GIFT CARD התחבר/י

מנגו סטיקי רייס טבעוני


שלום!

מה נשמע כולם? איך היה הסופ״ש?

אז רגע לפני שנדבר על המתכון למנגו סטיקי רייס טבעוני המושלם שעלה, אני חייבת לספר לכם על הסופ״ש. 🙂

כי היה סופ״ש מהסרטים ולא פחות אז יאללה בואו נתחיל מההתחלה:

אז בסופ״ש היינו אני ומתן ביומיים בחיפה בסיור מטורף ביוזמתה של שירי ויזנר המושלמת.

אלו היו יומיים מלאים באטרקציות וסיורים ואוכל (!) ונופים וצבעים וריחות ופשוט וואו אחד גדול.
את שירי הכרתי כשהעברנו ביחד פאנל מובילות דעה באוניברסיטת חיפה וסוג של התאהבתי בה.


לפני כמה שבועות היא פנתה אליי והזמינה אותי לטיול בלוגרים ומובילי דעה בחיפה.

ישר פיניתי לי ולמתן את הלו"ז והתחלתי להתרגש, כי ידעתי שאם היא מפיקה משהו זה יהיה מדהים וגם כי אני כל כך אוהבת לטייל!

הטיול הזה הוא חלק מיוזמה מדהימה של עיירת חיפה
שקוראים לה ׳באים ביום נשארים ללילה׳


במטרה לעודד אנשים להשאר בחיפה יותר מכמה שעות בדרך לצפון ולגלות את הקסם שלה, ויש לה קסם!
אז בכל חודשי הקיץ, כל מי שמזמין מלון בחיפה (יש רשימה של מלא מלונות) מקבל בחינם המון (!!!) סיורים ואטרקציות מדהימות בעיר, מכל כך הרבה סוגים שמתאימים לזוגות, משפחות, ילדים מבוגרים ועוד ועוד.

מגניב נכון?? 🤩 אני שמה לכם לינק עם כל הפרטים-
http://www.kaits.co.ilֿ

עכשיו תקשיבו – היו לי ולמתן יומיים מדהימים. המלון (דן כרמל!), הנוף מהמרפסת, העיר עצמה שהיא שילוב פסיכי של צבעים, טעמים, תרבויות ודו קיום (שזה נושא שמאוד חשוב לי)
הסיורים היו מרתקים (סיור טעימות בשוק תלפיות עם ורד פרן, סיור מייקרים עם שירי האחת היחידה, הגנים הבאהיים שהיה פשוט וואו ועוד ועוד)
פגשנו אנשים מקומיים יפים וחמים עם חיוך ענקי ואפילו הטבעונות שלאט לאט תופסת שם תאוצה ולא חסר בכלל.
אני שמה פה כמה תמונות כדי שתראו על מה מדובר כי זה פשוט וואו.

אני חייבת להגיד לכם שנשארתי עם טעם של עוד ואני מחכה כבר לפעם הבאה שאני אבקר בחיפה.
כי הרגיש לי שחוץ ממה שראינו יש עוד הרבה דברים שאני אוהב שם, במיוחד בעיר התחתית, שהרגישה שלי כמו לוינסקי שזו השכונה שלי אבל בוויב אחר וממש מעניין.

תודה רבה רבה לשירי המהממת, איזה כיף היה איתך ועם כל שאר מובילי הדעה.
תודה לעיירת חיפה ולכל מי שלקח חלק בארגון של היומיים המדהימים האלו.

ועכשיו אחרי כל הסיפור הנחמד הזה- בואו נדבר קצת על המתכון שעולה היום לבלוג.

מתכון שבאופן מפתיע ממש הרבה מכם ביקשו ממני- מנגו סטיקי רייס טבעוני 🙂

מכירים? אוהבים?

מנגו סטיקי רייס טבעוני

וואי איך אני אוהבת את המנה הזו.

מי מכם שהיה בתאילנד בטוח מכיר, או אפילו סתם במסעדה תאילנדית בארץ או בחו״ל.

מדובר פה באורז דביק שמבושל בקרם קוקוס, הוא מתוק וקר ומפנק והוא מוגש עם מנגו קר קר וטרי ומתוק.

מנגו סטיקי רייס טבעוני

אני החלטתי לשדרג ולהוסיף גם סומסום שחור ואם זו העונה אתם יכולים גם לזלוף מעל ליים וזה שדרוג מדהים.

אז, זה היה פוסט ארוך אבל שווה גם את חיפה וגם את המתכון למנגו סטיקי רייס הזה כי הוא באמת מושלם ומרענן.

יאללוש אוהבת אתכם 🙂

מנגו סטיקי רייס טבעוני

מנגו סטיקי רייס טבעוני


הכנות
10 דקות
בישולים
10 דקות
מתי מוכן
עוד 20 דקות

מה צריך

אורז

1 כוס אורז סושי (יש בכל סופר)

1 כוס קרם קוקוס

½ כוס מים

1 כף סוכר חום

1 כף מירין (לא חובה)

חופן סומסום שחור (לא חובה)

מנגו

1 מנגו בשל חתוך לקוביות

1 ליים (לא חובה)

מה עושים

אורז

לשטוף את האורז טוב במסננת ולהניח בסיר

להוסיף קרם קוקוס ומים, לכסות ולבשל על אש נמוכה עד שהנוזלים מתאדים (בערך 10-12 דקות)

להוריד מהאש ולהוסיף את כל שאר מרכיבי האורז (בלי המנגו)

לערבב טוב ולקרר לחלוטין (או לאכול חם למי שאוהב)

להעביר לצלחות הגשה

להניח מעל מנגו ולסחוט מעל מעט ליים אם יש

להגיש מיד



הערות והמרות:

  • אורז סושי יש בכל סופר וככה גם קוראים לו 🙂
  • אי אפשר להמיר באורז אחר כי אז זה לא יהיה סטיקי זה סתם יהיה אורז
  • אפשר לעשות צורה יפה כזו כמו שאני עשיתי אם שמים את האורז בקערית, דוחסים חזק ואז הופכים אותה על הצלחת

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים