד שמשחים ויציב לחלוטין.
להניח בצד על נייר סופג.
שלב רביעי- רוטב
בסיר לבשל 1 בצל גדול חתוך לרבעים, 8-10 דקות עד שרך ושקוף, לסנן.
בעזרת בלנדר מוט או בלנדר, לטחון את הבצל למשחה חלקה.
לחמם מעט שמן במחבת, להוסיף את מחית הבצל ולערבב.
להוסיף את 2-3 שיני שום כתושות וכף ג'ינג'ר כתוש ולבשל יחד כמה רגעים.
להוסיף:
1 כפית מכל תבלין: כמון, פפריקה חריפה, כורכום
1 כף תבלין קארי (אפשר יותר)
מלח על פי טעם
ולבשל יחד כמה רגעים.
להוסיף 3 כפות רסק העגבניות ולבשל יחד כמה רגעים.
להוסיף 1/2 1 כוסות קרם קוקוס הכי שמן שיש לכם, ולבשל יחד תוך כדי ערבוב לפחות 5 דקות.
אם התערובת לא סמיכה מספיק, ניתן להוסיף 1 כף קמח טפיוקה.
לכבות את האש ולכסות.
הגשה
אני ממליצה לתת לרוטב לנוח בערך 10 דקות אחרי הבישול ואז להגיש.
כמובן שהכי קלאסי להגיש עם אורז, ואם יש לכם איזה נאן טוב אז בכלל…
אני גם קישטתי בכוסברה וצ’ילי.
אוי, געגועי להודו… 🙂